ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Αλέξανδρος Κατράνης: Η δικαίωση, η αγωνιστική απογείωση και η αποθέωση από τους φίλους της Ρεάλ Σολτ Λέικ

Ο Αλέξανδρος Κατράνης
Ο Αλέξανδρος Κατράνης PHOTO CREDITS: TIM NWACHUKWU/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/GETTY IMAGES VIA AFP

Ο Αλέξανδρος Κατράνης πρέπει να αισθάνεται κάτι παραπάνω από δικαιωμένος για την απόφασή του να πάει στο MLS, αφού έχει καταφέρει ήδη να κάνει αισθητή την παρουσία του, γνωρίζοντας παράλληλα και την αποθέωση από τους φίλους της Ρεάλ Σολτ Λέικ.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Αλέξανδρος Κατράνης, ύστερα από διαρκείς διαπραγματεύσεις μεταξύ της Πιαστ Γκλίβιτσε και της Ρεάλ Σολτ Λέικ, αποφάσισε να αφήσει την Ευρώπη και να ζήσει το... αμερικανικό όνειρο.

Ο 26χρονος αμυντικός εξαργύρωσε τα 2,5 γεμάτα χρόνια στην Πολωνία με μία μεταγραφή στο MLS, αλλά παράλληλα και με ένα εξαιρετικό συμβόλαιο, το οποίο τον μετέτρεψε σε έναν εκ των πιο ακριβοπληρωμένων Ελλήνων μπακ.

Μπορεί η άφιξή του στο Σολτ Λέικ να καθυστέρησε μερικές ημέρες εξαιτίας κάποιων γραφειοκρατικών θεμάτων με τη visa του, με συνέπεια να μην καταφέρει να κάνει ντεμπούτο απέναντι στον Λιονέλ Μέσι και την Ίντερ Μαϊάμι, αλλά η δικαίωση δεν άργησε να έρθει σε αγωνιστικό επίπεδο.

Καταλυτικός στην εξαιρετική πορεία της Ρεάλ Σολτ Λέικ

Μόλις στον πρώτο αγώνα ως βασικός σημείωσε ένα εξαιρετικό γκολ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εκτός έδρας νίκη επί του Βανκούβερ (1-2), ενώ ακολούθησαν δύο ασίστ απέναντι σε Σεντ Λούις (3-1) και Σικάγο Φάιερ (0-4).

Ο "Κάτρα" κατάφερε σε μόλις επτά αγώνες με τη φανέλα της Ρεάλ Σολτ Λέικ να έχει καλύτερα νούμερα σε σχέση με τις 2,5 σεζόν με την Πιαστ Γκλίβιτσε στην Πολωνία.

Ο προπονητής του, Πάμπλο Μαστρόενι αλλά και γενικότερα ο οργανισμός τον εμπιστεύτηκε από την πρώτη στιγμή και ο Έλληνας αμυντικός κατάφερε να ξεδιπλώσει τις αρετές του.

Αποκορύφωμα, το απίθανο γκολ που πέτυχε απέναντι στη Φιλαδέλφεια Ουνιόν, χαρίζοντας μία τεράστια νίκη στην ομάδα του.

Το γκολ του μήνα και η αποθέωση

Μάλιστα, το συγκεκριμένα τέρμα αναδείχθηκε και κορυφαίο της Ρεάλ Σολτ Λέικ για το μήνα Απρίλιο, αλλά και γκολ της εβδομάδας γενικότερα στο MLS. Παράλληλα, ο Κατράνης έχει καταφέρει να επιλεχθεί ήδη δύο φορές στην καλύτερη ενδεκάδα της αγωνιστικής, απόρροια των εξαιρετικών εμφανίσεών του.

Η Ρεάλ Σολτ Λέικ είναι στην κορυφή της Δυτικής Περιφέρειας και αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, επιβεβαιώνοντας πως πολλές φορές ένα καλό σύνολο μπορεί να κάνει τη διαφορά σε σχέση με ομάδες που διαθέτουν σούπερ σταρ.

Ο ίδιος, μιλώντας στο επίσημο κανάλι της Ρεάλ Σολτ Λέικ, περιέγραψε τις σκέψεις του ύστερα από το τέρμα που σημείωσε απέναντι στην Ουνιόν: "Δεν μπορεί να περιγραφεί το συναίσθημα να βλέπεις τους πάντες να είναι τόσο χαρούμενοι ύστερα από ένα γκολ ή ένα σουτ. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο ρόλος μου είναι να βρίσκομαι έξω από τη μεγάλη περιοχή με στόχο να απομακρύνω την μπάλα, να σταματήσω μία αντεπίθεση, να κάνω μία σέντρα ή να σουτάρω.

Θυμάμαι πως ο αμυντικός απομάκρυνε την μπάλα, η οποία ήρθε σε εμένα. Σκέφτηκα πως είμαι πολύ κοντά για να κάνω σέντρα, επομένως είπα στον εαυτό μου: 'Πρέπει να σουτάρεις'. Έβλεπα την μπάλα να ταξιδεύει και απλά ήλπιζα πως θα τη δω να καταλήγει στα δίχτυα. Και ναι, ήταν μέσα".

Η πολύ καλή παρουσία του "Κάτρα" έχει ενθουσιάσει και τους φίλους της Ρεάλ Σολτ Λέικ, οι οποίοι αναζητούν στα social media το κατάλληλο nickname για τον Έλληνα αμυντικό.

Από "Sleek Greek" μέχρι "Elite Greek" έχει το... ρεπερτόριο, με τον Κατράνη να αισθάνεται απόλυτα δικαιωμένος για την απόφασή του να δοκιμάσει στην τύχη του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Άλλωστε, καθ' όλη τη διάρκεια της -μέχρι στιγμής- πορείας του δεν δίστασε ποτέ να ρισκάρει. Κι αυτή τη φορά φαίνεται πως το ρίσκο τού βγήκε και με το παραπάνω.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ MLS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ