ΑΡΗΣ

Άρης-Μπριζ 4-0

Άρης-Μπριζ 4-0
πανηγυρικο

Απολαυστικός και παραγωγικός ήταν ο Άρης κόντρα στην Μπριζ επικρατώντας με 4-0. Σόου Κόκε (vid)!

Οι "κιτρινόμαυροι" ξεδίπλωσαν στο χορτάρι του "Κλεάνθης Βικελίδης" το ταλέντο τους, προσφέροντας πλούσιο θέαμα. Εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τα κενά των αμυντικών της Μπριζ, ενώ είχαν εξαιρετική απόδοση και στην άμυνα, καθώς δεν άφησαν χώρο δράσης στους αντιπάλους τους.
Περίτεχνες προσπάθειες, φαντασία και κινητικότητα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά συνέθεσαν την παρουσία του Άρη στο γήπεδο. Οι 15.000 φίλαθλοι έμειναν ικανοποιημένοι από την εικόνα των παικτών του Ερνάντεθ και ετοιμάζονται για την αναμέτηρηση με την Κροατική ομάδα.

H παρουσία της Μπριζ χαρακτηρίζεται αρνητική, με μηδενικές ευκαιρίες για γκολ και προβληματική τόσο στο οργανωτικό όσο και στο αμυντικός μέρος του παιχνιδιού της.

Ο Κίκε Ερνάντεθ παρέταξε στο γήπεδο, σε μεγάλο ποσοστό, την 11αδα που έχει στο μυαλό για τον αγώνα με την Σλάβεν Κοπρίβιτσα και αποτελούνταν από τον Καρατζιοβαλή στο τέρμα, Βαγγελή, Αουρέλιο, Λέμπο και Γιάχιτς στην άμυνα, τους Νάτσο Γκαρσία και Μπατιόν στα αμυντικά χαφ, την τριάδα των Ρεγκεϊρο, Χαβίτο και Ζεντίλ πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κόκε. Απόντες από την αναμέτρηση ήταν οι τραυματίες Ρονάλντο, Κέλεμαν και Κουλουχέρης.

To παιχνίδι άρχισε και τελείωσε ουσιαστικά στο πρώτο πεντάλεπτο όταν ο Άρης προηγήθηκε με 2-0. Στο 3' ο Ρεγκεϊρο από την γωνία της μεγάλης περιοχής και αριστερά σούταρε, η μπάλα πέρασε από πόδια πολλών παικτών πριν καταλήξη στα δίχτυα του Σταϊνεν, με την "βοήθεια" του Αλκάραζ, που άλλαξε την πορεία της μπάλας.

Δύο λεπτά αργότερα μίλησε ο Σέρχιο Κόκε που ήταν ιδιαίτερα δημιουργικός και κινητικός και η εκτελεστική του δυνότητα σφραγίστηκε με δύο γκολ. Οι παίκτες του Άρη συνδυάστηκαν άψογα έξω από την περιοχή με τους Ρεγκεϊρο και Ζεντίλ, η μπάλα έφθασε στον Κόκε που ελίχθηκε μέσα στην περιοχή πέρασε τον τερματοφύλακα και διπλασίασε τα τέρματα για τον Άρη.

Ο Ισπανός επιθετικός έχασε σημαντική ευκαιρία στο 35', καθώς από έξυπνη πάσα του Ρεγκεϊρο από την μικρή περιοχή το σουτ που επιχείρησε βρήκε τα σώματα των παικτών της Μπριζ.

Το ταλέντο του Κόκε φάνηκε για ακόμα μία φορά στο τρίτο γκολ του Άρη και δεύτερο προσωπικό. Με έξυπνο πλασέ, στο 40', από την γωνία της μεγάλης περιοχής και αριστερά έστειλε την μπάλα "συστημένη" στην αριστερή γωνία του Σταϊνεν ανήμπορος να αντιδράσει.

Η εννιά αλλαγές του Ερνάντεθ στο δεύτερο ημίχρονο, δεν άλλαξαν την μορφή του αγώνα. Ο Αρης συνέχισε να είναι κινητικός με διάθεση και φαντασία στο παιχνίδι, όχι όμως τόσο αποτελεσματικός.

Απροσπέλαστο τείχος αποτέλεσε και στο δεύτερο ημίχρονο για τους παίκτες της Μπριζ η άμυνα των "κιτρινόμαυρων", χωρίς καμία ουσιαστικά ευκαιρία για την Βελγική ομάδα.

Ο Αλεσάντρο Ντελόρτε με κεφαλιά από την μικρή περιοχή, μετά από σέντρα του Καράμπελα έκλεισε τον χορό των γκολ. Oι Bέλγοι πέτυχαν γκολ στο 89' που κακώς ακυρώθηκε ως οφσαϊντ.

Συνθέσεις ομάδων


ΑΡΗΣ: Καρατζιοβαλής (46΄ Σηφάκης), Βαγγέλη (46΄ Νέτο), Γιάχιτς, Λέμπο (46΄ Ρομπέρζ), Μάρκο Αουρέλιο (46΄ Καράμπελας), Μπατιόν (46΄ Πρίττας), Γκαρσία (76΄ Παπάζογλου), Χαβίτο (46΄ Τόνι Κάλβο), Τιάγκο Ζεντίλ (46΄ Βλοντάρτσικ), Ρεγκέιρο (46΄ Φελίπε), Κόκε (46΄ Ντελόρτε).

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ: Στάινεν, Ντε Μετς, Γκουίρο, Αλκαράζ (61΄ Βοσκανιάν), Έβενς (61΄ Κλεμάν), Τσάβες (76΄ Τζέφρι), Καπόν (61΄ Ντε Λόουβ), Γκέρερτς (61΄ Μιους), Λέκο (78΄ Σονκ), Φαν Ρίσκενσφελντε, Τζόκιτς (78΄ Ακπαλά).

Συνέντευξη Τύπου

Ερνάντεθ: "Ο Νεμπεγλέρας έκανε ένα μεγάλο λάθος"

Ερνάντεθ: " Ήταν το τελευταίο μας παιχνίδι προετοιμασίας πριν από τα παιχνίδια μας για το Κύπελλο UEFA. Μας βοήθησε πολύ για να βρούμε το στιλ παιχνιδιού που ψάχνουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να είμαστε έτοιμοι για τα δύο αυτά παιχνίδια. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά στην διάρκεια της προετοιμασίας. Τώρα πια, είμαστε σε θέση για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Όλες οι ομάδες κι όχι μόνο ο Άρης όσο θα περνάνε οι μήνες θα βελτιώνεται. Θα είμαστε σε ένα καλό επίπεδο για να προκριθούμε στους ομίλους του UEFA.

Το παιχνίδι ξεκίνησε για μας με δύο γρήγορα γκολ. Είναι σίγουρο ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές μας η φυσική τους κατάσταση είναι άρτια. Κάτι τέτοιο ψάχνουμε πλέον και σε ομαδικό επίπεδο και είμαι χαρούμενος που βελτιωνόμαστε.

Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικοί και είμαι ευχαριστημένος από την διάθεση που είχαν για δουλειά ενώ ψάξαμε να βρούμε τα τελειώματα του παιχνιδιού μας από τα πλάγια. Θέλω να πω ότι έχουμε ποδοσφαιριστές που μπορούν να τελειώσουν τις φάσεις όπως απαιτείται και για άλλη μια φορά όμως λέω ότι έχουμε πάντα από 11 ποδοσφαιριστές να διαλέξω και είναι δύσκολο να βρίσκονται όλοι στους 11 βασικούς. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και αυτό είναι καλό για τον Άρη



".

Η πρώτη κιόλας ερώτηση προς τον Κίκε Ερνάντεθ ήταν για το θέμα που έχει προκύψει με τον Κώστα Νεμπεγλέρα με τον Ισπανό τεχνικό να απάντησε: " Η αλήθεια είναι ότι είχαμε μία προσωπική συζήτηση χθες για την κατάσταση που βρίσκεται. Δεν θεωρώ ότι είναι σωστό εκ μέρους μου να την δημοσιεύσω αλλά μέχρι εκεί που μπορώ να πω είναι ότι θέλει να παίζει στην ομάδα και να προπονείται όπως όλοι. Τον έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση και τον σέβομαι πολύ.

Είναι ένας ποδοσφαιριστής που πάντα προσφέρει τα μέγιστα, είναι από τους αρχηγούς της ομάδας και έχει τον σεβασμό μου. Αυτό όμως δεν αρκεί για να αγωνίζεται πάντα. Έχει τον σεβασμό όλων μας και επιμένω και το ίδιο και αυτός προς εμένα και τους συμπαίκτες του. Πιστεύω ότι έχει γίνει ένα λάθος και εγώ αποφασίζω πάντα με τους ποδοσφαιριστές που έχω στην διάθεσή μου. Όσον αφορά τα συμβόλαια και αν θα πρέπει να μείνει ή να φύγει είναι θέμα της διοίκησης. Επιμένω ότι είναι ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής και επαγγελματίας αλλά έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος και από εκεί και πέρα η διοίκηση θα αποφασίσει

".

"Δυστυχώς παίζουν μόνο 11"


Για το αν τίθεται θέμα παραμονής του σχολίασε: " Το να γίνονται πιέσεις είτε στον προπονητή είτε στον σύλλογο αυτή η μάχη πάντα χάνεται. Δυστυχώς παίζουν μόνο 11. Πρέπει να δώσεις την μάχη μέσα στο γήπεδο γιατί παίζουν 11. Πρέπει να σέβεσαι τις αποφάσεις του προπονητή, αυτούς που παίζουν και αυτούς που δεν παίζουν.
Πόσα χρόνια έχει που αγωνίζεται ο Νεμπεγλέρας και κάποιοι άλλοι κάθονται στον πάγκο. Τον σέβομαι. Τον βλέπω με πολύ τρυφερότητα αλλά θεωρώ ότι έχει κάνει ένα λάθος
".

Για το αν υπολογίζεται από τον ίδιο μέχρι να γίνει γνωστή η απόφαση της διοίκησης απάντησε: " Αυτό είναι σίγουρο. Παραμένει ποδοσφαιριστής του Άρη μέχρι να γίνει κάτι το αντίθετο. Αυτό δεν το αποφασίζω εγώ. Εγώ προπονώ τους ποδοσφαιριστές του Άρη που μου δίνει στην διάθεσή μου. Οι ποδοσφαιριστές είναι στην ομάδα ενώ οι προπονητές έρχονται και φεύγουν".

Κι όσο τέλος όταν ρωτήθηκε για το αν αισθάνεται ότι έχει προκύψει δυσφορία των Ελλήνων ποδοσφαιριστών της ομάδας από την αντιμετώπισή του ο Ερνάντεθ απάντησε: " Όποιος δεν έχει την δυνατότητα να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό του επαγγελματικού ποδοσφαίρου καλύτερα να ασχοληθεί με κάτι άλλο όποιας καταγωγής και αν είναι. Είναι παιδιά και είναι λογικό να θέλουν όλοι τους να αγωνιστούν. Όποιος και αν ήταν προπονητής θα αγωνίζονταν πάντα 11. Το σίγουρο είναι από μένα θα έχουν τις πόρτες ανοιχτές όσοι θα επιθυμούν να στεναχωριούνται υπάρχουν άνθρωποι τριγύρω ότι δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους και θα πρέπει να αποδεικνύουν σε κάθε προπόνηση ότι αξίζουν μία θέση στον αγωνιστικό χώρο".

Ματάισεν: "Εντυπωσιάστηκα"


" Ήταν ένα εντυπωσιακό παιχνίδι για τον Άρη. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Εντυπωσιάστηκα όπως κι όλοι. Εμείς αντιμετωπίσαμε προβλήματα όπως είχαμε και κάποια προβλήματα τραυματισμών αλλά παρόλα αυτά το σίγουρο είναι ότι ο Άρης ήταν εντυπωσιακός. Δυστυχώς δεν μπορούσα να κοιτάξω τον Άρη αφού κοιτούσα το πώς να βοηθήσω την ομάδα μου. Θα ήθελα όμως για μία ακόμη φορά να δώσω τα συγχαρητήρια στην ομάδα του Άρη χωρίς να ξεχωρίσω κάποιον παίκτη ιδιαίτερα"

Δείτε τα γκολ του αγώνα:















































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ