ΑΡΗΣ

Εργοτέλης-Άρης 3-0

Εργοτέλης-Άρης 3-0
Ογκουνσότο

Με κατά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο ο Εργοτέλης επιβλήθηκε με 3-0 του Άρη στο "Παγκρήτιο", συνδυάζοντας άψογα το θέαμα με την ουσία

Τα γκολ για τους Κρητικούς πέτυχαν στο 24' ο Μπουντιμίρ, ενώ με δύο τέρματα του Ογκουνσότο στο 31' και στο 39' διαμορφώθηκε το τελικό 3-0.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Τζούνιορ (84' Γιαλούσης), Πλασνέγκερ, Μαουρίτσιο Φερνάντες, Γελαδάρης, Χίμπλινγκερ, Κορδονούρης, Ογκουνσότο, Ορφανός, Μπούντιμιρ (71' Βακουφτσής), Κουτσιανικούλης (68' Φραγκουλάκης)

Αρης (Κίκε Ερνάντεθ): Σηφάκης, Νέτο, Γιάχιτς (70' Ντελόρτε), Ρονάλντο, Μάρκο Αουρέλιο, Πρίττας, Μπατιόν (46' Νάτσο Γκαρσία), Ρεγκέιρο, Κόκε, Βλόνταρτσικ (46' Παπάζογλου), Χαβίτο

Γήπεδο: Παγκρήτιο

Διαιτητής: Μαζαράκος (Αρτας)

Βοηθοί: Νικολακόπουλος (Αθηνών), Τάτσης (Ηπείρου)

Κίτρινες κάρτες: Πλάσνεγκερ, Κορδονούρης, Τζούνιορ, Ορφανός, Χαβίτο, Ογκουνσότο

Με μια ματιά
Εργοτέλης και Άρης αναμετρήθηκαν στο Παγκρήτιο στάδιο στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Super League με την πααάδοση να είναι σαφώς υπέρ των φιλοξενούμενων.

Συγκεκριμένα στις τελευταίες πέντε συναντήσεις τους ο Άρης είχε ισάριθμες νίκες. Μία παράδοση που αποτελούσε κίνητρο και για τους δύο συλλόγους με τους φιλοξενούμενους να θέλουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους και τους γηπεδούχους να επιθυμούν να δώσουν ένα τέλος στην αρνητική παράδοση.

Και το κατάφεραν με τον πλέον επιβλητικό τρόπο, νίκη η οποία συνοδεύτηκε και από φανταστικό ποδόσφαιρο από τους παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου. Ο Μπουντιμίρ στο 24' το 1-0, με τον Ογκουνσότο να παίρνει το όπλο του και να πυροβολεί δύο φορές στο 31' και στο 39' ύστερα από ασίστ των Κουτσιανικούλη και Μπουντιμίρ αντίστοιχα.

Ο Νίκος Καραγεωργίου παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3. Ο Δασκαλάκης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια των Κρητικών με τους Πλάσνεγκερ, Χίμπλινγκερ, Φερνάντες και Γελαδάρη να απαρτίζουν την αμυντική γραμμή, ενώ οι Τζούνιορ, Ορφανός και Κορδονούρης αποτέλεσαν τους τρεις του κέντρου. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Μπουντιμίρ με τους Ογκουνσότο και Κουτσιανικούλη να τον πλαισιώνουν από τα δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.

Εργοτέλης και 'Άρης αναμετρήθηκαν στο Παγκρήτιο στάδιο στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League με την παράδοση να είναι με διαφορά υπέρ των γηπεδούχων.
Συγκεκριμένα στις τελευταίες πέντε συναντήσεις τους οι φιλοξενούμενοι μετρούν ισάριθμες νίκες. Κάτι που αποτελούσε κίνητρο και για τους δύο με τον Άρη να θέλει να συνεχίσει το επιτυχημένο σερί του και τους φιλοξενούμενους να επιθυμούν να δώσουν ένα τέλος στην κακή παράδοση που τείνει να διαμορφωθεί.

Ο Κίκε Ερνάντεθ με τη γνωστή συνταγή του 4-2-3-1 αλλά και με τον Νάτσο Γκαρσία εκτός ενδεκάδας λόγω της κόπωσης από τα υπερατλαντικά ταξίδια που πραγματοποίησε προκειμένου να αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα της Βολιβίας, παρατάχθηκε ο Άρης στον αγωνιστικό χώρου του "Παγκρήτιου".

Συγκεκριμένα ο Σηφάκης προτιμήθηκε αντί του Κέλεμεν στην εστία των "κίτρινων", ενώ οι Νέτο, Γιάχιτς, Ρονάλντο και Αουρέλιο αποτέλεσαν τους τέσσερις της άμυνας. Πρίττας και Μπατιόν στους ρόλους των αμυντικών χαφ, με τον οπισθοχωρημένο Κόκε μπροστά τους σε ένα περισσότερο ελεύθερο ρόλο. Ο Βλόνταρτσικ αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της επιθετική τριάδας με τους Χαβίτο από τα δεξιά και Ρεγκέιρο από τα αριστερά να τον πλαισιώνουν.

Το πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης κινήθηκε σε χαμηλούς ρυθμούς με τον Κόκε στο 3' με απευθείας εκτέλεση φάουλ να προσπαθεί να απειλήσει τον Δασκαλάκη χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει τον τερματοφύλακαντων Κρητικών.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου πενταλέπτου οι γηπεδούχοι ανέλαβαν πρωτοβουλία, εκμεταλλευόμενοι τα αρκετά αμυντικά λάθη των φιλοξενούμενων. Η υπεροχή τους όμως, με εξαίρεση μία κεφαλιά του Μαουρίτσιο Φερνάντες από το ύψος του πέναλτι στο 8' την οποία μπλόκαρε ο Σηφάκης, δεν μετουσιώθηκε σε γκολ.

Στο 20' ήρθε και η πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία για τον Άρη στην αναμέτρηση με τον Ρεγκέιρο να δοκιμάζει το αριστερό του από αριστερά και σχεδόν από τη γωνία της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από την αριστερή συμβολή των δοκών του Δασκαλάκη.

Μπουντιμίρ και 1-0

Ο Εργοτέλης πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 24' ύστερα από λάθος γύρισμα του Αουρέλιο με το κεφάλι, ο Μπουντιμίρ βγήκε ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Θεσσαλονικέων και στο τετ α τετ με τον Σηφάκη πλάσαρε με ψυχραιμία, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του με 1-0.

Ο Πάτρικ πήρε το όπλο του...

Ένα γκολ που μπλόκαρε ακόμα περισσότερο τους ποδοσφαιριστές του Κίκε Ερνάντεθ και έδωσε "φτερά" στα πόδια του Εργοτέλη. "Φτερά" και στα πόδια του Κουτσιανικούλη ο οποίος στο 31' με μία μοναδική σε σύλληψη και εκτέλεση ντρίπλα εξέθεσε τον προσωπικό του αντίπαλο στα δεξιά Αουρέλιο και με σέντρα ακριβείας έστρωσε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι με τον επερχόμενο Ογκουνσότο με σουτ στην κίνηση να να νικάει τον Σηφάκη που προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε να αποσωβήσει το 2-0.

Ο συνήθης ύποπτος του Εργοτέλη, Πάτρικ Ογκουνσότο ξαναχτύπησε 8 λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα ύστερα από άψογο συνδυασμό του Μπουντιμίρ με τον Νιγηριανό, ο πρώτος σήκωσε την μπάλα με στόχο τον Ογκουνσότο που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και ανενόχλητος με σουτ στην κίνηση από το ύψος του πέναλτι έδωσε διαστάσεις θριάμβου διαμορφώνοντας το 3-0 και φτάνοντας ήδη τα τέσσερα γκολ στο πρωτάθλημα.

Ο Άρης έδειχνε να τα έχει χαμένα και η λήξη του ημιχρόνου αποτέλεσε βάλσαμο για τους παίκτες του Ερνάντεθ προκειμένου να πάρουν τις απαραίτητες οδηγίες και να βγουν στο δεύτερο ημίχρον προκειμένου να διεκδικήσουν κάτι καλό στην αναμέτρηση.

Ο Ισπανός τεχνικός με την έναρξη του δεύτερου 45' πραγματοποίησε δύο αλλαγές βάζοντας τους Παπάζογλου και Γκαρσία στις θέσεις των Βλόνταρτσικ και Μπατιόν αντίστοιχα. Με το καλημέρα του δεύτερου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να πετύχουν ένα γκολ και να ξαναμπούν στο παιχνίδι.

Ο Ρεγκέιρο με ωραία προσπάθεια μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, έκανε την παράλληλη σέντρα προς το δεύτερο δοκάρι αλλά ο επερχόμενος Χαβίτο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, από πολύ κοντά και με τον Δασκαλάκη εξουδετερωμένο.

Επιθετική δυστοκία

Οι αλλαγές του Ερνάντεθ έδωσαν περισσότερο ρυθμό αλλά και την πρωτοβουλία στον Άρη, ο οποίος ωστόσο δεν μπορούσε να φτάσει με άνεση στην τελική προσπάθεια και όταν τα κατάφερνε δεν παρουσίαζε την απαραίτητη ψυχραιμία. Οι Κρητικοί από την πλευρά τους είχαν δώσει περισσότερο χώρο στους φιλοξενούμενους, παίζοντας κυρίως το παιχνίδι των αντεπιθέσεων.

Μόλις το χρονόμετρο του "Παγκρήτιου" σημάδεψε το 60' ο διαιτητής της αναμέτρησης Μαζαράκος ζήτησε την αποβολή του Νίκου Καραγεωργίου από τον πάγκο του λόγω συνεχών διαμαρτυριών του για τις αποφάσεις του διαιτητικού τρίου.

Ο Άρης διατήρησε τα ηνία και στο 68' οι Αουρέλιο απώλεσε ακόμα μία σημαντική ευκαιρία για να μειώσει για λογαριασμό της ομάδας του αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε από κοντά βρήκε τον Δασκαλάκη σε ετοιμότητα.

Όσο περνούσε ο χρόνος η πίεση προς τα καρέ των γηπεδούχων αύξανε και στο 75' ο Χαβίτο εξελίχθηκε σε μοιραίο παίκτη. Ο Κόκε σε απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το τοίχος, στην επαναφορά ο Ρεγκέιρο επιχείρησε το σουτ το οποίο απέκρουσε σε πρώτο χρόνο ο Δασκαλάκης, ο Χαβίτο όμως που βρέθηκε στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή πήρε το "ριμπάουντ", αλλά το σουτ του σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Στο 81' με πρωταγωνιστή και πάλι το Χαβίτο, ο Άρης προσπάθησε να μειώσει αλλά το σουτ του Ισπανού από το ύψος της μεγάλης περιοχής πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Δασκαλάκη.

Tα λεπτά που απέμεναν μέχρι τη λήξη αποτελούσαν τυπική διαδικασία, με τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Άρη να είναι βαριά και τελικά να μην καταφέρνουν να πετύχουν ούτε το γκολ της τιμής.
Συνέντευξη Τύπου
Νίκος Καραγεωργίου (προπονητής Εργοτέλη)

" Ήταν το πρώτο φετινό εντός έδρας παιχνίδι για εμάς, ξεκινήσαμε με θετικό αποτέλεσμα και προσθέσαμε τρεις ακόμη βαθμούς. Κάναμε καλή προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο όπου συνδυάσαμε θέαμα με ουσία.

Στην επανάληψη γυρίσαμε πίσω αδικαιολόγητα, ωστόσο η ανωτερότητα μας στο παιχνίδι ήταν δεδομένη και φαίνεται και από το γεγονός ότι καταφέραμε να σημειώσουμε τρία γκολ και να χάσουμε πολλές ευκαιρίες.
Ξεπεράσαμε και τα προβλήματα τραυματισμών που μας παρουσιάστηκαν την τελευταία στιγμή και πήραμε τη νίκη.

Πλέον κοιτάζουμε το ερχόμενο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό που είναι και αυτό στο Παγκρήτιο, και θα επιδιώξουμε να αποσπάσουμε τη νίκη. Μετά υπάρχει διακοπή όπου και αναμένεται να επιστέψουν και οι τραυματίες που έχουμε"




.

Απόστολος Παπουτσάκης (πρόεδρος ΠΑΕ Εργοτέλης)

" Αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Άρης και αποδείξαμε ότι μπορούμε να «χτυπήσουμε» όλα τα παιχνίδια. Τόσο ο Άρης όσο και εμείς θέλαμε τη νίκη ωστόσο φάνηκε ότι ο Εργοτέλης την ήθελε περισσότερο.
Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους που ήρθαν στο γήπεδο και είμαι σίγουρος ότι στα επόμενα παιχνίδια οι θεατές θα είναι περισσότεροι, και εμείς θα του προσφέρουμε θέαμα όπως κάναμε και σήμερα"
.

Κίκε Ερνάντεθ (προπονητής Άρης)

" Στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει είναι τα γκολ που ήρθαν σε πολύ καίρια σημεία για την αντίπαλη ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν καταφέραμε να αντιδράσουμε. Από εκεί και πέρα στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Εργοτέλη αμύνθηκε οργανωμένα με μας να προσπαθούμε να πετύχουμε κάποιο γκολ. Όπως είπα όμως αυτό που μετράει στο ποδόσφαιρο είναι τα γκολ. Ο Εργοτέλης τα είχε και πήρε τη νίκη".

Σε ερώτηση για την αμυντική λειτουργία της ομάδας του απάντησε: " Είναι ξεκάθαρο ότι αν δεν βελτιωθούμε δεν θα μπορέσουμε να κερδίσουμε αγώνες. Η αμυντική λειτουργία της ομάδας δεν έχει να κάνει μόνο με τους αμυντικούς ή τον τερματοφύλακα αλλά εξαρτάται και από την επιθετική τακτική. Θα πρέπει να αλλάξουμε αρκετά πράγματα".

Αναφερόμενος στον Χαβίτο τόνισε: " Ο Χαβίτο στην χθεσινή τελευταία προπόνηση αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις. Έπρεπε να τον δοκιμάζαμε στο ζέσταμα για να βλέπαμε αν θα μπορούσε να ξεκινήσει".

Σε ερώτηση για το αν μετάνιωσε για κάποια από τις επιλογές του για το βασικό του σχήμα απάντησε: " Σίγουρα όταν χάνεις έναν αγώνα κάνεις κάποιες αναλύσεις και σκέφτεσαι ποιες άλλες θα μπορ να ήταν οι επιλογές. Θα ήταν παράλογο να έχουμε χάσει 3-0 και να είμαι ικανοποιημένος.

Όπως έχω ξαναπεί πάντα αναλαμβάνω τις ευθύνες μου και δεν ρίχνω ευθύνες σε κανέναν άλλον. Το σίγουρο είναι ότι στο μέλλον θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Θα πρέπει να δουλέψουμε στην τακτική.
Παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς. Είμαστε στην 2η αγωνιστική. Κανείς δεν θα μας δώσει πίσω τους τρεις βαθμούς που χάσαμε σήμερα. Όπως και να έχει θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε


".
Όλα τα λεφτά...
Η εμφάνιση του Εργοτέλη στο πρώτο ημίχρονο που αποτυπώνεται στο τελικό 3-0 που άλλωστε διαμορφώθηκε στα πρώτα σαρανταπέντε λεπτά της αναμέτρησης. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει και στο πολύ καλό κοουτσάρισμα του Μακεδόνα τεχνικού, που με την κίνηση να βάλει τον Κορδονούρη πάνω στον Κόκε, ουσιαστικά "εξαφάνισε" τον Ισπανό.

Ήδη τα 4 γκολ έφτασε ο Ογκουνσότο στο πρωτάθλημα της Super League, που με δύο τέρματα σε κάθε παιχνίδι είναι αδιαμφισβήτητα το βαρύ πυροβολικό της ομάδας του.

Η εξαιρετικής τεχνικής ντρίμπλα του Κουτσιανικούλη πάνω στον Αουρέλιο, κίνηση από την οποία προήλθε και το δεύτερο γκολ των Κρητικών.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου του Άρη, αλλά και την επιθετική του δυστοκία στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα την αναποτελεσματικότητα των ποδoσφαιριστών του στην επανάληψη.

Την αποβολή του προπονητή των Κρητικών, Νίκου Καραγεωργίου, στο 60' της αναμέτρησης, αλλά και τον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες του "Παγκρήτιου".
To Live του αγώνα...
Του Φώντα Σέμπρου

Συνθέσεις ομάδων
Εργοτέλης (Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Τζούνιορ, Πλάσνεγκερ, Φερνάντες, Γελαδάρης, Κορδονούρης, Ορφανός, Μπούντιμιρ, Κουτσιανικούλης, Ογκουνσότο

Άρης (Ερνάντεθ): Σηφάκης, Νέτο, Γιάχιτς, Ρονάλντο, Μάρκο Αουρέλιο, Πρίττας, Ματιόν, Ρεγκέιρο, Βλόνταρτσικ, Χαβίτο, Κόκε

1' Έναρξη αγώνα
5' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Πλάσνεγκερ
14' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Κορδονούρης
20' Ευκαιρία Αρης Ρεγκέιρο
Πρώτη αξιόλογη στιγμή από τον Άρη με την μπάλα από το σουτ του Ρεγκέιρο από αριστερά να περνά λίγο άουτ
24' Γκολ Εργοτέλης Μπουντιμίρ
Λάθος γύρισμα του Αουρέλιο με το κεφάλι προς τα πίσω, ο Μπούντιμιρ βγήκε τετ-α-τετ με τον Σηφάκη και τον νίκησε με πλασέ
31' Γκολ Εργοτέλης Ογκουνσότο
Εξαιρετική προσπάθεια του Κουτσιανικούλη από δεξιά, έκανε την σέντρα και ο Ογκουνσότο με πλασέ στην κίνηση πέτυχε το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα
39' Ευκαιρία Αρης Χαβίτο
Δυνατό σουτ από τον Χαβίτο λιγο άουτ
40' Γκολ Εργοτέλης Ογκουνσότο
Μπουντιμίρ και Ογκουνσότο έκαναν το ένα-δύο, ο Νιγηριανός βρήκε μόνος με τον Σηφάκη και πλάσαρε για ακόμη μια φορά σωστά
43' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Τζούνιορ
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
46' Αλλαγή παίκτη Αρης
Παπάζογλου σε Βλόνταρτσικ
46' Αλλαγή παίκτη Αρης
Γκαρσία σε Ματιόν
47' Ευκαιρία Αρης Χαβίτο
Παράλληλη μπαλιά του Ρεγκέιρο, μόνος του στο δεύτερο δοκάρι ο Χαβίτο έχασε απίστευτη ευκαιρία με την μπάλια να φεύγει ψηλά
59' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Ορφανός
61' Σχόλιο
Ο τεχνικός του Εργοτέλη, Νίκος Καραγεωργίου, αποβλήθηκε από τον πάγκο για διαμαρτυρίες
67' Ευκαιρία Αρης Γκαρσία
Δυνατό σουτ από κοντά του Αουρέλιο, απέκρουσε ο Δασκαλάκης
68' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Φραγκουλάκης σε Κουτσιανικούλη
69' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ντελόρτε σε Γιάχιτς
70' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Βακουφτσής σε Μπουντιμίρ
74' Ευκαιρία Αρης Χαβίτο
Ο Χαβίτο πλάσε από κοντά έπειτα από φάση διαρκείας και αυτήν την φορά η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι
80' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Ογκουνσότο
82' Ευκαιρία Αρης Χαβίτο
Νέο σουτ του Ισπανού, δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι περνά η μπάλα
84' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Γιαλούσης σε Τζούνιορ
90' Έναρξη καθυστερήσεων +3 λεπτά
94' Λήξη αγώνα
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης





















































































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ