LA LIGA

Θέλτα - Ρεάλ 1-2: Τρία πέναλτι έσωσαν τους Μαδριλένους

Ο Καρίμ Μπενζεμά της Ρεάλ εκτελεί πέναλτι κόντρα στη Θέλτα για τη La Liga 2021-2022 στο "Μπαλαΐδος", Βίγκο | Σάββατο 2 Απριλίου 2022
Ο Καρίμ Μπενζεμά της Ρεάλ εκτελεί πέναλτι κόντρα στη Θέλτα για τη La Liga 2021-2022 στο "Μπαλαΐδος", Βίγκο | Σάββατο 2 Απριλίου 2022 © 2022 LALO R. VILLAR/ASSOCIATED PRESS

Η αντίδραση της Ρεάλ στη συντριβή από την Μπαρτσελόνα δεν ήταν η ιδανική, όμως χάρη σε τρία πέναλτι πήρε τη νίκη 2-1 στο Βίγκο επί της Θέλτα και παραμένει πρωτοπόρος με απόσταση στη La Liga.

Δύο εβδομάδες έπειτα από την εντός έδρας συντριβή από την Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ κλήθηκε να αντιδράσει στο Βίγκο, κόντρα στη Θέλτα. Δεν το έπραξε, παρότι νίκησε με 2-1 στο "Μπαλαΐδος" μία ομάδα που κοίταξε στα μάτια τους πρωτοπόρους της La Liga και διαμαρτύρεται για το τελικό σκορ.

Τα τρία πέναλτι που κέρδισαν οι "μερένγκες" έγιναν αντικείμενο σχολιασμού στην Ισπανία, ωστόσο επιβεβαίωσαν και την κυριαρχία του Καρίμ Μπενζεμά στο ρόστερ της ομάδας, ο οποίος σκόραρε με δύο εξ αυτών στην επιστροφή του από τραυματισμό.

Ο αγώνας είχε καλό ρυθμό και οι δύο τερματοφύλακες χρειάστηκαν να παρέμβουν αρκετές φορές στον αγώνα. Στο 19', ο Κέβιν Βάθκεθ γκρέμισε τον Έντερ Μιλιτάο και ο Μπενζεμά άνοιξε το σκορ από η βούλα. Η Θέλτα προσπάθησε να απαντήσει και ο Τιμπό Κουρτουά έκανε ορισμένες επεμβάσεις. Όταν δεν τα κατάφερε στο 41', το γκολ του Νολίτο ακυρώθηκε ύστερα από έλεγχο, λόγω οφσάιντ του Ιάγο Άσπας που κυνήγησε τη φάση.

Η ισοφάριση εν τέλει ήρθε στο 52' από τον ίδιο σκορ για τους Γαλιθιάνους, που συνέχισαν να πιέζουν για γκολ. Στο 62' έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία με τον Χέισον Μουρίγιο και στην επόμενη φάση ο Κολομβιανός αμυντικός άπλωσε το πόδι του και ανέτρεψε τον Ροντρίγκο. Ο Ματίας Ντιτούρο απέκρουσε την προσπάθεια του Μπενζεμά, όμως λίγα λεπτά αργότερα ο Φερλάν Μεντί έψαξε την επαφή στο απλωμένο πόδι του Βάθκεθ, κέρδισε νέο πέναλτι και αυτήν τη φορά ο Μπενζεμά νίκησε τον Αργεντινό τερματοφύλακα.

Ο αγώνας μεταφέρθηκε στο γήπεδο της Ρεάλ, η Θέλτα είχε ορισμένες τελικές όμως ελάχιστες από αυτές ήταν αρκετά επικίνδυνες και το 2-1 υπέρ των φιλοξενουμένων τους κρατά πρωτοπόρους και με απόσταση από τον (όποιον) ανταγωνισμό.

Τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής

Η βαθμολογία της La Liga

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής

TAGS LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ