ΑΕΛ

Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα 0-0

Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα 0-0
Αστέρας Λάρισα

Στο 0-0 έμειναν Λάρισα και Αστέρας στην Τρίπολη στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής στην Superleague

Οι βυσσινί έφυγαν από την πόλη της Αρκαδίας με τον βαθμό της ισοπαλίας και παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα.
Από την άλλη ο Αστέρας πήρε το πρώτο του βαθμό στην Superleague, σ΄έναν αγώνα με πολλές ευκαιρίες και καλό θέαμα κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Αστέρας Τρίπολης (Κάρλος Καρβαλιάλ): Αμπάρης, Φλάβιο, Ζορζίνιο, Μαρσελάο, Λαζαρίδης, Νταμόντε, Μπαστία (65' Καμπούροφ), Φάμπιο, Τσέζαρεκ (81' Ερέρος), Εστέβες, Ζεάν Κάρλος (81' Ντουαλά).

Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης (70' Ιγκλέσιας), Κυριάκος (65' Σολάνο), Πάρα (88' Ααράμπ), Σαρμιέντο, Φωτάκης, Βέμπερ, Τσίγκας.
Με μια ματιά
Με δύο αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρα στο Καραϊσκάκη παρέταξε την ομάδα του ο Κάρλος Καρβαλιάλ. Οι Εστεβές και Ζεάν Κάρλος πήραν τις θέσεις των Ουριμπάρι και Μιλάνο που υπέστη ρήξη χιαστών και θα μείνει εκτός δράσης για 3-6 μήνες.

Την εστία του Αστέρα υπερασπίστηκε ο Αμπάρης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μαρσελάο και Λαζαρίδης, δεξιά ο Φλάβιο, αριστερά ο Ζορζίνιο, στην μεσαία γραμμή οι Μπαστία, Νταμόντε, δεξιά ο Εστέβες, στην αριστερή πτέρυγα ο Ζεάν Κάρλος, σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον επιθετικό ο Φάμπιο, ενώ στην γραμμή κρούσης ο Τσέζαρεκ.

Από την άλλη πλευρά ο Μαρίνος Ουζουνίδης προτίμησε το σύστημα 4-3-3. Στην εστία της ΑΕΛ ήταν ο Κοτσόλης, στο κέντρο της άμυνας οι Νταμπίζας και Κώτσιος, δεξιά ο Βέμπερ, αριστερά ο Βενετίδης, στα χαφ ήταν οι Κυριακίδης, Σαρμιέντο, Φωτάκης, στην δεξιά πτέρυγα της επίθεσης ο Κυριάκος, αριστερά ο Πάρα, ενώ στην κορυφή ήταν ο Τσίγκας.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για ωραίο ποδόσφαιρο, με τις δύο ομάδες να μην κλείνονται στην άμυνα και το θέαμα να είναι πλούσιο από τα πρώτα κιόλας λεπτά.

Φουριόζος Αστέρας

Ο Αστέρας μπήκε δυνατά στον αγώνα προκειμένου να πετύχει ένα γρήγορο γκολ και έχασε δύο καλές ευκαιρίες στο 2ο λεπτό.

Στην πρώτη, ο Τσέζαρεκ έκανε απευθείας ένα γυριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Φάμπιο έκανε μια "πονηρή" συρτή σέντρα από τα αριστερά ο Εστέβες έκανε την προβολή μέσα από την μικρή περιοχή, όμως ο Κοτσόλης έσωσε την εστία του διώχνοντας σε κόρνερ.

Βυσσινί κυριαρχία

Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη ανέβασαν στροφές, κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και έγιναν πολύ απειλητικοί, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες.

Στο 10ο λεπτό οι βυσσινί έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Αστέρα, όταν ο Ζορζίνιο δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά, ο Κυριάκος πήρε την μπάλα, μπήκε από τα δεξιά στην μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ, όμως ο Κοτσόλης έδιωξε σε κόρνερ.

Στην εξέλιξη της ίδιας φάσης, ύστερα από την εκτέλεση κόρνερ, ο Μαρσελάο δεν έδιωξε την μπάλα, εκείνη κατέληξε στον Κώτσιο που έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Κοτσόλης φώναξε και πάλι παρών και με εντυπωσιακή επέμβαση, έσωσε την εστία του.

Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ συνέχιζαν να είναι κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και στο 15ο λεπτό έχασαν άλλη μια ευκαιρία, όταν έπειτα από νέο λάθος του Ζορζίνιο που δεν έδιωξε σωστά την μπάλα, ο Φωτάκης σούταρε απευθείας αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα (17') ο Αστέρας βγήκε και πάλι στην επίθεση, όμως το αριστερό σουτ του Ζεάν Κάρλος από το ύψος της μεγάλης περιοχής, πέρασε άουτ.

Η ευκαρία του Ζεάν Κάρλος ήταν μια παρένθεση στην ανωτερότητα της ΑΕΛ και στο 18' ο Πάρα έφτασε κοντά στο γκολ, όμως η κεφαλιά του ύστερα από εκτέλεση φάουλ, πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Κοτσόλη.

Όσο τα λεπτά κυλούσαν ο ρυθμός του αγώνα έπεφτε με τους βυσσινί να παίζουν πιο ώριμα και οργανωμένα, έχοντας τον έλεγχο του κέντρου μέχρι το 35'.

Γκάζωσε για 10' ο Αστέρας

Ο Αστέρας ανέβασε στροφές στο τελευταίο δεκάλεπτο και έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να πετύχει το γκολ.

Στο 35' ο Τσέζαρεκ έκανε μακρινή μπαλιά, ο Εστέβες κοντρόλαρε την μπάλα με το στήθος, όμως ο Κοτσόλης κατάφερε να διώξει με τάκλιν αποσοβώντας τον κίνδυνο για την εστία του.

Δύο λεπτά πριν από την λήξη της κανονικής διάρκειας του ημιχρόνου (43') οι Αρκάδες λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ, όμως η κεφαλιά του Ζεάν Κάρλος από το ύψος του πέναλτι κατέληξε ελάχιστα άουτ και οι δύο ομάδες πήγαν στο αποδυτήρια με το 0-0.

Στο ίδιο έργο θεατές...

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε με τον Αστέρα Τρίπολης να μπαίνει δυνατά στα πρώτα λεπτά και την Λάρισα να ισσοροπεί στην συνέχεια το ματς, βγαίνοντας στην επίθεση.

Ο ρυθμός ήταν γρήγορος όμως οι ευκαιρίες ελάχιστες, με τις άμυνες να είναι πλέον πιο προσεκτικές και όλα έδειχναν πως όποια ομάδα πετύχει το γκολ θα πάρει και την νίκη.

Οι παίκτες της Λάρισας μπορεί να είχαν την ανωτερότητα, κερδίζοντας την μάχη της μεσαίας γραμμής, όμως δεν φαινόντουσαν ικανοί να την εκμεταλλευτούν.

Χρειάστηκε να περάσουν 32 ολόκληρα λεπτά για να γίνει η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος κι' αυτή την έκανε ο Αστέρας. Συγκεκριμένα ο Ζεάν Κάρλος έκανε με την μια το σουτ από αριστέρή πλάγια θέση μέσα από την περιοχή, όμως ο Κοτσόλης έδιωξε σε κόρνερ.

Όσο ο χρόνος περνούσε, οι δύο ομάδες ήταν πιο προσεκτικές στα μετόπισθεν και ήταν φανερό πως ήταν ικανοποιημένες από το αποτέλεσμα της ισοπαλίας.

Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς.
Συνέντευξη Τύπου
Κάρλος Καρβαλιάλ (προπονητής Αστέρα Τρίπολης): "Κάνουμε δουλειά που έχει ως στόχο τα δύο επόμενα χρόνια, η ομάδα να βγει στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Αυτός που βάζει τους στόχους είναι η διοίκηση".

Μαρίνος Ουζουνίδης (προπονητής ΑΕΛ): "Σίγουρα οι δυο ομάδες μπορούν να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο. Δεν έγινε τεχνικό, αλλά δυνατό ματς, όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει. Ξέραμε ότι ο Αστέρας θα είχε ψυχολογική πίεση γιατί προερχόταν από ήττα, ήταν γι αυτόν το πρώτο εντός έδρας ματς και γι αυτό περιμέναμε πίεση στα πρώτα λεπτά. Όπως κι έγινε.

Δημιούργησε πολύ νωρίς μια καλή ευκαιρία, στην οποία ο Κοτσόλης μας κράτησε ζωντανούς . Όσο περνούσε η ώρα ισορροπούσαμε και γινόμασταν κι εμείς απειλητικοί. Στο πρώτο ημίχρονο το ματς ήταν ισορροπημένο ματς, στο β μέρος αν και Αστέρας είχε μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας, δεν έκανε ευκαιρίες.

Περίμενα να δω καλύτερα πράγματα από την ομάδα μας, να κρατήσουμε μπάλα και να εκμεταλλευτούμε τους χώρους που πιθανώς να δημιουργούνταν. Ήταν, όμως, κι αντίπαλοί μας επιφυλακτικοί – όπως και οι περισσότερες ομάδες στη αρχή του πρωταθλήματος – και δεν μπορέσαμε να βρούμε πολλούς χώρους στην επίθεση.

Όπως εξελίχθηκε ματς είμαι ευχαριστημένος. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθεια και να και ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την συμπαράστασή του. Όπως συνηθίζω να λέω, το επόμενο ματς είναι το πιο σημαντικό. Περιμένω από τους παίκτες μου καλύτερη κυκλοφορία μπάλας και περισσότερη εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους στις επιθετικές ενέργειες.

Κρατάω την μεγάλη προσπάθεια που κάναμε και τον σημαντικό βαθμό που πήραμε. Είμαστε στην αρχή του πρωταθλήματος και είναι σημαντικός ο βαθμός που πήραμε γιατί μας βοηθάει να φτιάξουμε ψυχολογία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος".







Όλα τα λεφτά...
Η Λάρισα που στα πρώτα δύο παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος, εμφανίζεται βελτιωμένη και έτοιμη για ένα καλύτερο μέλλον. Οι βυσσινοί είναι από τις λίγες ομάδες που δεν έχουν ηττηθεί από τον Αστέρα στην Τρίπολη τόσο πέρυσι όσο και φέτος, ενώ παραμένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα.

Οι φίλοι της ΑΕΛ που έδωσαν το παρών και στην Τρίπολη και δεν σταμάτησαν λεπτό να εμψυχώνουν την ομάδα τους.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Tην επιθετική δυστοκία των δύο ομάδων. Τόσο ο Αστέρας, όσο και η ΑΕΛ είχαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν, όμως τις πέταξαν στα σκουπίδια.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Αστέρας Τρίπολης
(Κάρλος Καρβαλιάλ): Αμπάρης, Φλάβιο, Ζορζίνιο, Μαρσελάο, Λαζαρίδης, Νταμόντε, Μπαστία, Φάμπιο, Τσέζαρεκ, Εστέβες, Ζεάν Κάρλος.
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Λάρισα
(Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Βενετίδης, Νταμπίζας, Κυριακίδης, Κυριάκος, Πάρα, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Βέμπερ, Τσίγκας.
1' Έναρξη αγώνα
Στην σέντρα η ΑΕΛ και ο αγώνας ξεκίνησε.
2' Σουτ Αστέρας Τρίπολης Τσέζαρεκ
Γυριστό σουτ στην κίνηση του Τσέζαρεκ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα καταλήγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κοτσόλη.
2' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης Εστέβες
Ύστερα από συρτή επικίνδυνη σέντρα από τα αριστερά του Φάμπιο, ο Εστέβες έκανε την προβολή από ευνοϊκή θέση, όμως ο Κοτσόλης θα σώσει την εστία του, διώχνοντας σε κόρνερ.
10' Ευκαιρία Λάρισα Κυριάκος
Λάθος του Ζορζίνιο, ο Κυριάκος πήρε την μπάλα, μπήκε από τα δεξιά μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ όμως ο Αμπάρης έδιωξε σε κόρνερ.
10' Ευκαιρία Λάρισα Κώτσιος
Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μαρσελάο δεν διώχνει την μπάλα, ο Κώτσιος σούταρε μέσα από την περιοχή, όμως ο Αμπάρης και πάλι έδιωξε εντυπωσιακά.
15' Σουτ Λάρισα Φωτάκης
Άλλο ένα λάθος του Ζορζίνιο, ο Φωτάκης αρκετά έξω από την περιοχή έκανε απευθείας το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.
17' Σουτ Αστέρας Τρίπολης Ζεάν Κάρλος
Σουτ με το αριστερό από τον Ζεάν Κάρλος λίγο έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.
18' Κεφαλιά Λάρισα Πάρα
Ύστερα από εκτέλεση φάουλ ο Πάρα πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το ορίζοντιο δοκάρι του Αμπάρη.
27' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Κυριακίδης
32' Σχόλιο
Ο ρυθμός του αγώνα έχει πέσει με την ΑΕΛ να είναι πάντως ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο.
35' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης Εστέβες
Ύστερα από μπαλιά του Τσέζαρεκ, ο Εστέβες έκανε το κοντρόλ με το στήθος, όμως ο Κοτσόλης πρόλαβε να διώξει με τα πόδια πριν ο παίκτης του Αστέρα γίνει επικίνδυνος.
41' Κίτρινη κάρτα Αστέρας Τρίπολης Μπαστία
43' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης Ζεάν Κάρλος
Ύστερα από σέντρα ακριβείας από τα αριστερά του Φάμπιο, ο Ζεάν Κάρλος κάνει αφύλαχτος την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.
45' Έναρξη καθυστερήσεων +1 λεπτό
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
47' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Κυριάκος
60' Σχόλιο
Καμιά ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ρυθμό πάντως να είναι καλός.
66' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Στην θέση του Μπαστία μπαίνει ο Καμπούροφ.
66' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Σολάνο παίρνει την θέση του Κυριάκου.
69' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Ιγκλέσιας παίρνει την θέση του Κυριακίδη.
72' Σχόλιο
Τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής στο δεύτερο ημίχρονο.
77' Ευκαιρία Αστέρας Τρίπολης Ζεάν Κάρλος
Δυνατό σουτ του Ζεάν Κάρλος από αριστερή πλάγια θέση, ο Κοτσόλης διώχνει σε κόρνερ.
82' Αλλαγή παίκτη Αστέρας Τρίπολης
Ντουαλά και Ερέρος στις θέσεις των Ζεάν Κάρλος και Τσέζαρεκ.
89' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Τρίτη και τελευταία αλλαγή για την ΑΕΛ. Ο Ααράμπ παίρνιε την θέση του Πάρα.
90' Έναρξη καθυστερήσεων +3 λεπτά
91' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Νταμπίζας
93' Λήξη αγώνα

























































TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ