LA LIGA

Ατλέτικο - Αλαβές 4-1: Θρίαμβος πριν από το μεγάλο παιχνίδι με Μάντσεστερ Σίτι

Ο Ζοάο Φέλιξ της Ατλέτικο πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Αλαβές για τη La Liga 2021-2022 στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο", Μαδρίτη | Σάββατο 2 Απριλίου 2022
Ο Ζοάο Φέλιξ της Ατλέτικο πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Αλαβές για τη La Liga 2021-2022 στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο", Μαδρίτη | Σάββατο 2 Απριλίου 2022 © 2022 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Η Ατλέτικο επιβλήθηκε με 4-1 της Αλαβές στη Μαδρίτη και επιστρέφει στο Μάντσεστερ για το Champions League (αυτήν τη φορά για το παιχνίδι κόντρα στη Σίτι) με ιδανική ψυχολογία.

Η Ατλέτικο ταξιδεύει στην Αγγλία για τον αγώνα κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία ύστερα από την έκτη διαδοχική νίκη σε όλες τις διοργανώσεις και την έκτη διαδοχική στη La Liga. Το 4-1 επί της Αλαβές για την 30ή αγωνιστική ήρθε δύσκολα, όμως εξελίχθηκε σε ιδανική προετοιμασία για τα προημιτελικά του Champions League.

Ο αγώνας άρχισε με ένα λεπτό σιγής για τον Κάρλος Σιμεόνε, τον πατέρα του Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές ημέρες. Ο Αργεντινός τεχνικός δάκρυσε, όμως στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο του και άρχισε να δίνει οδηγίες στους παίκτες του για τον αγώνα κόντρα στους Βάσκους, που από το απόγευμα του Σαββάτου είναι για πρώτη φορά ουραγοί της κατηγορίας, ύστερα από τη νίκη της Λεβάντε επί της Βιγιαρεάλ.

Το παιχνίδι ήταν κακό, οι ευκαιρίες ελάχιστες, όμως το γκολ του Ζοάο Φέλιξ στο 11' προσέφερε μια άνεση στους "ροχιμπλάνκος". Η ισοφάριση του Γκονσάλο Εσκαλάντε στο 63' κι ενώ ο Σιμεόνε είχε κάνει την τρίτη αλλαγή του με τον Λουίς Σουάρες στη θέση του Αντουάν Γκριεζμάν προκάλεσε ανησυχία στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο".

Κανένα πρόβλημα για τους πρωταθλητές, αφού σε συνδυασμό με την τέταρτη αλλαγή τους άρχισε η αντεπίθεση των τελευταίων λεπτών. Στο 75' ο Ματέους Κούνια κέρδισε πέναλτι στο οποίο ευστόχησε ο Σουάρες. Ο Βραζιλιάνος είχε μια καλή στιγμή στη συνέχεια και στο 82' απέτυχε να μετουσιώσει σε γκολ μια πάσα κλειδί του Φέλιξ, ο οποίος τελικά πήρε το ριμπάουντ κι έκανε το 3-1. Στο 90', ο Κούνια τροφοδότησε τον Σουάρες που σημείωσε δεύτερο γκολ στη βραδιά, δίνοντας έναυσμα για ένα μίνι πάρτι στη Μαδρίτη.

Τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής

Η βαθμολογία της La Liga

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ