ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Αντσελότι: "Καταλαβαίνω τον Τσάβι, στην Ρετζιάνα είχα πει ότι δεν θα άντεχα σε πάγκο μέχρι το 2000"

Χαιρετισμός μεταξύ Κάρλο Αντσελότι και Τσάβι πριν από ντέρμπι της La Liga μεταξύ της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα | 16 Οκτωβρίου 2022
Χαιρετισμός μεταξύ Κάρλο Αντσελότι και Τσάβι πριν από ντέρμπι της La Liga μεταξύ της Ρεάλ και της Μπαρτσελόνα | 16 Οκτωβρίου 2022 @2022 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Ο Κάρλο Αντσελότι σχολίασε την απόφαση του Τσάβι να αποχωρήσει από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα στο τέλος της φετινής σεζόν, κάνοντας λόγο για την τρομακτική πίεση που είχε βιώσει ο ίδιος στο ξεκίνημα της προπονητικής καριέρας του.

Ο Τσάβι ανακοίνωσε πριν από λίγα 24ωρα πως δεν θα βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα τη νέα σεζόν και πως το ταξίδι του στον πάγκο των μπλαουγκράνα θα διαρκέσει μέχρι το καλοκαίρι, με τον άλλοτε θρύλο της ομάδας να εκφράζει μάλιστα το παράπονό του πως το έργο του στον καταλανικό σύλλογο δεν έχει εκτιμηθεί.

Από την πλευρά του, ο ομόλογός του στην Ρεάλ, Κάρλο Αντσελότι, αντιλαμβάνεται πλήρως το απίστευτα βαρύ φορτίο που κουβαλούσε στους ώμους του όλο αυτό το διάστημα ο Τσάβι και μίλησε για τη δική του αντίστοιχη εμπειρία, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος με την Χετάφε.

"Θέλω να πω ένα πράγμα μόνο, χωρίς να κάνω συγκρίσεις. Κάνουμε μία φανταστική δουλειά, η πίεση είναι φυσιολογική. Και σέβομαι τους πάντες, τα λόγια τους και τις σκέψεις τους.

Είτε πρόκειται για τον Τσάβι ή για οποιονδήποτε άλλο. Κατανοώ την απόφαση του Τσάβι", δήλωσε αρχικά ο 64χρονος Ιταλός προπονητής για να προσθέσει με νόημα:

"Στην αρχή της καριέρας μου, στην Serie B (σ.σ. ήταν προπονητής στην Ρετζιάνα) είχα βιώσει τη μεγαλύτερη πίεση. Εκεί ήταν για μένα πολύ δύσκολο να διαχειριστώ το στρες, σε τέτοιο βαθμό που να πω σε έναν από τους βοηθούς μου πως δεν θα άντεχα στους πάγκους μέχρι το 2000.

Και είμαι ακόμη εδώ, το 2024. Σιγά σιγά συνηθίζεις και καταλαβαίνεις πως η πίεση είναι η βενζίνη για να κάνεις καλύτερη τη δουλειά σου".

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ