ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Άιντραχτ - Κολωνία 2-0: Πέταξαν για Champions League οι αετοί

Ο Εβάν Εντικά πανηγυρίζει με τη φανέλα της Άιντραχτ γκολ του κόντρα στην Κολωνία για την Bundesliga
Ο Εβάν Εντικά πανηγυρίζει με τη φανέλα της Άιντραχτ γκολ του κόντρα στην Κολωνία για την Bundesliga Ⓒ 2021 THOMAS FREY/ASSOCIATED PRESS

Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία το τελευταίο διάστημα καθώς έκαμψε με 2-0 την αντίσταση της Κολωνίας και πλασαρίστηκε στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας της Bundesliga (VIDEOS).

Μία ακόμα σπουδαία εμφάνιση τη φετινή σεζόν προσέθεσε στο ενεργητικό της η Άιντραχτ, με την ομάδα της Φρανκφούρτης να επικρατεί δίκαια με 2-0 της Κολωνίας για την 21η αγωνιστική και να φτάνει τις τέσσερις διαδοχικές νίκες στην Bundesliga που την έφεραν μόνη στην 3η θεση.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι καθόλη τη διάρκεια του αγώνα απέναντι στα κριάρια (ο Δημήτρης Λημνιός μπήκε αλλαγή στο 82' για τους φιλοξενούμενους) και αφού έχασαν αρκετές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο, βρήκαν δις το δρόμο προς τα δίχτυα στο δεύτερο.

Η αρχή έγινε στο 57' με τον Αντρέ Σίλβα που νίκησε με πλασέ μέσα από την περιοχή τον Χορν μετά από σουτ του Ντουρμ που κόντραρε και έφερε τη μπάλα στο δρόμο του, ενώ το τελικό 2-0 γράφτηκε στο 79' με κεφαλιά του Εντικά στο πρώτο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως με το γκολ του κόντρα στην Κολωνία ο Αντρέ Σίλβα έφτασε τα 9 μέσα στο 2021 και είναι πρώτος όσον αφορά στους σκόρερ των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων από την αρχή της χρονιάς, μαζί με τον Γκιουντογάν της Μάντσεστερ Σίτι και με ένα περισσότερο από τους Μέσι (Μπαρτσελόνα), Σουάρες (Ατλέτικο) και Εν-Νεσιρί (Σεβίλλη).

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Τούτα, Χιντερέγκερ, Εντικά, Ντουρμ (70' Ρόντε), Χασέμπε, Σο (70' Γιόβιτς), Κόστιτς, Καμάντα (82' Ζούμπερ), Γιουνές (71' Τουρέ), Σίλβα (90' Χρούστιτς)

ΚΟΛΩΝΙΑ: Τ.Χορν, Σέστιτς, Μερέ, Τσίχος, Βολφ (82' Λημνιός), Σκίρι, Γ.Χορν (85' Κάτερμπαχ), Όζκαν (72' Ντρέξλερ), Ρέτσμπεκαϊ, Ντένις (72' Αροντοκάρε), Ντούντα (46' Τίελμαν)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου

Λειψία - Άουγκσμπουργκ 2-1 (38' πεν. Όλμο, 43' Ενκουλού / 77' πεν. Καλιτζιούρι)

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

Λεβερκούζεν - Μάιντς 2-2 (14' Αλάριο, 85' Σικ / 89' Γκλάτζελ, 90+3' Στέγκερ)

Ντόρτμουντ - Χόφενχαϊμ 2-2 (24' Σάντσο, 81' Χάαλαντ / 31' Νταμπούρ, 51' Μπεμπού)

Στουτγκάρδη - Χέρτα 1-1 (45+1' Κάλατζιτς / 82' Νετζ)

Βέρντερ Βρέμης - Φράιμπουργκ 0-0

Ουνιόν Βερολίνου - Σάλκε 0-0

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Κολωνία 2-0 (57' Σίλβα, 79' Εντικά)

Βόλφσμπουργκ - Γκλάντμπαχ 0-0

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου

Μπάγερν Μονάχου - Αρμίνια Μπίλεφελντ (21:30)

Δείτε τη βαθμολογία της Bundesliga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Thomas Frey/Associated Press

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ