ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Τσάβι: "Στην Μπαρτσελόνα νιώθεις ότι η δουλειά σου δεν εκτιμάται και αυτό είναι τρομερή καταπόνηση της ψυχικής υγείας"

Ο Τσάβι
Ο Τσάβι AP

Ο Τσάβι στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς αναφέρθηκε σε κάποιους από τους λόγους που αποφάσισε να αποχωρήσει από την Μπαρτσελόνα στο τέλος της χρονιάς.

Ο Τσάβι έριξε τη βόμβα μετά την εντός έδρας ήττα από τη Βιγιαρεάλ, καθώς ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον πάγκο της Μπαρτσελόνα στο τέλος της χρονιάς.

Ο Ισπανός τεχνικός στις δηλώσεις του αμέσως μετά το ματς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι δύσκολο να είναι προπονητής στην Μπαρτσελόνα και πολλές φορές η κριτική που δέχθηκε ήταν σκληρή με αποτέλεσμα να καταπονηθεί η ψυχική του υγεία.

Ο Τσάβι ξεκίνησε ανακοινώνοντας την απόφασή του: "Στις 30 Ιουνίου θα αποχωρήσω από την ομάδα. Είναι μία απόφαση την οποία έχουμε συζητήσει με τον πρόεδρο και με το τεχνικό επιτελείο. Η Μπαρτσελόνα χρειάζεται μία αλλαγή κατεύθυνσης.

Ως οπαδός της ομάδας πιστεύω πως το καλύτερο πράγμα είναι να φύγω από την ομάδα στις 30 Ιουνίου. Πιστεύω πως αυτό θα βοηθήσει στην αλλαγή και συνεχίζω να πιστεύω πως μπορούμε να έχουμε μία πολύ καλή σεζόν. Πρέπει να σκεφτώ την ομάδα πριν τον εαυτό μου".

Στη συνέχεια μεταξύ άλλων ανέφερε: Για το μέλλον του: "Δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον γιατί αυτή η θέση με κάνει να περνάω λιγότερο χρόνο με την οικογένειά μου, υποφέρουν από αυτό και δεν μπορώ να είμαι τόσο εγωιστής σε όλη μου την καριέρα. Θα μείνω σπίτι για λίγο και θα ξεκουραστώ, γιατί πρέπει να είμαι με τα παιδιά μου.

Για την κριτική που έχει δεχθεί: "Έχει συμβεί σε όλους τους προπονητές που πέρασαν. Πρέπει να αλλάξουμε τη δυναμική. Είναι αδύνατο να υπάρξει ένας Φέργκιουσον στην Μπαρτσελόνα, είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να αλλάξουμε κατευθύνσεις και δυναμική και τώρα είναι η ώρα. Άδικο ? Δεν ξέρω, κινούμαι από καρδιάς και όταν τίποτα δεν έχει νόημα, είναι ώρα να δράσουμε και να πάρουμε αποφάσεις.

Το συναίσθημα του να είσαι προπονητής της Μπαρτσελόνα είναι δυσάρεστο, είναι σκληρό, νιώθεις ότι δε σε σέβονται πολλές φορές, ότι η δουλειά σου δεν εκτιμάται και είναι τρομερή καταπόνηση της ψυχικής υγείας και της διάθεσης. Είμαι πολύ θετικός τύπος, αλλά η ενέργεια πέφτει σε σημείο που λες ότι δεν έχει νόημα να συνεχίσεις. Και έτσι είναι, το έχω αποφασίσει εδώ και καιρό και είναι μια κατάσταση που ήδη επηρεάζει τον σύλλογο. Και μετά πρέπει να αποφασίσω ότι φεύγω στις 30 Ιουνίου χωρίς άλλη καθυστέρηση".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ