ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ

Λάρισα-Εργοτέλης 3-2

Λάρισα-Εργοτέλης 3-2
ΚΩΤΣΙΟΣ ΦΩΤΑΚΗΣ ΒΕΝΕΤΙΔΗΣ

Με σόου του Φωτάκη αλλά και ένα εξαιρετικό Τουμέρ Μετίν η Λάρισα επικράτησε του Εργοτέλη με 3-2 στο στάδιο "Αλκαζάρ"

Ένα εξαιρετικό παιχνίδι, πραγματική διαφήμιση του ποδοσφαίρου, πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα και το "Αλκαζάρ", με την ΑΕΛ, κυρίως δια ποδός Γιώργου Φωτάκη, αλλά και τον Εργοτέλη, να προσφέρουν πλούσιο θέαμα και πολλά τέρματα.
Οι "βυσσινί" ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, με τον Ζουράφσκι να ανοίγει το σκορ με τη συμπλήρωση 15 λεπτών και τους Κρητικούς να ισοαφαρίζουν σε 1-1 στο 34'.

Ωστόσο στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί με τον Φωτάκη στο 48' να δίνει ξανά βραχεία κεφαλή στην ομάδα του και τον Γκουέλα 6 λεπτά αργότερα, έπειτα από απίστευτη ενέργεια του Φωτάκη που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Πόσα, να σφραγίζει την νίκη.

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 3-2 με τέρμα του Μπούντιμιρ στο 82'.

Οι συνθέσεις των ομάδων


Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Μπουκουβάλας, Γκουέλα (90' Κυριάκος), Πάρα Φακούντο (82' Σαρμιέντο), Φωτάκης, Ααράμπ, Μετίν (66' Ίλιτς), Ιγκλέσιας, Ζουράφσκι.

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πόσα, Κορδονούρης, Γιαλούσης (58' Ογκουνσότο), Χίμπλινγκερ, Γελαδάρης, Ορφανός (63' Μάρτινς), Πλασένγκερ, Φερνάντες (Φραγκουλάκης), Τζούνιορ, Κουτσινικούλης, Μπούντιμιρ

Γήπεδο:Αλκαζάρ

Διαιτητής: Δ. Κύρκος (Ηπείρου)

Βοηθοί: Ν. Φαντόπουλος (Πειραιά), Α. Καρατζίκας (Αθηνών)

Κίτρινες: Κοτσόλης, Βενετίδης, Ίλιτς / Κουτσιανικούλης, Τζούνιορ

Κόκκινες: -

Με μια ματιά


Η Λάρισα υποδέχθηκε τον Εργοτέλη για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League στο "Αλκαζάρ" με τους "βυσσινί" να επιθυμούν τη συνέχεια στις καλές εμφανίσεις αλλά και την επιστροφή στις εντός έδρας νίκες, αποτέλεσμα το οποίο αγνοούσε στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές ως γηπεδούχος (3 ισοπαλίες).

Η διατήρηση της προνομιούχου πέμπτης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ και η δυνατότητα της διεκδίκησης μίας θέσης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ήταν ο στόχος των ποδοσφαιριστών του Μαρίνου Ουζουνίδη που ήθελαν αποκλειστικά και μόνο τους τρεις βαθμούς.

Όσον αφορά τους φιλοξενούμενους, η νίκη επί του Ολυμπιακού μόλις την προηγούμενη αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος είχε δώσει φτερά στα πόδια των Κρητικών που ήθελαν ένα θετικό εκτός έδρας αποτέλεσμα, ώστε να συνεχίσουν την καλή τους φετινή πορεία στο πρωτάθλημα.

Η δέκατη θέση στη βαθμολογία μπορεί να δίνει ασφάλεια όσον αφορά την παραμονή στην κατηγορία, αλλά κάθε βαθμός ήταν... ευπρόσδεκτος για την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου.

Η αναμέτρηση στο στάδιο "Αλκαζάρ" ξεκίνησε με το παιχνίδι να χαρακτηρίζεται από καλό ρυθμό αλλά πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς κάποια τελική προσπάθεια μπροστά από τις δύο εστίες.

Η Λάρισα ήταν καλύτερη, είχε τον έλεγχο και την κατοχή, ενώ ο Εργοτέλης είχε περισσότερο παθητικό ρόλο, προσπαθώντας να χτυπήσει σε κάποια από τις αντεπιθέσεις του.

Η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς και στο 15' με σκόρερ των Ζουράφσκι πήρε το προβάδισμα. Συγκεκριμένα ο εξαιρετικός Τουμέρ Μετίν, μετά από προσωπική ενέργεια επιχείρησε το σουτ, ο Πόσα δεν μπλόκαρε την μπάλα και ο επερχόμενος Πολωνός πήρε το "ριμπάουντ" και από κοντά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη για τους ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη που φάνηκαν να επαναπαύονται, αδικαιολόγητα, στο υπέρ τους 1-0 και να απειλούν μόνο με κάποια μακρινά σουτ, όπως του Πάρα (17') και του Φωτάκη (27'), δίνοντας παράλληλα περισσότερο χώρο στον Εργοτέλη.

Χώρο τον οποίο ο Κουτσιανικούλης εκμεταλλεύτηκε στο 32' όταν βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά το γυριστό σουτ που δοκίμασε κόντραρε και κατέληξε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα οι Κρητικοί με την... υπογραφή του Μαουρίτσιο Φερνάντες κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Ο Τζούνιορ έστρωσε τη μπάλα στον Αργεντινιό σε φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή και ο τελευταίος με σουτ "κεραυνό" νίκησε τον Κοτσόλη που προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να αποσοβήσει το τέρμα.

Το γκολ του Φερνάντες ήταν εκείνο που... ξύπνησε την ΑΕΛ, η οποία πήρε ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο στο ματς. Στο 42' ο Φωτάκης, ένας από τους καλύτερους στο πρώτο ημίχρονο μαζί με τον Μετίν, εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ το οποίο κατέληξε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Πόσα. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Μετίν απείλησε ξανά την εστία των φιλοξενούμενων, πάλι με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη ήταν σε ετοιμότητα και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Σχεδόν όπως έκλεισε το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε η επανάληψη... Μόνο που αυτή τη φορά το σουτ του Φωτάκη είχε άλλη κατάληξη. Μόλις στο 48', ο Έλληνας μέσος εξαπέλυσε σουτ φωτοβολίδα αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα προσέκρουσε στο δεξί δοκάρι του Πόσα αλλά ο Έλληνας άσος είχε ακολουθήσει τη φάση, εν αντιθέσει με τους αμυντικούς του Εργοτέλη, και από κοντά έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Και προτού καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί η ΑΕΛ κλείδωσε τη νίκη στο 54' με γκολ του Γκουέλα που προήλθε έπειτα από απίστευτη προσπάθεια του MVP της αναμέτρησης Γιώργου Φωτάκη. Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος των γηπεδούχων επιχείρησε να νικήσει τον Πόσα με "ψηλοκρεμαστό" (πολύ) σουτ από τη μεσαία γραμμή(!) ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι. Όμως η μπάλα έκανε το... χατίρι στον Γκουέλα που κυνήγησε τη φάση και στην επαναφορά με κοντινό πλασέ σημείωσε το 3-1.

Η σαρωτική στο δεύτερο ημίχρονο Λάρισα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Εργοτέλη καθώς μέσα σε διάστημα 6 λεπτών ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1, "σοκάροντας" τους παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου, που φαίνονταν σαν να μην ήξεραν τι τους "χτύπησε". Ο τεχνικός των Κρητικών βλέποντας την κατάσταση να μην είναι η καλύτερη δυνατή για την ομάδα του, προέβη σε αλλαγές που είχαν ως αποτέλεσμα να ισορροπήσει κάπως η κατάσταση.

Παρόλα αυτά η Λάρισα ήταν εκείνη που πλησίασε κοντά στο γκολ και στο 4-1, όταν ο Τουμέρ Μετίν μέσα από την μεγάλη περιοχή και πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να νικήσει τον Πόσα.

Τα λεπτά κυλούσαν, η Λάρισα είχε κατεβάσει στροφές και ο Εργοτέλης έπαιζε το τελευταίο του χαρτί προκειμένου να επιστρέψει στο παιχνίδι. Και στο 82' μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Κοτσόλη, ο Μπούντιμιρ με σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε σε 3-2 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στα εναπομείναντα, μέχρι τη λήξη του αγώνα, λεπτά.

Παρόλα αυτά τίποτα δεν άλλαξε στο τελικό σκορ, με τη Λάρισα να παίρνει ένα σπουδαίο τρίποντο όσον αφορά την εδραίωσή της στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, παραμένοντας παράλληλα για 13η συνεχόμενη αγωνιστική χωρίς ήττα.

Συνέντευξη Τύπου


Μαρίνος Ουζουνίδης: (Λάρισα): " Για 65 με 70 λεπτά είδαμε μία ΑΕΛ όπως τη θέλουμε όλοι μας απέναντι σ’ έναν καλό αντίπαλο που χρησιμοποιεί πολύ ατομικά μαρκαρίσματα. Είχαμε καλή κίνηση, με ή χωρίς τη μπάλα, δημιουργήσαμε χώρους, κάναμε ωραίους συνδυασμούς και θα μπορούσαμε να είχαμε δώσει μεγάλες διαστάσεις στη νίκη μας. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από αυτό το διάστημα, αλλά δυστυχώς η κακοτυχία μας, με τον αντίπαλο να σκοράρει στις δύο ευκαιρίες που έκανε, μας γέμισε και πάλι με άγχος στα τελευταία λεπτά γιατί στο μυαλό όλων μας ήρθαν τα προηγούμενα ματς όταν και δεχόμασταν γκολ από το πουθενά. Πιστεύω ότι ήταν μία δικαιότατη νίκη απέναντι σε έναν καλό αντίπαλο. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών μας και πιστεύω να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό. Για ακόμη μία φορά συγχαρητήρια στα παιδιά".

Όσον αφορά τον Τουμέρ Μετίν τόνισε: " Ήταν εκπληκτικός όσο αγωνίστηκε αλλά κουράστηκε. Το ξέραμε αυτό και μετά την έξοδό του χάσαμε λιγάκι την ηρεμία μας".

Νίκος Καραγεωργίου (Εργοτέλης): " Συγχαρητήρια για την αμερόληπτη και αντικειμενική δημοσιογραφία σας. Το μήνυμα που θέλησαν κάποιοι να περάσουν το πέρασαν. Εγώ έχω έρθει πολλές φορές στο Αλκαζάρ και ποτέ δεν είπα κάτι για την ΑΕΛ. Δεν μπορεί ένας ανεύθυνος να παρασύρει τον κόσμο και να έχουμε αυτή την αντιμετώπιση από 8.000 χιλιάδες ανθρώπους από το 1ο λεπτό του αγώνα. Είμαι 30 χρόνια στο ποδόσφαιρο και δεν είναι δυνατόν να ισοπεδώνονται συνειδήσεις με αυτόν τον τρόπο", τόνισε αναφερόμενος σε δημοσιεύματα τοπικής εφημερίδας.

Σχολιάζοντας το αγωνιστικό κομμάτι δήλωσε: " Ο Εργοτέλης ήρθε να παίξει σε ένα γήπεδο συγκλονιστικό από πλευράς στήριξης που παρέχει ο κόσμος στην ομάδα της Λάρισας κι αυτό ήταν εν γνώσει μας. Και πέρυσι αλλά και φέτος ο Εργοτέλης έχασε με το ίδιο σκορ, 3-2. Πέρυσι γιατί ένας διαιτητής δεν μας έδωσε ένα πέναλτι και φέτος γιατί ένας βοηθός δεν ακύρωσε το γκολ των αντιπάλων μας. Η ΑΕΛ μας δημιούργησε προβλήματα αλλά και εμείς πιστεύω ότι είχαμε κάποιες εξάρσεις στο παιχνίδι μας. Θέλαμε να πάρουμε κάτι από το συγκεκριμένο παιχνίδι και πιστεύαμε ότι μπορούσαμε, έτσι ώστε να παραμείνουμε ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα αλλά δεν μας το επέτρεψαν".

Όλα τα λεφτά...


Ο Γιώργος Φωτάκης που έδωσε μία εξαιρετική παράσταση στον αγωνιστικό χώρο του Αλκαζάρ.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...


Δεν υπάρχει κάτι που θα έπρεπε να ξεχάσουμε... Απλά να θυμόμαστε αυτά τα παιχνίδια

Video με τα γκολ της αναμέτρησης




To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Εργοτέλης
Πόσα, Κορδονούρης, Γιαλούσης, Χίμπλινγκερ, Γελαδάρης, Ορφανός, Πλασένγκερ, Φερνάντες, Τζούνιορ, Κουτσινικούλης, Μπούντιμιρ.
Η 11άδα των γηπεδούχων Λάρισα
Κοτσόλης, Βενετίδης, Νταμπίζας, Μπουκουβάλας, Γκουέλα, Πάρα Φακούντο, Φωτάκης, Ααράμπ, Μετίν, Ιγκλέσιας, Ζουράφσκι.
1' Έναρξη αγώνα
10' Σχόλιο
Πολύ καλός ρυθμός στα πρώτα λεπτά με τις δύο ομάδες να προσπαθούν αλλά να αποτυγχάνουν λίγο πριν την τελική προσπάθεια.
15' Γκολ Λάρισα Ζουράφσκι
Ο Μετίν έκανε το σουτ μετά από ατομική ενέργεια ο Πόσα δεν κατάφερε να μπλοκάρει και ο επερχόμενος Ζουράφσκι πήρε το "ριμπάουντ" τελειώνοντας τη φάση με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.
17' Σουτ Λάρισα Πάρα Φακούντο
Δυνατό σουτ του Πάρα Φακούντο η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Πόσα.
27' Σουτ Λάρισα Φωτάκης
Ο Φωτάκης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Πόσα απέκρουσε στη γωνία του.
32' Σουτ Εργοτέλης Κουτσιανικούλης
Ο Κουτσιανικούλης βγήκε στην αντεπίθεση έκανε το γυριστό σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε με κέρδος ένα κόρνερ για τον Εργοτέλη.
34' Γκολ Εργοτέλης Φερνάντες
Ο Τζούνιορ έστρωσε τη μπάλα στον Φερνάντες σε φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή και ο τελευταίος με δυνατό σουτ νίκησε τον Κοτσόλη που προσπάθησε να αποκρούσει αλλά η μπάλα κατέληξε στο βάθος της εστίας του.
42' Σουτ Λάρισα Φωτάκης
Ο Φωτάκης προσπάθησε με ένα "κεραυνό" να κάνει το 2-1 αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Πόσα.
45' Κίτρινη κάρτα Εργοτέλης Κουτσιανικούλης
45' Σουτ Λάρισα Μετίν
Ο Μετίν μετά από όμορφη επίθεση της Λάρισας από την δεξιά πλευρά έμεινε ελεύθερος λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή αλλά το σουτ του Τούρκου απέκρουσε ο Πόσα στη γωνία του.
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
48' Γκολ Λάρισα Φωτάκης
Ακόμα ένα τρομερό σουτ από τον Φωτάκη η μπάλα σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού αλλά ο μέσος της ΑΕΛ ακολούθησε τη φάση πήρε το ριμπάουντ και με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κοτσόλη.
54' Γκολ Λάρισα Γκουέλα
Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο σουτ του Φωτάκη από τη σέντρα αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ο Γκουέλα που ακολούθησε τη φάση έκανε το 3-1 με κοντινό πλασέ.
59' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Γιαλούσης έδωσε τη θέση του στον Ογκουνσότο.
63' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Μάρτιν στη θέση του Ορφανού.
65' Αλλαγή παίκτη Εργοτέλης
Ο Φραγκουλάκης στη θέση του Φερνάντες.
67' Αλλαγή παίκτη Λάρισα
Ο Ίλιτς στη θέση του Μετίν.
72' Σχόλιο
Καλύτερη η Λάρισα ελέγχει πλήρως την αναμέτρηση.
80' Πέναλτι
Η Λάρισα έχει κατεβάσει στροφές την ώρα που ο Εργοτέλης ψάχνει για ένα γκολ.
81' Γκολ Εργοτέλης Μπούντιμιρ
Ατομική ενέργεια του Κουτσιανικούλη και όμορφη πάσα στον Ογκουνσότο. Ο τελευταίος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Κοτσόλη η μπάλα έφτασε στον Κουτσιανικούλη από την απόκρουση του πορτιέρο της ΑΕΛ αλλά το σουτ του τελευταίου κόντραρε. Η μπάλα έφτασε τελικά στον Μούντιμιρ ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 3-2.
87' Κίτρινη κάρτα Λάρισα Τζούνιορ
90' Λήξη αγώνα















































































TAGS ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ