ΑΡΗΣ

Άρης-Θρασύβουλος 2-1

Άρης-Θρασύβουλος 2-1
πανηγυρικο ομαδικη

Mε "ήρωα" τον Βλόνταρτσικ που σκόραρε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Άρης νίκησε 2-1 το Θρασύβουλο και συνεχίζει να ελπίζει για είσοδο στα πλέι-οφ

Οι φίλοι του Άρη που βρέθηκαν στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ανακουφίστηκαν βλέποντας την ομάδα τους να πηγαίνει στο ημίχρονο έχοντας ισοφαρίσει το σκορ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κάμπορα, όμως ούτε οι πιο απαισιόδοξοι δεν θα μπορούσαν να περιμένουν τόσο χιτσκοκικό φινάλε στο δεύτερο μέρος.
Η ομάδα του Μαζίνιο έμεινε με 10 παίκτες από το 63' λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας που αντίκρυσε ο Καράμπελας και προσπαθούσαν για περίπου μισή ώρα με ανορθόδοξο τρόπο να διασπάσουν την αμυντική γραμμή που είχαν χτίσει οι φιλοξενούμενοι, με την Βλόνταρτσικ να λύνει το "γόρδιο δεσμό" στο 91' με κοντινό πλασέ.

Με τη νίκη αυτή, η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρέμεινε σε απόσταση βολής (3 πόντους) από τη Λάρισα, με τις δύο ομάδες να ερίζουν για την 5η προνομιούχο θέση, ενώ στον αντίποδα ο Θρασύβουλος αξίζει συγχαρητηριών καθώς αν και καταδικασμένος σε υποβιβασμό, πάλεψε το ματς και "λύγισε" στις καθυστερήσεις σε μία από τις πλέον σκληρές έδρες του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Άρης (Μαζίνιο): Σηφάκης, Λέμπο, Νέτο, Καράμπελας, Ρομπέρζ, Νάτσο Γκαρσία, Πρίττας (56' Μπατιόν), Ζεντίλ, Χαβίτο, Κάλβο (76' Βλόνταρτσικ), Κάμπορα (67' Βανγκελί)

Θρασύβουλος (Τσιώλης): Κωστάκης, Γαργαρώνης (47' Αμπράμοβιτς), Μανωλάς (83' Παναγιωτάκης), Μαρτορέλ, Μαυρογενίδης, Χετεμάι, Σωτήρχος, Γκονσάλβες, Χλωρός (73' Κόζλεϊ), Άλβες, Κατσίκης

Διαιτητής: Γ.Γιαννόπουλος (Αθηνών)

Βοηθοί διαιτητή: Χ.Καλαϊτζίδης (Αθηνών), Κ.Παπαχαραλάμπους (Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: Σωτήρχος (19'), Νάτσο Γκαρσία (41'), Γαργαρώνης (45'), Καράμπελας (45'+2), Πρίττας (51'), Μαρτορέλ (65'), Ουέλινγκτον (68'), Κωστάκης (69'), Αμπράμοβιτς (78'), Νέτο (79'), Χετεμάι (84')

Κόκκινες κάρτες: Καράμπελας (63')

Με μια ματιά
Μπορεί ο Θρασύβουλος να παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο του "Κλεάνθης Βικελίδης" με πολλά αγωνιστικά προβλήματα, ελέω τραυματισμών η τιμωριών βασικών στελεχών, ωστόσο φρόντισε να δείξει με το... καλημέρα στον Άρη ότι θα αποτελέσει "σκληρό καρύδι".

Για την ακρίβεια χρειάστηκαν μόλις τρία λεπτά από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή Γιαννόπουλου, με τον Ουέλινγκτον να εκτελεί κόρνερ από τα αριστερά, τον Χετεμάι να προσπαθεί να πιάσει κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας των "κιτρίνων" και η μπάλα -αφού χτύπησε τελευταία στο σώμα του Πρίττα-κατέληξε στην δεξία γωνία του Σηφάκη για να γίνει το 0-1.

Το γκολ αυτό λειτούργησε ως... κρύο ντους για τους παίκτες του Μαζίνιο, που αιφνιδιάστηκαν από αυτή την εξέλιξη και άργησαν να μπουν στο πνεύμα της αναμέτρησης, εμφανίζοντας σημάδια άγχους, εκνευρισμού και νευρικότητας στο παιχνίδι τους ως τη συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου.

Όσο περνούσε πάντως η ώρα, οι γηπεδούχοι έβρισκαν καλύτερα τα πατήματά τους, κέρδιζαν τη μάχη του κέντρου, και έτσι μετά το 20λεπτο είχαν τα πλήρη ηνία, φτάνοντας με αξιώσεις στην περιοχή του Κωστάκη.

Η... πολιορκία της άμυνας του Θρασύβουλου ξεκίνησε ουσιαστικά στο 23', με το ευθύβολο σουτ του Ζεντίλ λίγο έξω από το ημικύκλιο να βρίσκει το απλωμένο πόδι του Μαρτορέλ και να φεύγει κόρνερ, ενώ δύο λεπτά μετά (25'), ο Κωστάκης έπεσε εγκαίρως στην αριστερή του γωνία και έδιωξε με υπερένταση το εξαιρετικό σουτ του Χαβίτο.

Ο Άρης ενέτεινε σταδιακά την πίεσή του προς τα αντίπαλα καρέ, η οποία τελικά καρποφόρησε στο 33', με τον Ζεντίλ να βάζει ωραία το σώμα του, αναγκάζοντας τον νεαρό Μανωλά να τον ανατρέψει στη μεγάλη περιοχή και τον διαιτητή να υποδείξει την άσπρη βούλα.

Την περασμένη αγωνιστική, ήταν ο Κόκε που ευστόχησε από τα 11 βήματα στον αγώνα κόντρα στη Λάρισα, ενώ τώρα την "εσχάτη των ποινών" ανέλαβε να εκτελέσει ο Κάμπορα, που έστειλε τον Κωστάκη στη λάθος γωνία για να φέρει το ματς στα ίσια (1-1) και να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα με τη φανέλα του Άρη.

Μετά την ισοφάριση, ο Άρης εξακολούθησε να έχει τον έλεγχο της αναμέτρησης και να προσπαθεί να βρει ανοιχτούς διαδρόμους για να διασπάσει την άμυνα της ομάδας του Σάκη Τσιώλη, όμως μέχρι το 45' δεν μπόρεσε να μετουσιώσει την υπεροχή του με κάποια μεγάλη φάση.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος όπου είχε πολύ γρήγορο γκολ, το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν κάκιστο ποιοτικά, με τους φιλοξενούμενους να καταφέρνουν να κρατούν με σχετική άνεση το 1-1 και να έχουν μάλιστα στο 56' και ένα σουτ του Χετεμάι μέσα από την περιοχή, που έφυγε αρκετά άουτ.

Σα να μην έφτανε στον Άρη η δυσκολία που αντιμετώπιζε να μπει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ, ήρθε στο 63' και η δεύτερη κίτρινη κάρτα του Νίκου Καράμπελα (για φάουλ πάνω στον Αμπράμοβιτς), για να αφήσει τους "κίτρινους" με αριθμητικό μειονέκτημα στα εναπομείναντα λεπτά.

Το γεγονός αυτό έδωσε ώθηση στους παίκτες του Θρασύβουλου, οι οποίοι βρήκαν στα επόμενα λεπτά μεγαλύτερα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων και απείλησαν μάλιστα στο 64' με μακρινό σουτ του Κατσίκη, που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του Άρη στο δεύτερο μέρος για να παραβιάσει την εστία του Κωστάκη πέρασε ανεκμετάλλευτη στο 70', με τον Νέτο να εκτελεί το έμμεσο φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά να στέλνει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με την ομάδα του Μαζίνιο να εμφανίζεται εντελώς ανήμπορη να δημιουργήσει φάσεις από τη στιγμή που έμεινε με παίκτη λιγότερο.

Μάλιστα θα μπορούσε να βρεθεί και πίσω στο σκορ για δεύτερη φορά στο παιχνίδι, με τον Αμπράμοβιτς να νικάει τον Σηφάκη στο 78' με ωραίο πλασέ, όμως να υποδεικνύεται κακώς ως οφσάιντ από τον διαιτητή (καλυπτόταν από αμυντικό των γηπεδούχων).

Ο Άρης φαινόταν να έχει "βραχυκυκλώσει" και να βρίσκεται μία ανάσα από μία γκέλα ολκής που τον εκτροχίαζε από την προσπάθειά του να μπει στα πλέι-οφ, όμως οι παίκτες του Μαζίνιο και συγκεκριμένα η "χρυσή" αλλαγή, Βλόνταρτσικ (πέρασε στο 76') είχαν διαφορετική άποψη...

Στο πρώτο από τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων, ο Νέτο βρήκε ελεύθερο πεδίο και έκανε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά στην καρδιά της άμυνας του Θρασύβουλου, ο Πολωνός φορ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή με το αριστερό την έστειλε στα δίχτυα του Κωστάκη για να γράψει το 2-1.

Το γκολ αυτό αποτέλεσε "λύτρωση" για τον Άρη, ο οποίος παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, κατάφερε να πάρει το πολύτιμο "τρίποντο" και να μειώσει στους τρεις πόντους τη διαφορά από τη Λάρισα, η οποία καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή την προνομιούχο 5η θέση της βαθμολογίας

Συνέντευξη Τύπου... Του Πάρη Τσελεπίδη
Ιομάρ Μαζίνιο (προπονητής Άρη): «Έγινε ένας πολύ κακός αγώνας αλλά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι από τις αρχή ξέραμε τις δυσκολίες του. Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε όμως την αυτοθυσία των παικτών μας.

Στο τέλος ήρθε η νίκη με τον τρόπο που ήρθε και τα προβλήματα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Το σημαντικό είναι οι τρεις βαθμοί. Αυτό ήταν το σημαντικό από την αρχή του παιχνιδιού ενώ θα πρέπει να σταθούμε στην αυτοθυσία των ποδοσφαιριστών».




Για τις απουσίες και αν επηρέασαν τόνισε: «Πάντα όταν υπάρχουν ποδοσφαιριστές με συνεχείς αγώνες και όσοι μπήκανε προσπάθησαν για το καλύτερο».


Για το παιχνίδι που ακολουθεί στην Τρίπολη με τον Αστέρα τόνισε: «Είναι ένας ακόμη τελικός. Από την στιγμή που ήρθα είχαμε 11 τελικούς και ήμουν έτοιμος για όλα. Συνεχίζουμε με στόχο να τους κερδίσουμε όλους για να πετύχουμε τους στόχους μας».


Για την αποβολή του Καράμπελα δήλωσε: «Είναι δύσκολο να εκφράσεις άποψη για αυτό το θέμα. Η αλήθεια είναι και όπως ήταν ο αγώνας έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα».


Για το αν ο Λέμπο αγωνίστηκε τραυματίας στο δεύτερο ημίχρονο δεν έκρυψε πως: «Είχε ένα πρόβλημα στους προσαγωγούς και έχουμε μία εβδομάδα μπροστά μας για να το ξεπεράσει».


Κι όσο για το αν η ομάδα του θεωρεί ότι βγαίνει πιο δυνατή κερδίζοντας τους πολύτιμους βαθμούς στο κυνήγι των πλέι οφ όπως στο Αλκαζάρ με την Λάρισα και σήμερα με τον Θρασύβουλο παραδέχθηκε ότι:

«Θεωρώ πως ναι. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο το γκολ του Θρασύβουλου μας έκανε πιο δυνατούς. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε πολύ ειδικά μέχρι την αποβολή είχαμε την τύχη με το μέρος μας με την Λάρισα και σήμερα».


Σάκης Τσιώλης (προπονητής Θρασύβουλου): «Για μας ήταν ένα ακόμη παιχνίδι, το όγδοο που χάσαμε στο τέλος. Με τις εμφανίσεις μας αυτές εμείς ωστόσο κοιτάμε να τιμάμε την φανέλα του Θρασύβουλου.

Στο παιχνίδι με παίκτη παραπάνω βγήκαμε εφτά φορές στην κόντρα με παίκτη παραπάνω και δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Εκεί ήταν και το κλειδί του παιχνιδιού. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα γκολ και να διεκδικήσουμε την νίκη.

Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στον Άρη για την νίκη του στο παιχνίδι με μας να μας μένει η πίκρα που χάσαμε στο 88' στην Φυλή και εδώ στις καθυστερήσεις.

Θέλω να ευχηθώ στον Άρη να πετύχει τον στόχο που έχει ενώ θα κλείσω χωρίς σχόλιο για την διαιτησία γιατί έχει καταντήσει βαρετή. Αν εμείς έχουμε ενστάσεις δεν είναι όμως ξεκάθαρο ακόμη.

Στα προηγούμενα παιχνίδια λεηλάτησαν πάνω μας οι ιθύνοντες. Είναι το όγδοο πέναλτι σε βάρος μας από τα οποία ούτε το 50% δεν ήταν, με μας να συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Με αυτή την εικόνα ο Θρασύβουλος καθιερώνεται στην Super League».










* Τα εισιτήρια ήταν 8.180 και οι εισπράξεις 71.355 ευρώ.

Όλα τα λεφτά...
Ο Βλόνταρτσικ, που ήταν το τελευταίο χαρτί που έριξε ο Μαζίνιο στο ματς (πέρασε στο 76' ως η τρίτη αλλαγή), με τον Πολωνό να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο και στην κατάλληλη στιγμή για να νικήσει τον Κωστάκη και να κρατήσει "ζωντανές" τις ελπίδες της ομάδας του για την κατάληψη της 5ης θέσης.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Τον Νίκο Καράμπελα, ο οποίος άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες από το 63' λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας, σε μία φάση που θα μπορούσε κάλλιστα να προσέξει περισσότερο το μαρκάρισμά του πάνω στον Αμπράμοβιτς.

Την απόφαση του διαιτητή Γιαννόπουλου να μη μετρήσει ως οφσάιντ γκολ του Αμπράμοβιτς με το σκορ στο 1-1, με τον τηλεοπτικό φακό να μη δικαιώνει την απόφαση του βοηθού του. Λίγα λεπτά αργότερα, σηκώθηκε η σημαία ψηλά και για τον Βλόνταρτσικ, με τον Πολωνό να καλύπτεται.

To Live του αγώνα... Του Γρηγόρη Μπάτη
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Θρασύβουλος
Κωστάκης, Γαργαρώνης, Μανωλάς, Μαρτορέλ, Μαυρογενίδης, Χετεμάι, Σωτήρχος, Γκονσάλβες, Χλωρός, Άλβες, Κατσίκης.
Η 11άδα των γηπεδούχων Αρης
Σηφάκης, Λέμπο, Νέτο, Καράμπελας, Βαλεντίν, Νάτσο Γκαρσία, Πρίττας, Τιάγκο, Χαβίτο, Κάλβο, Κάμπορα.
1' Έναρξη αγώνα
3' Γκολ Θρασύβουλος Πρίττας (αυτογκόλ)
Εκτέλεση κόρνερ από τον Ουέλιγκτον, ο Χετεμάι προσπαθεί να πιάσει την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας του Άρη, η μπάλα χτυπάει στο σώμα του Πρίττα και καταλήγει στα δίχτυα του Σηφάκη.
15' Σχόλιο
Οι παίκτες του Άρη προσπαθούν να αντιδράσουν από το γρήγορο γκολ, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν απειλήσει την εστία του Θρασύβουλου.
19' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος Σωτήρχος
23' Σουτ Αρης Ζεντίλ
Δυνατό σουτ του Ζεντίλ έξω από την περιοχή, ο Μαρτορέλ κάνει σωτήριο τάκλιν και η μπάλα καταλήγει κόρνερ.
25' Ευκαιρία Αρης Χαβίτο
Εξαιρετικό σουτ από τον Χαβίτο λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Κωστάκης διώχνει με υπερένταση.
30' Σχόλιο
Οι γηπεδούχοι έχουν πατήσει γκάζι και πιέζουν ασφυκτικά την αντίπαλη άμυνα προκειμένου να πετύχουν το γκολ της ισοφάρισης.
33' Πέναλτι Αρης Ζεντίλ
Ο Μανωλάς ανέτρεψε τον Ζεντίλ μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής σωστά καταλογίζει πέναλτι.
35' Γκολ Αρης Κάμπορα
Εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Κάμπορα και ο Άρης ισοφαρίζει σε 1-1.
41' Κίτρινη κάρτα Αρης Νάτσο Γκαρσία
44' Σχόλιο
Ανώτερος σ' όλο το πρώτο ημίχρονο ο Άρης που βρίσκεται συνεχώς στην επίθεση.
45' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος Γαργαρώνης
45' Κίτρινη κάρτα Αρης Καράμπελας
45' Λήξη αγώνα
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
47' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Ο Αμπράμοβιτς στη θέση του Γαργαρώνη.
51' Κίτρινη κάρτα Αρης Πρίττας
54' Σουτ Θρασύβουλος Χετεμάι
Σουτ με τη μια του Χετεμάι μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα καταλήγει πολύ άουτ.
56' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Μπατιόν στη θέση του Πρίττα.
63' Κίτρινη κάρτα Αρης Καράμπελας
63' Κόκκινη κάρτα Αρης Καράμπελας
64' Σουτ Θρασύβουλος Κατσίκης
Μακρινό σουτ από τον Κατσίκη η μπάλα περνάει ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σηφάκη.
65' Σχόλιο
Ο Θρασύβουλος έχει ανεβάσει για τα καλά στροφές και εκμεταλλεύεται τα κενά στην άμυνα του Άρη.
66' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος Μαρτορέ
67' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Βαγγελή στη θέση του Κάμπορα.
68' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος Ουέλιγκτον
69' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος Κωστάκης
70' Ευκαιρία Αρης Νέτο
Ο Νέτο εκτέλεσε το έμμεσο φάουλ όμως το σουτ του κατέληξε άουτ.
73' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Ο Κόζλεϊ παίρνει τη θέση του Χλωρού.
76' Αλλαγή παίκτη Αρης
Ο Βλόνταρτσικ στη θέση του Κάλβο.
78' Ακυρωθέν γκολ Θρασύβουλος Αμπράμοβιτς
Ο Αμπράμοβιτς βγαίνει μόνος του στην πλάτη της άμυνας του Άρη, πλασάρει έξοχα τον Σηφάκη, όμως ο διαιτητής κακώς ακυρώνει το γκολ, αφού ο Σέρβος φαίνεται πως καλύπτεται από αμυντικό των γηπεδούχων.
78' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος Αμπράμοβιτς
79' Κίτρινη κάρτα Αρης Νέτο
83' Αλλαγή παίκτη Θρασύβουλος
Ο Παναγιωτάκος στη θέση του Μανωλά που δεν μπορεί να συνεχίσει.
84' Κίτρινη κάρτα Θρασύβουλος Χετεμάι
87' Σχόλιο
Δραματικά τα τελευταία λεπτά στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με τον Άρη να κυνηγάει το γκολ της νίκης, με ανορθόδοξους όμως τρόπους και τους φιλοξενούμενους από το 80ο λεπτό και μετά να κάνουν συνεχώς καθυστερήσεις.
90' Γκολ Αρης Βλόνταρτσικ
Γκολ λύτρωσης από τον Βλόνταρτσικ και το "Κλεάνθης Βικελίδης" παίρνει φωτιά. Ο επιθετικός του Άρη δέχτηκε εξαιρετική σέντρα από τα δεξιά του Νέτο και με προβολή από την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
90' Λήξη αγώνα
Δραματική και συνάμα σημαντική νίκη για τον Άρη.
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης




































































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ