CHAMPIONS LEAGUE

"Αυτοκτόνησε" η Σαχτάρ, στους "16" η Σέλτικ

"Αυτοκτόνησε" η Σαχτάρ, στους "16" η Σέλτικ
μιλαν σελτικ

Η Σέλτικ ακολούθησε τη Μίλαν στους "16", παρά την ήττα με 1-0 που γνώρισε από τους "ροσονέρι"(vids)!

Μίλαν-Σέλτικ 1-0 (70' Ινζάγκι)

Η Μίλαν είχε εξασφαλίσει την πρόκριση από την 5η αγωνιστική και στο φινάλε του γκρουπ ο Κάρλο Αντσελότι είχε τη δυνατότητα να ξεκουράσει κάποιους βασικούς παίκτες. Από την πλευρά της, η Σέλτικ ήθελε ισοπαλία για να σιγουρέψει τη θέση της στους "16", όμως παρά την ήττα με 1-0 από τους "ροσονέρι", κατάφερε να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης, λόγω της μη νίκης της Σαχτάρ, που όχι μόνο δεν κέρδισε, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει ούτε το βαθμό της ισοπαλίας.

Το ιταλικό συγκρότημα πέτυχε την τρίτη του νίκη σε ισάριθμους εντός έδρας αγώνες στον 4ο όμιλο, την ώρα που στην Ιταλία ακόμα δεν έχει νικήσει μέσα στο Μιλάνο! Πρωταγωνιστής για τη Μίλαν ήταν ο Φίλιπο Ινζάγκι, ο οποίος στο 70' σκόραρε και έγραψε ιστορία. Ο Κακά τροφοδότησε τον Καφού, ο οποίος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Ιταλός επιθετικός από το ύψος της μικρής περιοχής με δεξί πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ινζάγκι πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ στην ιστορία των κυπέλλων Ευρώπης, καθώς έφτασε τα 63 τέρματα, περνώντας τον Γερμανό στράικερ, Γκερντ Μίλερ, που έχει 62. Ο Ιταλός άσος έχει σημειώσει τα 63 γκολ, αγωνιζόμενος με τις Πάρμα, Γιουβέντους και Μίλαν. Παράλληλα, ένας άλλος παίκτης των "ροσονέρι", ο Ολλανδός Κλάρενς Σέεντορφ, συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στο Champions League, μπαίνοντας στο "κλαμπ των 100άρηδων".

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μίλαν (Κάρλο Αντσελότι): Κάλατς, Καφού, Μπονέρα, Σίμιτς (30' Καλάντζε), Φαβάλι, Πίρλο (74' Μπρόκι), Γκατούζο, Αμπροζίνι, Κακά, Σέεντορφ (69' Γκουρκούφ), Ινζάγκι.

Σέλτικ (Γκόρντον Στράχαν): Μπόρουτς, Κάλντγουελ, Πρέσλεϊ, ΜακΜάνους, Ο' Ντι, Γιάροσικ (78' Ζουράβσκι), Ντονάτι (71' Σνο), Μπράουν, Χάρτλεϊ, ΜακΓκίντι, ΜακΝτόναλντ (65' Χέσελινκ).

Διαιτητής: Τομ Χένινγκ Όβρεμπο (Νορβηγία)

Βοηθοί διαιτητή: Γκέιρ Άγκε Χόλεν (Νορβηγία), Έρικ Ράεσταντ (Νορβηγία)

Τέταρτος διαιτητής: Σβέιν Όντβαρ Μόεν (Νορβηγία)

Κίτρινες κάρτες: - (Μίλαν), Μπράουν στο 46' (Σέλτικ)

Κόκκινες κάρτες: -

Δείτε φάσεις και το γκολ:



Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπενφίκα 1-2 (30' πεν. Λουκαρέλι-6', 22' Καρντόζο)

Στην Ουκρανία, η Μπενφίκα πήρε μεγάλη νίκη, επικρατώντας της Σαχτάρ Ντόνετσκ με 2-1, με την ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου να γνωρίζει την τέταρτη συνεχόμενη ήττα της στο γκρουπ, αν και το ξεκίνημά της ήταν εξαιρετικό με δύο νίκες στα πρώτα δύο παιχνίδια στον όμιλο.

Η ομάδα του Κώστα Κατσουράνη, που έπαιξε σε όλη τη διάρκεια του ματς, εξασφάλισε την τρίτη θέση του 4ου ομίλου και τη συμμετοχή της στους "32" του κυπέλλου UEFA. Από την πλευρά της, η ουκρανική ομάδα "αυτοκτόνησε", καθώς με νίκη επί της Μπενφίκα (και σε συνδυασμό με την ήττα της Σέλτικ στο Μιλάνο), θα έπαιρνε τη 2η θέση, όμως στο τέλος δεν κατάφερε να σώσει την παρτίδα ούτε με το βαθμό της ισοπαλίας, ο οποίος και θα της έδινε το εισιτήριο για τη φάση των "32" του UEFA.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Μπενφίκα αιφνιδίασε την αντίπαλό της και στις πρώτες δύο ευκαιρίες που δημιούργησε, κατάφερε να πετύχει ισάριθμα τέρματα. Στο 6ο λεπτό, ο Λεβαντόβσκι γύρισε την μπάλα προς τα πίσω, αλλά δεν είδε τον Καρντόζο, ο οποίος δέχθηκε το "δώρο", πέρασε τον Πιάτοβ και με αριστερό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της ουκρανικής εστίας (0-1).

Στο 22', πάλι ο Καρντόζο, έκανε το 2-0 για τους "αετούς". Ο Μάξι Περέιρα έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Παραγουανός υψηλόσωμος επιθετικός με κεφαλιά "έγραψε" το 2-0. Οκτώ λεπτά αργότερα (30'), ήρθε η απάντηση της Σαχτάρ, που με πέναλτι του Λουκαρέλι μείωσε σε 2-1 (ο Βασσάρας υπέδειξε πέναλτι σε τράβηγμα του Νταβίντ Λουΐζ στον Κριστιάνο Λουκαρέλι). Ο Ιταλός επιθετικός σούταρε με το δεξί στο κέντρο της εστίας, ο Κιμ βρήκε την μπάλα με τα πόδια, αλλά αυτή κατέληξε στη συνέχεια στα πορτογαλικά δίχτυα.

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, αλλά μάταια. Κι όλα αυτά την ώρα που ο Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο για ένα ακόμα παιχνίδι Champions League ήταν εκτός αποστολής, καθώς οι σχέσεις του με τον Μιρτσέα Λουτσέσκου βρίσκονται σε οριακό επίπεδο!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιάτοβ, Σρνα, Τσιγκρίνσκι, Κούτσερ, Ρατ, Λεβαντόβσκι (57' Χούμπσμαν), Ιλσίνιο (67' Γουΐλιαν), Φερναντίνιο, Ζάντσον, Λουκαρέλι(74' Γκλάντκι), Μπραντάο.

Μπενφίκα (Χοσέ Αντόνιο Καμάτσο): Κιμ, Νέλσον, Λουϊζάο, Νταβίντ Λουΐζ, Λέο, Πετίτ, Κατσουράνης, Μάξι Περέιρα (83' Λουΐς Φιλίπε), Ντι Μαρία (67' Νούνο Ασίς), Ρουΐ Κόστα, Όσκαρ Καρντόζο (90' Νούνο Γκόμες).

Διαιτητής: Κύρος Βασσάρας (Ελλάδα)

Βοηθοί διαιτητή: Δημήτρης Μποζατζίδης (Ελλάδα), Δημήτρης Σαραϊδάρης (Ελλάδα)

Τέταρτος διαιτητής: Γιώργος Κασναφέρης (Ελλάδα)

Κίτρινες κάρτες: Κούτσερ στο 68', Μπραντάο στο 94' (Σαχτάρ Ντόνετσκ), Νταβίντ Λουΐζ στο 29', Λουΐς Φιλίπε στο 91' (Μπενφίκα)

Κόκκινες κάρτες: -

Δείτε φάσεις και τα τρία γκολ:



























































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ