ΑΡΗΣ

Άρης-Μπράγκα 1-1

Άρης-Μπράγκα 1-1
Αρης οπαδοι

Ο Άρης έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει την πρόκριση, καθώς έμεινε στο 1-1 με την Μπράγκα

Οι Θεσσαλονικείς πλέον καλούνται να πάρουν αποτέλεσμα στο Μόναχο κόντρα στην Μπαγερν για να εξασφαλίσουν την πρόκριση, διαφορετικά σε περίπτωση ήττας η Μπράγκα δεν θα πρέπει να νικήσει στην Πορτογαλία τον Ερυθρό Αστέρα.
Με 4-5-1 ο Μπάγεβιτς
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν είχε ιδιαίτερες εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα. Ο Χαλκιάς ήταν κάτω απο τα δοκάρια, Νέτο, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο Γκιάρο και Αουρέλιο αποτελούσαν την αμυντική τετράδα, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Σιστόν, Ίβιτς και Χαβίτο ήταν στην μεσαία γραμμή, ενώ ο Κόκε ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο τεχνικός του Άρη είχε δώσει εντολή στον Χαβίτο να βοηθάει τον Κόκε και να επιστρέφει στην μεσαία γραμμή όταν οι γηπεδούχοι αμύνονται και εκεί ήταν που δημιουργήθηκε το μπέρδεμα στο πρώτο 20λεπτο, καθώς ο Ισπανός λειτουργούσε περισσότερο σαν δεύτερος επιθετικός, παρά σαν ακραίος μέσος με αποτέλεσμα να δημιουργείται κενό στην αμυντική διάταξη των Θεσσαλονικέων.

Βεβαίως, στο 4' ο Χαβίτο θα μπορούσε να έχει δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, όταν εκμεταλλεύθηκε τον λανθασμένο υπολογισμό του Ανίλτον, έκλεψε την μπάλα και μπήκε στην περιοχή, αλλά έκανε απογοητευτικό πλασέ και έστειλε την μπάλα μακριά απο την εστία της Μπράγκα.

“Ψυχρολουσία”...
Σαν να μην έφτανε η χαμένη ευκαιρία, στο 6ο λεπτό η Μπράγκα πήρε το προβάδισμα. Ο Λιντς εκμεταλλεύθηκε την λανθασμένη έξοδο του Χαλκιά σε εκτέλεση κόρνερ, καθώς και την ολιγωρία των κεντρικών αμυντικών του Άρη και με γυριστό σουτ απο την μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε προβάδισμα στους Πορτογάλους (0-1).

Στο επόμενο λεπτό ο Ίβιτς επιχείρησε μακρινό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε πολύ μακριά απο την εστία. Το γκολ που δέχτηκε ο Άρης τον αποσυντόνισε. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς όμως να καταφέρουν να απειλήσουν ουσιαστικά μέχρι το 26ο λεπτό.

Ρονάλντο Γκιάρο και... 1-1!
Σε εκείνο το σημείο, ο Αβράαμ Παπαδόπουλος προωθήθηκε απο τ' αριστερά και επιχείρησε σέντρα, ο Ρονάλντο Γκιάρο σηκώθηκε ανενόχλητος στην “καρδιά” της περιοχής της Μπράγκα και με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε για τους “κίτρινους” (1-1), βάζοντας “φωτιά στις εξέδρες του “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Άρης έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα. Οι αμυντικοί της Μπράγκα δεν απομάκρυναν απο την περιοχή τους, ο Νεμπεγλέρας προσποιήθηκε και επιχείρησε σουτ μέσα απο την περιοχή, όμως ο Πάουλο Σάντος ήταν σε ετοιμότητα και παραχώρησε κόρνερ.

Μετά το γκολ που σημείωσαν οι Πορτογάλοι δεν είχαν καταφέρει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην περιοχή του Χαλκιά, καθώς είχαν χάσει την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο στο 37' ο Χαλκιάς χρειάστηκε να επέμβει, όταν ο Πεϊσότο εκτέλεσε κόρνερ και ο Βέντερ έκανε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας του Άρη μπλόκαρε την μπάλα.

Στο επόμενο λεπτό, οι “κίτρινοι” έχασαν άλλη μια σημαντική ευκαιρία. Ο Χαβίτο έκλεψε πάλι την μπάλα απο τον Ανίλτον και μπήκε στην περιοχή απο τ' αριστερά, δεν δίστασε να σουτάρει αλλά έστειλε την μπάλα πάνω απο την εστία της Μπράγκα και το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Κυριεύθηκε απο άγχος

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς μπήκαν με σκοπό να σημειώσουν ένα γρήγορο γκολ και ν' απελευθερωθούν απο την πίεση. Στο 49', ο Ίβιτς κινήθηκε έξω απο την περιοχή της Μπράγκα και έκανε σέντρα απο τα δεξιά για τον Βλάνταν Ίβιτς που κινήθηκε σε θέση φορ, όμως η κεφαλιά του Σέρβου μέσου κατέληξε στην αγκαλιά του Πάουλο Σάντος που είχε τον έλεγχο της φάσης.

Οι Πορτογάλοι απειλούσαν τον Άρη μόνο απο στημένες φάσεις. Αυτό έγινε και στο 50', όταν οι Ίβηρες εκτέλεσαν κόρνερ απο τα δεξιά, ο Λιντς προσπάθησε να κάνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως η μπάλα κόντραρε σε συμπαίκτη του και κατέληξε άουτ.

Οι "κίτρινοι" προσπαθούσαν να βγουν στην επίθεση και να δημιουργήσουν ευκαιρίες, όμως όσο πέρναγε η ώρα το άγχος τους κυρίευε με αποτέλεσμα να οσδηγούνται σε βεβιασμένες κινήσεις. Οι φιλοξενούμενοι το αντιλήφθηκαν αυτό και σταδιακά απέκτησε την κατοχή της μπάλας και προσπάθησε ν' απειλήσει την εστία του Χαλκιά.

Στο 73' είχαν την ευκαιρία όταν ο Βέντερ βρέθηκε στην περιοχή των Θεσσαλονικέων, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν απογοητευτικό, καθώς έστειλε την μπάλα πλάγιο άουτ (!). Όπως ήταν αναμενόμενο, με την πάροδο του χρόνου ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, οι αλλαγές του Ντούσαν Μπάγεβιτς (Κάλβο και Σανσόν μπήκαν στις θέσεις των Σιστόν και Χαβίτο) δεν άλλαξαν την ροή του αγώνα και το 1-1 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Μετά απο αυτό το αποτέλεσμα, ο Άρης σε περίπτωση που ηττηθεί απο την Μπάγερν στο Μόναχο δεν θέλει νίκη της Μπράγκα επί του Ερυθρού Αστέρα, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία στην Βαυαρία.

Η βαθμολογία στον όμιλο του Αρη

Ομάδες Αγώνες Βαθμοί
1. Μπόλτον 4 6
2. Άρης 3 5
3. Μπάγερν 3 5
4. Μπράγκα 3 3
5. Ερ. Αστέρας 3 0


5η αγωνιστική

Μπάγερν-Άρης
Μπράγκα-Ερυθρός Αστέρας
Ρεπό: Μπόλτον

Συνθέσεις
Άρης (Ν. Μπάγεβιτς):
Χαλκιάς, Νέτο, Αουρέλιο, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Σιστόν (79' Κάλβο), Ίβιτς, Χαβίτο (79' Σανσόν), Κόκε.

Μπράγκα (Μ. Μασάδο): Πάουλο Σάντος, Ροντρίγκεζ, Κάρλος Φερνάντες, Φρεσό, Σέζαρ Πεϊσότο (53' Ζοάο Πίντο), Ανίλτον, Ζοάο Περέϊρα, Ρομπέρτο Μπρουμ, Ζορζίνιο (73' Ζαΐλσον), Βέντερ (81' Καστανέϊρα), Λιντς.

Διαιτητής: Ρ. Μάλεκ (Πολωνία)
Βοηθοί: Κ. Μίρμους (Πολωνία), Κ. Σάπελα (Πολωνία)
Τέταρτος: Χ. Σίγεβιτς (Πολωνία)
Κίτρινες: Χαβίτο, Αουρέλιο (Άρης) – Βέντερ (Μπράγκα)












































TAGS ΑΡΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ