ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αποκαλύψεις... Τεν Κάτε-Αντωνίου

Αποκαλύψεις... Τεν Κάτε-Αντωνίου
Τεν Κάτε, Αντωνιου

Αντωνίου: "Στόχος να φθάσουμε ψηλά". Τεν Κάτε: "Θα μεθύσω αν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα..."

Η συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους ο Football Manager του Παναθηναϊκού, Κώστας Αντωνίου και ο τεχνικός του "τριφυλλιού", Χενκ Τεν Κάτε, έδωσε αρκετές ειδήσεις σχετικά με το ρόστερ της ομάδας, τον μεταγραφικό σχεδιασμό, αλλά και τους στόχους της φετινής σεζόν.
Αρχικά, ο Κώστας Αντωνίου αναφέρθηκε στο φετινό μπάτζετ των μεταγραφών και τις προσθήκες που έγιναν κατά την διάρκεια της θερινής μεταγραφικής περιόδου: "Φέτος τα πράγματα ήταν καλύτερα σε θέμα ρευστότητας, θα μπορούσαμε να πάμε 2-3 φορές παραπάνω στα χρήματα που δαπανήσαμε, όμως θέλαμε να έχουμε μέτρο στις επιλογές μας και ψάχναμε παίκτες με συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά για να στελεχώσουμε το ρόστερ. Αποκτήσαμε νέους και έμπειρους παίκτες, θέλαμε ισορροπία γι' αυτό και δεν αποκτήσαμε πολλούς ξένους. Ακόμα θέλαμε παίκτες που να είναι φιλόδοξοι αλλά συνάμα δεν θέλαμε να στερηθούμε εμπειριών. Αυτή την στιγμή έχουμε στόχο να μικρύνουμε το ρόστερ και να γίνουμε ποιοτικότεροι".

Στην συνέχεια ο παράγοντας του "τριφυλλιού" αναφέρθηκε στα ποσά που δαπανήθηκαν για τις φετινές μεταγραφές και τους στόχους της ομάδας: "Το συνολικό κόστος των μεταγραφών που έγιναν, συμπεριλαμβανομένου τα 5,1 εκ. ευρώ που δαπανήθηκαν για τις ανανεώσεις των Μάτος και Ιβανσιτς έφτασαν τα 23,4 εκατομμύρια ευρώ. Το ότι κάναμε όμως 8-9 μεταγραφές δεν σημαίνει ότι θα σαρώσουμε τα πάντα, γίναμε όμως ποιοτικότεροι και στόχος είναι να φθάσουμε ψηλά. Τα πράγματα είνα πλέον και πιο δύσκολα για τον προπονητή που καλείται να κάνει ομάδα με όλους αυτούς τους νέους παίκτες. Η ομάδα χρειάζεται χρόνο για να κριθεί. Ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή έχει επιλογές σε κάθε σχέση

Πήραμε τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, έναν πολύ μεγάλο ποδοσφαιριστή, αλλά δεν τον πήραμε για να ντριμπλάρει επτά και οκτώ παίκτες και να σκοράρει. Το λέω αυτό γιατί πρέπει να δίνουμε στον κόσμο τη σωστή διάσταση των πραγμάτων. Εχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στο υλικό που διαθέτουμε φέτος και πιστεύουμε ότι κάναμε τις κινήσεις που έπρεπε".



"Δύσκολο του Ζιβέ"

Σχετικά με την απόκτηση του Γκαέλ Ζιβέ, ο Κώστας Αντωνίου τόνισε οτι είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη μεταγραφή, εκτός αν αλλάξει κάτι την τελευταία στιγμή. Σχετικά με την "κόντρα" με τον Ολυμπιακό για κάποιους παίκτες, ξεκαθάρισε οτι δεν υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο: "Θα αποκτήσουμε κεντρικό αμυντικό μόνο αν προκύψει κάτι εξαιρετικό. Καλό θα ήταν να έχουμε έναν αριστεροπόδαρο αμυντικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τους παίκτες που έχουμε. Ισως να ήταν και δική μου αδυναμία στις διαπραγματεύσεις και το γεγονός ότι δεν κλείσαμε νωρίτερα το θέμα. Ωστόσο δεν ήμουν διατεθειμένος να αναλάβω το ρίσκο να κλείσουμε έναν παίκτη με πολύ μεγαλύτερη αξία από την πραγματική. Υπήρχαν περιπτώσεις παικτών για τους οποίους δίναμε πιθανότητες 5% να γίνει η μεταγραφή, αλλά τελικά έγινε κι άλλες που τις θεωρούσαμε σίγουρες και χάλασαν.

Η υπόθεση Ζιβέ δεν είναι πλέον θέμα του Παναθηναϊκού, αλλά της Μαρσέιγ, του Ζιβέ και του μάνατζερ του. Αναζητησαμε αριστεροπόδαρο αμυντικό, όμως αυτή η υπόθεση δεν εξαρτάται πλέον απο μας. Αν έρθει κάποια άλλη πρόταση θα την εξετάσουμε, όμως πλέον έχουν στενέψει τα περιθώρια.



Απο την άλλη, δεν είχαμε ποτέ σκοπό να χτυπήσουμε παίκτη επειδή τον ήθελε ο Ολυμπιακός. Για μας, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος ήταν πολύ χαμηλά στην λίστα".

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα του Δημήτρη Παπαδόπουλου και την πιθανή παραχωρήσή του, ο κ. Αντωνίου είπε μεταξύ άλλων: " Για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση, ωστόσο ανεπίσημα ξέρω ότι σύντομα θα έρθει μια πρόταση που θα ικανοποιεί τόσο εμάς, όσο και τον παίκτη. Αυτό θα ήταν καλό για όλους αφού δεν είναι καλό να έχεις στο ρόστερ σου έναν παίκτη στεναχωρημένο".

Τεν Κάτε: "Δύσκολη επιλογή η ενδεκάδα"

Ο Τεν Κάτε απο την πλευρά του δήλωσε οτι η ομάδα διαθέτει ποιοτικό ρόστερ για την Ελλάδα, ενώ στην Ευρώπη ξεκαθάρισε οτι το ποδόσφαιρο έχει γίνει... business. "Είμαι ικανοποιημένος με το υλικό που διαθέτουμε, καθώς έχουμε ταλέντο και εμπειρία. Έχουμε ποιοτικό ρόστερ για την Ελλάδα, ενώ στην Ευρώπη αυτό που μετράει είναι τα λεφτά. Το δύσκολο κομμάτι για μένα είναι η επιλογή της ενδεκάδας, καθώς οι υπόλοιποι παίκτες θα μείνουν δυσαρεστημένοι, όμως για μένα η προπόνηση και το γήπεδο είναι καθρέφτης για όλους τους παίκτες. Γι' αυτό όταν κάποιος δεν είναι στην ενδεκάδα υπάρχει συγκεκριμένος λόγος.

Οι ποδοσφαιριστές είναι ευαίσθητοι στην κριτική, αυτοί έκαναν τους οπαδούς να πιστέψουν στην ομάδα. Πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι γιατί θα γεμίσουν το ΟΑΚΑ σε δυο αγώνες των προκριματικών φάσεων του Champions League. Θέλουμε χρόνο για να παίξουμε καλά, εμείς τώρα αρχίσαμε, είναι καλό το οικογενειακό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα".



Στην συνέχεια, ο Ολλανδός τεχνικός αναφέρθηκε στον ρόλο που παίζουν τα χρήματα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση: "Το ποδόσφαιρο είναι χρήμα στην Ευρώπη, τα λεφτά παίζουν ρόλο αν θέλεις να πρωταγωνιστήσεις, το ποδόσφαιρο έχει γίνει... business. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος θα είναι ήδη μια μεγάλη επιτυχία.

Τα δεδομένα του Τσαμπιονς Λιγκ είναι διαφορετικά είναι business league, αυτή τη στιγμή κυριαρχούν η Αγγλια, Ιταλία, Ισπανία, και από κοντά είναι οι Ρώσοι και μετά ακολουθούν όλοι οι άλλοι. Το θέμα είναι να δημιουργήσεις μια ανταγωνιστική ομάδα να βελτιώνεσαι συνεχώς για να διεκδικήσεις την ευκαιρία σου.

Είναι εξαιρετικό το συναίσθημα και των οπαδών και το βλέπω, μαζί τους η δύναμη μας είναι πολύ μεγάλη, είναι φανταστικό να βλέπεις 60.000 άτομα στις κερκίδες του γηπέδου. Όπως είπα στους παίκτες μου αυτό το κάνατε εσείς, και είναι πολύ μεγάλο βήμα προόδου. Φέτος για μας θα είναι μεγάλη επιτυχία να γεμίζουμε το γήπεδο, ήταν φανταστικό που βρέθηκαν 800 οπαδοί στην Πράγα. Ειναι η δεύτερη φορα που συμμετέχω σε τέτοιο πρότζεκτ. Η πρώτη φορά ήταν στην Μπαρτσελόνα πριν από μερικά χρόνια και τα συναισθήματα όλων ήταν αντίστοιχα. Θέλει χρόνο, μπορεί σε κάποια ματς να είναι όλα καλά, σε άλλα όχι, και αυτό τώρα στο ξεκίνημα γιατί μόλις αρχίσαμε".





Αναφερόμενος εκ νέου σ' έναν βασικό στόχο για τον ίδιο και τους διοικούντες ανέφερε πως στόχος του είναι να δώσει ευκαιρίες στα παιδιά από τις ακαδημίες της ομάδας, λέγοντας: " Σκοπός μου είναι η ομάδα από το επόμενο κιόλας καλοκαίρι το ρόστερ να είναι μικρότερο, για να δώσουμε την ευκαιρία σε παιδιά από την ακαδημία να μας πλαισιώνουν ".

Σχετικά με το θέμα των αρχηγών, ο Τεν Κάτε φρόντισε να ξεκαθαρίσει (για τελευταία φορά όπως χαρακτηριστικά με χιούμορ είπε) την κατάσταση: "Πριν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο μίλησα με τον Κώστα (σ.σ. Αντωνίου) και τον Γκούμα και αποφασίσαμε να επιλέξουμε άλλους τρεις αρχηγούς. Τον Σαλπιγγίδη γιατί είναι φανταστικός παίκτης με προσωπικότητα, τον Ζιλμπέρτο Σίλβα λόγω της εμπειρίας του και τον Νίνη επειδή είναι μεγάλο ταλέντο και μπορεί ν' αποτελέσει πρότυπο γι' αρκετούς νεαρούς παίκτες στην ομάδα. Βεβαίως, πρώτοι αρχηγοί είναι οι Γκούμας, Καραγκούνης και μετά οι υπόλοιποι".

Όσο για την καλύτερη μεταγραφή της φετινής σεζόν, ο Κώστας Αντωνίου είπε: "Ο προπονητής μας", ενώ ο Τεν Κάτε αναφέρθηκε στον Φαν ντερ Λεμ:" Για μένα η καλύτερη μεταγραφή είναι ο Φαν ντερ Λεμ, που μπορεί με τον χαρακτήρα του και τ' αστεία του να αλλάζει το κλίμα στην ομάδα, ανα πάσα στιγμή" ενώ μίλησε και πάλι με κολακευτικά λόγια για τον κ. Παπαβασιλείου λέγοντας πως είναι σπουδαίο σε έναν σύλλογο να εργάζονται τέτοιοι άνθρωποι..

Ολοκληρώνοντας, ο 54χρονος τεχνικός των "πράσινων" είπε πριν αποχαιρετήσει τους δημοσιογράφους: " Αν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα θα μεθύσω" με τον football manager (Αντωνίου) να πετάγεται και να λέει " Κόουτς, όχι μόνο σου, έτσι...".

Ντιούφ: "Δεν πιέζουμε τον Ζιβέ"


Η Μαρσέιγ απο την πλευρά της έχει αποφασίσει να παραχωρήσει τον Γκαέλ Ζιβέ, όμως όπως φαίνεται η διοίκηση της ομάδας δεν είναι διατεθειμένη να πιέσει τον Γάλλο κεντρικό αμυντικό. Ωστόσο, ο πρόεδρος των Μασσαλών, Πάπε Ντιούφ, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου οτι η υπόθεση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της επόμενης.

"Ο Έρικ (σ.σ. Γκέρετς) του έχει εξηγήσει οτι μετά απο τους παίκτες που έχουν αποκτηθεί δεν υπολογίζεται στην ομάδα. Γι' αυτό και είναι σε συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό και πρόσφατα με αγγλικές ομάδες. Δεν είναι ανάγκη να τον πιέσουμε ν' αποχωρήσει, γιατί έχει προσφέρει πολλά στον σύλλογο και είχε πάντα αξιοπρεπέστατη συμπεριφορά. Ελπίζουμε να πάρει την καλύτερη απόφαση για το μέλλον του. Συνεχίζει να διαπραγματεύεται και πιστεύω οτι μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αρχές της επόμενης θα έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση" δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο Ντιούφ.
































TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ