ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι ανακοίνωσε πως αποχωρεί στο τέλος της σεζόν

Ο Τσάβι
Ο Τσάβι 2023 JOSE BRETON/AP IMAGES

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά την ήττα της Μπαρτσελόνα από τη Βιγιαρεάλ ο Τσάβι ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από το σύλλογο στο τέλος της σεζόν.

Μια είδηση βόμβα έκρυβε η συνέντευξη Τύπου του Τσάβι μετά την εντός έδρας ήττα της Μπαρτσελόνα από τη Βιγιαρεάλ με 5-3. Και αυτό γιατί ο Τσάβι θέλησε να ενημερώσει ο ίδιος τους εκπροσώπους του Τύπου πως στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει από τον σύλλογο.

Ο Τσάβι ο οποίος ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου με τον οποίο μεγαλούργησε ως ποδοσφαιριστής, τον Νοέμβριο του 2021, έκανε γνωστό πως δεν θα συνεχίσει στην ομάδα μετά το τέλος Ιουνίου, παρά το γεγονός πως το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2025.

Μεταξύ άλλων ο Ισπανός τεχνικός σημείωσε:

"Το συναίσθημα του να είσαι προπονητής της Μπάρτσα είναι δυσάρεστο, είναι σκληρό, νιώθεις ότι δεν σε σέβονται πολλές φορές, ότι η δουλειά σου δεν εκτιμάται και είναι τρομερή καταπόνηση της ψυχικής υγείας, της διάθεσης, είμαι πολύ θετικός τύπος, αλλά η ενέργεια πέφτει σε σημείο που λες ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσω.

Και έτσι είναι, το έχω αποφασίσει εδώ και καιρό και είναι μια κατάσταση που ήδη επηρεάζει τον σύλλογο. Και μετά πρέπει να αποφασίσω ότι φεύγω στις 30 Ιουνίου χωρίς άλλη καθυστέρηση".

Και συνέχισε: "Αν είχαμε κερδίσει 3-2, ίσως δεν θα το έλεγα σήμερα, αλλά ίσως την επόμενη εβδομάδα, ήταν να βρω τη στιγμή, το είχα αποφασίσει εδώ και πολύ καιρό. Δεν το έχω πει στους παίκτες, αύριο θα τους μιλήσω, σήμερα τους έχω δει πολύ τσακισμένους, είναι ένας από τους λόγους αυτής της αλλαγής δυναμικής, δεν τους αξίζει η κατάσταση που περνάμε.

Υπάρχει μια πολύ καλή ανθρώπινη ποιότητα, πολύ καλή ομάδα και αυτό που συμβαίνει συχνά δεν έχει εξήγηση. Πρέπει να είμαστε γενναίοι όπως ήμασταν όταν ήρθαμε και να μην κολλάμε στη θέση και στο συμβόλαιο".

Για το αν η λύση στα προβλήματα της Μπαρτσελόνα είναι η αποχώρηση του υποστήριξε:

"Είμαι πολύ λογικός, πολύ λογικός, το σκέφτομαι πολύ καιρό και χρειαζόμαστε αλλαγή δυναμικής. Ελπίζω να κερδίσουμε το Champions League, θα παλέψουμε και θα αγωνιστούμε. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Και μπορούμε να ανταγωνιστούμε για το πρωτάθλημα, είναι πολύ δύσκολο, αλλά αυτό θα μας βοηθήσει".

Ο Τσάβι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα τον Νόεμβριο του 2021, ύστερα από μία διετία στην Αλ Σαντ. Σε αυτά τα 2,5 χρόνια στους μπλαουγκράνα πανηγύρισε την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος, αλλά και του Super Cup Ισπανίας.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ