STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός-Νέα Καβάλα 0-2

Παναθηναϊκός-Νέα Καβάλα 0-2
Σμόλαρεκ, Σισέ, Παναθηναϊκός, Καβάλα

Η Καβάλα εξελίσσεται σε σύγχρονο "φονέα" και με τον Σμολάρεκ (2) νίκησε τον "μεταμφιεσμένο" ΠΑΟ

Τελικά η Νέα Καβάλα έχει βαλθεί να τους "τρελάνει" όλους στο πρωτάθλημα και έχει σκοπό να μην αφήσει καμία από τις θεωρητικά μεγάλες ομάδες να την υποτιμήσει. Μετά το 2-2 του πρώτου γύρου στο "Ανθή Καραγιάννη" η Νέα... ομάδα της Καβάλας νίκησε με το επιβλητικό 2-0 μέσα στο ΟΑΚΑ τον αγνώριστο Παναθηναϊκό που υπέστη την πρώτη του απώλεια στο ΟΑΚΑ.
Λίγα 24ωρα πριν το ματς με την Ρόμα αλλά και την αναμέτρηση στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, το "τριφύλλι" βγάζοντας μόνο του τα μάτια του "γκρέμισε" όσα είχε "χτίσει" και έδωσε πλέον νέα τροπή στην υπόθεση τίτλος, δείχνοντας απλά τάσης αυτοκτονίας.

Το τελικό 0-2 είναι απόλυτα δίκαιο σύμφωνα με την εικόνα των δύο ομάδων και με τους Ντιέ και Ιτάνζ με προσευχή στο χορτάρι και τον ουρανό να αποχωρούν πανηγυρίζοντας με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους, ενώ οι Καραγκούνης και Καντέ που χειροκρότησαν τους περίπου 25000 οπαδούς άκουσαν το σύνθημα των οργανωμένων "Μαζί σου και στα δύσκολα Παναθηναϊκέ... " κάτι που ίσως τους αλλάξει την ψυχολογία ενόψει της κομβικής συνέχειας.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Γήπεδο:ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Τσινιάρης Μ (Αθηνών)
Βοηθοί: Γούκος Δ. (Ηπείρου), Μπιτσίδης Δ. (Θράκης)


Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος (79' Πετρόπουλος), Σαριέγκι, Καντέ, Σιμάο (69' Κλέιτον), Κατσουράνης, Καραγκούνης, Λέτο (46' Νίνης), Σαλπιγγίδης, Σισέ.

Νέα Καβάλα (Ααντ Ντε Μος): Ιτάνζ, Γκβοζντένοβιτς (27' Σμόλαρεκ), Οικονόμου, Μουρ, Ντουγκλάο, Ντιέ, Ντουκρόκ, Ντομπρασίνοβιτς, Λάκης (56' Πετκάκης), Ορούμα (63' Ρινκόν), Ονουάτσι.

Κίτρινες: Καραγκούνης (Παναθηναϊκός) / Ντιέ, Γκβοζντένοβιτς, Λάκης, Ιτάνζ (Νέα Καβάλα)
Κόκκινες:-

Με μια ματιά


Μετά την νίκη στην Λάρισα, ο Παναθηναϊκός πριν ανοίξει έναν "κύκλο" δύσκολων αποστολών εκτός έδρας με ΠΑΟΚ και Πανιώνιο υποδέχεται την Καβάλα και την Ρόμα την Πέμπτη, με τον Νίκο Νιόπλια ωστόσο και τους παίκτες να είνα προσηλωμένοι στο ματς με τους "Αργοναύτες".

Ο 45χρονος τεχνικός δεν είχε όπως και στο Αλκαζάρ τον Ζιλμπέρτο Σίλβα που ήταν εκτός αποστολής και την θέση του πήρε και πάλι ο άσος της Μοζαμβίκης, Σιμάο Μάτε Τζούνιορ. Στην μεσαία γραμμή μαζί με τον Σιμάο ο Καραγκούνης και πιο μπροστά ο Κατσουράνης που είχε σκοπό να βοηθάει τον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο διεθνής Ελληνας μέσος είχε στα πλάγια τους Σαλπιγγίδη και Λέτο που έδιναν βοήθεια στον Γάλλο επιθετικό ενώ η αμυντική διάταξη των "πράσινων" και τα πρόσωπα δεν είχαν αλλαγές από το ματς με τους "βυσσινί".

Με σύστημα 4-4-1-1 και τους Ορούμα και Λάκη επιθετικές αιχμές ο Ααντ Ντε Μος είχε δημιουργήσει άνα καλά "θωρακισμένο" σύνολο που σκοπό είχε να "χτυπήσει" με αντεπιθέσεις. Γκβοζντένοβιτς, Μουρ, Ντουγκλάο, Ντουκρόκ η "τετράδα" στην άμυνα ενώ στο κέντρου ήταν οι Ντομπρασίνοβιτς, Ντιέ, Οικονόμου και Ονουάτσι με τους δύο τελευταίους να δίνουν σημαντικές βοήθειες στα άκρα και την επίθεση των φιλοξενούμενων.

Δοκάρι ο Σισέ, ευκαιρία ο Οικονόμου

Με επιθετικές διαθέσεις ξεκίνησαν την αναμέτρηση και οι δύο ομάδες στο ΟΑΚΑ, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν πρώτοι την αντίπαλη εστία. Στο 5' ο Λάκης έστρωσε στον επερχόμενο Οικονόμου αλλά το δυνατό σουτ απομάκρυνε σε κόρνερ ο Τζόρβας. Τρία λεπτά (8') αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να φτάσουν μια ανάσα από το γκολ.

Μετά από σέντρα του Κατσουράνη από δεξιά, ο Σισέ πιάνει το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνζ, με την φάση ωστόσο στον τηλεοπτικό φακό να φαίνεται πως ξεκινάει από θέση οφ-σάιντ για τον Ελληνα μέσο, όταν πήρε την μπάλα και δεν υπέδειξε ο διαιτητής και ο επόπτης.

Εν συνεχεία, οι "πράσινοι" είχαν μια καλή φάση με την συμπλήρωση του 10λεπτου, αλλά το συρτό σουτ του Σιμάο, κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Κίτρινες και αλλαγή τακτικής

Στα επόμενα δέκα λεπτά και ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν ισορροπήσει τον ρυθμό του αγώνα καταφέρνοντας να κρατούν μακριά τους παίκτες του Νιόπλια από την εστία του Ιτάνζ, όποτε χρειάστηκε ήταν και πιο "δυνατοί" απ' όσο θα έπρεπε με συνέπεια οι Ντιέ και Γκβοζντένοβιτς να δεχθούν την κίτρινη κάρτα του διαιτητή Τσινιάρη.

Στο 20' ο Καντέ βρήκε τον Σαλπιγγίδη που έκανε το διαγώνιο σουτ αλλά και πάλι η μπάλα πέρασε μόλις άουτ προς απογοήτευση του ίδιου του επιθετικού αλλά και των οπαδών του "τριφυλλιού".

Επτά λεπτά αργότερα και ενώ οι γηπεδούχοι έπαιζαν κυρίως από την δεξιά πλευρά, ο Ααντ Ντε Μος αποφάσισε να κάνει μια κίνηση τακτικής. Απέσυρε τον "κιτρινισμένο" ήδη Γκβοζντένοβιτς που ήταν επίφοβος για να αποβληθεί μαρκάροντας από την πλευρά του "δαιμόνιο" Σαλπιγγίδη και πέρασε τον Σμόλαρεκ αριστερά, βάζοντας τον Οικονόμου πιο πίσω στο μαρκάρισμα του διεθνή επιθετικού.

Οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τρόπο να διασπάσουν το εξαιρετικό διπλό "τείχος" στην άμυνα ζώνης των "Αργοναυτών" με συνέπεια ο χρόνος να κυλάει υπέρ της ομάδας του Ντε Μος.

Παρά τις συνεχή οδηγίες του Νιόπλια, οι παίκτες τους δεν έπαιζαν ορθολογικά και δεν κατάφερναν να απειλήσουν. Μοναδική καλή στιγμή μέχρι την λήξη του πρώτου μέρους χρεώνεται αυτή στο 35' όταν ο Σισέ με πάσα βρήκε τον Βύντρα που μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Ιτάνζ.

Το φινάλε του πρώτου μέρους "έκρυβε" και έναν τραυματισμό πιθανών για τους γηπεδούχους αφού ο Σαριέγκι αποχώρησε κουτσαίνοντας προς την φυσούνα.

Μέσα ο Νίνης και αλλαγές ρόλων

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Νίκος Νιόπλιας βλέποντας την ομάδα του να μην αναπτύσεται όπως θα ήθελε "έριξε" στο ματς τον Νίνη με την έναρξη της επανάληψης, αποσύροντας τον "δραστήριο" αλλά χωρίς ουσία Λέτο. Η κίνηση αυτή έφερε και αλλαγές σε ρόλους μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αφού ο Καραγκούνης πήγε στην θέση του Αργεντίνου μεσοεπιθετικού στο αριστερό άκρο, ο Νίνης στην θέση του Κατσουράνη πίσω από τον Σισέ, με τον διεθνή Ελληνα να "μετακομίζει" παρτενέρ του Σιμάο στο κέντρο.

Το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε με τους γηπεδούχους να έχουν την εδαφική υπεροχή ωστόσο να παρασύρονται από τα νεύρα και τις καθυστερήσεις των φιλοξενούμενων. Ο Ολλανδός προπονητής των φιλοξενούμενων βλέποντας πως οι παίκτες του "τριφυλλιού" είχαν μεταφέρει το παιχνίδι τους αριστερό άκρο, πραγματοποίησε άλλη μια κίνηση τακτικής. Απέσυρε τον Λάκη και έβαλε στο ματς τον Πετκάκη που πήγε "πάνω" στον Καραγκούνη με τον Μουρ να μεταφέρετε στο κέντρο και δίπλα στον αρχηγό της Καβάλας, Ιβάν Ντομπρασίνοβιτς.

Ο τεχνικός των Αργοναυτών βλέποντας πως η ομάδα του ήθελε βοήθεια και στήριγμα μπροστά απέσυρε μετά από περίπου μια ώρα ματς, τον "κουρασμένο" Ορούμα και έβαλε στο παιχνίδι τον Ρινκόν. Την ίδια ώρα οι παίκτες του Νιόπλια με καθόλου συγκέντρωση στο παιχνίδι τους αναζητούσαν τον τρόπο που θα έβαζαν την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Σμόλαρεκ "χτύπησε" δις, ο Ντε Μος αποβλήθηκε

Οτι δεν μπορούσαν να πετύχουν οι γηπεδούχοι, το σημείωσαν οι φιλοξενούμενοι. Στο 68' ο Ονουάτσι έκλεψε την μπάλα από την λάθος αδράνεια των αμυντικών του "τριφυλλιού" και έκανε την σέντρα με τον Σμόλαρεκ να πλασάρει εύστοχα, παγώνοντας το ΟΑΚΑ, με το 0-1 για την Καβάλα.

Στο σημείο αυτό ο Νίκος Νιόπλιας είχε ήδη σηκώσει ν' αλλάξει τον Σιμάο με τον Κλέιτον, κάτι που έπραξε και μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, που συνέχισαν τις καθυστερήσεις κάτι που οδήγησε τον προπονητή της Καβάλας, να αποβληθεί γιαν την συμπεριφορά του.

Ο τεχνικός των "πράσινων" βλέποντας την ομάδα του να μην μπορεί να βρει τρόπους να απειλήσει έβαλε στο ματς και τον Πετρόπουλο, το τελευταίο του "χαρτί" για να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης. Την ίδια ώρα οι παίκτες της Καβάλας συνέχιζαν το ίδιο "βιολί" με τον Ιτανζ να είναι ο νέος παίκτης που δέχθηκε την κίτρινη κάρτα λόγω καθυστέρησης.

Στο 85' ήρθε το τελικό χτύπημα για την Καβάλα, με τον Σμόλαρεκ μετά την ασίστ του Ρινκόν να νικάει για δεύτερη φορά τον Τζόρβα, προκαλώντας σοκ στο ΟΑΚΑ και κάνοντας τους 25.000 φίλους της ομάδας να αποδοκιμάζουν.

Συνέντευξη Τύπου...


Νίκος Νιόπλιας (προπονητής Παναθηναϊκού): "Θέλω να πω πως μετά την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου χάσαμε δίκαια. Στο πρώτο μέρος τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα.

(Τι άλλαξε και δώσατε δικαίωμα στους αντιπάλους): Αλλαξε το αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό αυτό.

(Πως θα διαχειριστείτε την συνέχεια): Να δεχθώ ότι τα πράγματα είναι δύσκολα. Πρέπει να ζούμε μέσα στην πίεση.

(Επηρέασε το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα ασχολούνταν τα ΜΜΕ με Σισέ και Ρόμα): Αυτό που μου έδειχναν στην προπόνηση οι παίκτες ήταν ότι σκέφτονταν το ματς. Οταν πριν από ένα παιχνίδι γίνονται αυτά, ίσως και να παίζει ένα ρόλο αυτό στην ψυχολογία ορισμένων. Ωστόσο και πάλι λέω πως δεν παίξαμε καλά και χάσαμε.

(Πως εξηγείτε την εικόνα του 2ου μέρους): Εβλεπα ότι μπορούμε. Είχαμε πρόβλημα στο πλάι του Σισέ. Φέραμε και εκεί τον Νίνη και δεν είχαμε πρόβλημα. Ημασταν αργοί γενικότερα. Δεν ήταν σε καλή μέρα ο Λέτο, αλλά η αλλαγή έγινε και για λόγους τακτικής. Με τον Νίνη πίστευα ότι θα κερδίζαμε αλλά δεν έγινε. Κάποιος έπρεπε να παίξει, δύο επιθετικούς βάλαμε.

(Με κλειστό αντίπαλο δύσκολα όπως πέρσι): Η Καβάλα είναι πολύ δύσκολη ομάδα, ψηλή με στόπερ και τερματοφύλακα ψηλούς που δύσκολα την διασπάς ειδικά αν παίξεις έτσι.

Επρεπε να παίξουν οι 11 που κερδίζουν και την Πέμπτη είχα σκοπό να κάνω αλλαγές. ¨Ηταν κομβικό το σημερινό ματς για μας. Ο Ζιλμπέρτο είναι διαφορετικά

(Για αποδοκιμασίες που ακούστηκαν) Λογικό ήταν να είναι στεναχωρημένος. Δύο φορές που τους μαζέψαμε εμείς τους απογοητεύσαμε.

(Θα αντιδράσει καλά στην συνέχεια η ομάδα;) Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε να αναστρέψουμε την κατάσταση. Κάθε ήττα σε "γκρεμίζει" αλλά κοιτάμε την συνέχεια γιατί εμείς κάνουμε πρωταθλητισμό.

(Για αλλαγές με Ρόμα): Κάθε ματς το βλέπουμε ξεχωριστά. Θα δούμε ποιοι είναι έτοιμοι και αν γυρίσει και ο Ζιλμπέρτο και βλέπουμε. Κατεβαίνουμε στο γήπεδο για το καλύτερο αποτέλεσμα σε κάθε ματς.

(Για γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟ έχετε παράπονο από άμυνα): Η άμυνα δεν ήταν κακή, κόντρα επίθεση δεχθήκαμε. Είχαμε βγάλει και έναν παίκτη από το κέντρο.".

Ντε Μος (προπονητής Καβάλας): " Είχα παρακολουθήσει το παιχνίδι του Παναθηναϊκού τρεις φορές σε DVD. Με την ΑΕΚ εντός και εκτός με την Λάρισα αλλά και αυτό στην έδρα μας το 2-2 του πρώτου γύρου. Η ομάδα μου ήταν πολύ οργανωμένη σήμερα, αφήσαμε το Νο3 και 8 ελεύθερους και βάζοντας έναν ακόμα παίκτη στο κέντρο πιέσαμε καλύτερα. Και αφού δεν ήρθε απάντηση από τον αντίπαλο πάγκο θα μπορούσαμε να είχαμε σκοράρει και νωρίτερα.

Ηταν άτυχος ο Παναθηναϊκός από μια ευκαιρία του Σισέ αλλά και εμείς χάσαμε μια ευκαιρία με τον Οικονόμου. Εμείς είχαμε βοήθεια από αλλαγές Σμόλαρεκ και Πετκάκη. Πιστεύαμε ότι ήταν δύσκολο να σκοράρουν οι αντίπαλοι μας, αφού ήμασταν καλά οργανωμένοι και καλοί στα στημένα. Ετσι περιμέναμε τις λεπτομέρειες και είχαμε πει στους παίκτες μας να μην φοβούνται το ματς.

Πλέον η νίκη αυτή μας δημιουργεί ένα πρόβλημα αφού έχουμε ένα ματς την Τετάρτη και από εδώ και στο εξής θα μας προσέχουν τώρα περισσότερο οι αντίπαλοί μας. Και τις δύο εβδομάδες που είμαι εδώ στην ομάδα θα δουλέψουμε στην τακτική.

(για την αλλαγή στο 27' ήταν θέμα τακτικής): Ξέραμε ότι ήταν καλός παίκτης ο Βύντρα από εκεί και ο Σαλπιγγίδης. Ηθελα να προστατεύσω τον παίκτη μου αφού είχε δεχθεί την κίτρινη. Μετά ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο και η αλλαγή του Λέτο και μας βοήθησε.

(πότε θα είναι έτοιμος ο Ντενίλσον): Τον ετοιμάζουμε και στο μέλλον θα προσφέρει στην ομάδα.







".

Εισιτήρια: 19653/ Εισπράξεις: 226174

Όλα τα λεφτά...


Οι 25.000 φίλοι του Παναθηναϊκού που ήρθαν στο ΟΑΚΑ και σε μια μέρα που αρκετός κόσμος γιορτάζει το τελευταίο τριήμερο των Αποκριών μακριά από την Αθήνα. Αγωνιστικά, το εξαιρετικά στημένο σύνολο της Καβάλας που δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να κάνουν εύκολα ευκαιρία.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...


Την απογοητευτική εικόνα των γηπεδούχων που δεν έδειχναν σε καμία περίπτωση την ομάδα των προηγούμενων αγωνιστικών.

To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων
Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Λέτο, Σαλπιγγίδης, Σισέ
Η 11άδα των φιλοξενούμενων
Ιτάνζ, Γκβοζντένοβιτς, Οικονόμου, Μουρ, Ντουγκλάο, Ντιέ, Ντουκρόκ, Ντομπρασίνοβιτς, Λάκης, Ορούμα, Ονουάτσι
1' Έναρξη αγώνα
5' Σουτ Καβάλα
Δυνατό σουτ του Ντουκρόκ, ο Τζόρβας διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ
8' Δοκάρι Παναθηναϊκός
Σέντρα του Κατσουράνη από δεξιά, ο Σισέ πιάνει το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι του Ιτάνζ
10' Σουτ Παναθηναϊκός
Σουτ του Καραγκούνη από θέση μέσα αριστερά, ο Ιτάνζ πέφτει στη γωνία του και μπλοκάρει την μπάλα
16' Κίτρινη κάρτα Καβάλα
Κίτρινη κάρτα στον Ντιέ για μαρκάρισμα στον Σαλπιγγίδη
19' Κίτρινη κάρτα Καβάλα
Κίτρινη κάρτα στον Γκβοζντένοβιτς για μαρκάρισμα στον Σαλπιγγίδη
19' Σουτ Παναθηναϊκός
Μπαλιά του Καντέ για τον Σαλπιγγίδη, που σουτάρει από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα φεύγει μακριά από την εστία του Ιτάνζ
27' Αλλαγή παίκτη Καβάλα
Αλλαγή τακτικής από τον Ντε Μος. Ο Σμολάρεκ στη θέση του Γκβοζντένοβιτς
35' Ευκαιρία Παναθηναϊκός
Πάσα του Σισέ στον Βύντρα που μπαίνει στην περιοχή, αλλά το σουτ του καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Νίνης στη θέση του Λέτο
52' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός
Κίτρινη κάρτα στον Ντουγκλάο για μαρκάρισμα στον Καραγκούνη
54' Κίτρινη κάρτα Παναθηναϊκός
Κίτρινη κάρτα στον Καραγκούνη
54' Κίτρινη κάρτα Καβάλα
Κίτρινη κάρτα στον Λάκη
56' Αλλαγή παίκτη Καβάλα
Ο Πετκάκης στη θέση του Λάκη
60' Ευκαιρία Παναθηναϊκός
Αναταραχή μέσα στην περιοχή της Καβάλας, με τον Σαλπιγγίδη να προσπαθεί από κοντά να σκοράρει, αλλά ο Ιτάνζ μπλοκάρει την μπάλα
63' Αλλαγή παίκτη Καβάλα
Ο Ρινκόν στη θέση του Ορούμα
68' Γκολ Καβάλα
Ο Ονουάτσι μπαίνει από δεξιά στην περιοχή, πασάρει αριστερά στον Σμολάρεκ, ο οποίος πλασάρει για το 0-1
69' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Κλέιτον στη θέση του Σιμάο
71' Σχόλιο
Ο διαιτητής αποβάλλει τον Ντε Μος από τον πάγκο
80' Αλλαγή παίκτη Παναθηναϊκός
Ο Πετρόπουλος στη θέση του Σπυρόπουλου
82' Κίτρινη κάρτα Καβάλα
Κίτρινη κάρτα στον Ιτάνζ για καθυστέρηση
85' Γκολ Καβάλα
Αντεπίθεση με τον Ρινκόν από δεξιά, ο οποίος μπαίνει στην περιοχή, γυρίζει την μπάλα στον Σμολάρεκ, που με πλασέ σε κενή εστία γράφει το 0-2
90' Ευκαιρία Παναθηναϊκός
Ο Νίνης πασάρει στον Πετρόπουλο, που πλασάρει από κοντά, αλλά ο Ιτάνζ αποκρούει εντυπωσιακά
90' Λήξη αγώνα







































































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ