LA LIGA

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Ανακοίνωσε την πρόσληψη του Βαλβέρδε

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε σε συνέντευξη Τύπου της Μπαρτσελόνα πριν από ματς του Champions League κόντρα στην Ίντερ | 9 Δεκεμβρίου 2019
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε σε συνέντευξη Τύπου της Μπαρτσελόνα πριν από ματς του Champions League κόντρα στην Ίντερ | 9 Δεκεμβρίου 2019 @2019 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Η τρίτη θητεία του Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της Αθλέτικ Μπιλμπάο άρχισε επίσημα από την Πέμπτη (30/6), με την ομάδα της χώρας των Βάσκων να γνωστοποιεί τη συμφωνία της με τον πρώην προπονητή των Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακού.

Η εκλογή του Γιον Ουριάρτε στην προεδρία της Αθλέτικ Μπιλμπάο σηματοδότησε την αρχή της αντίστροφης μέτρησης για την επιστροφή του Ερνέστο Βαλβέρδε στα παλιά λημέρια του, από τη στιγμή που είχε προαναγγείλει προεκλογικά την πρόσληψη του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, και το μεσημέρι της Πέμπτης (30/6) ολοκληρώθηκε το deal.

Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και η ομάδα της χώρας των Βάσκων γνωστοποίησε τη έναρξης της συνεργασίας μέσα από ένα video που δημοσίευσε στους επίσημους λογαριασμούς της στα social media, με τον 58χρονο να είναι πλέον έτοιμος για την τρίτη θητεία του στο σύλλογο έπειτα από τη διετία 2003-2005 και την τετραετία 2013-2017.

"Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο προπονητής με τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία της Αθλέτικ (306) θα παρουσιαστεί επίσημα το απόγευμα της Πέμπτης στο Σαν Μαμές από το νέο πρόεδρο.

Οι επιτυχίες του στην ομάδα αποτελούν εγγύηση: εξασφάλισε πέντε φορές την έξοδο στην Ευρώπη σε έξι σεζόν, μία εκ των οποίων στο Champions League και έδωσε τέλος σε ένα αρνητικό σερί 31 ετών χωρίς τίτλο με την κατάκτηση του ισπανικού Supercup το 2015, που το σήκωσε στο Καμπ Νόου με συνολικό σκορ 5-1.

Είναι επίσης ο προπονητής που έχει κοουτσάρει την Αθλέτικ στα περισσότερα ευρωπαϊκά παιχνίδια (42). Επιπλέον είναι ο μόνος προπονητής που έχει καθοδηγήσει την ομάδα μας και στα δύο γήπεδά της, στο παλιό Σαν Μαμές και στο νέο, όπου έκανε ντεμπούτο ως προπονητής μας σε ένα ματς πρωταθλήματος απέναντι στην Θέλτα", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Βάσκοι για τον "Τσινγκούρι".

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ