ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Λειψία - Άουγκσμπουργκ 2-1: Δίκαιο τρίποντο και 2η θέση για τους ταύρους

Οι παίκτες της Λειψίας πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Άουγκσμπουργκ για ματς της Bundesliga
Οι παίκτες της Λειψίας πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Άουγκσμπουργκ για ματς της Bundesliga Ⓒ 2021 MICHAEL SOHN/ASSOCIATED PRESS

Η Λειψία επικράτησε με 2-1 της Άουγκσμπουργκ στο πρώτο χρονικά ματς της 21ης αγωνιστικής της Bundesliga και μείωσε στους τέσσερις πόντους την απόστασή της από την πρωτοπόρο Μπάγερν (VIDEO).

Πιο εύκολα απ'ότι δείχνει το τελικό σκορ, η Λειψία έκαμψε με 2-1 την αντίσταση της Άουγκσμπουργκ και πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική νίκη της στην Βundesliga (τέταρτη συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις) που την εδραιώνει στην 2η θέση, στο +6 από την τρίτη της βαθμολογίας Βόλφσμπουργκ και στο -4 από την πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένας διαρκής επιθετικός μονόλογος για τους παίκτες του Νάγκελσμαν, με την Άουγκσμπουργκ να αντέχει στα πρώτα 35 λεπτά αλλά να δέχεται δύο γκολ μέσα σε ένα πεντάλεπτο και την πλάστιγγα της νίκης να γέρνει υπέρ των γηπεδούχων.

Στο 38' ο Όλμο χρειάστηκε δύο χτυπήματα από την άσπρη βούλα για να κάνει το 1-0 (ο Γκίγκιεβιτς απέκρουσε το πρώτο πέναλτι αλλά δόθηκε επανάληψη καθώς δεν πατούσε κάποιο πόδι του στη γραμμή της εστίας) ενώ στο 43' ο Ενκουλού δέχτηκε ασίστ πάρε-βάλει από τον Πόουλσεν και έκανε το 2-0 σε ανυπεράσπιστη εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι ταύροι είχαν τον έλεγχο απέναντι σε μία παθητική Άουγκσμπουργκ που εξακολουθούσε να προσέχει την άμυνα της για να μη δεχτεί άλλα γκολ και έκαναν διαχείριση δυνάμεων ενόψει Λίβερπουλ (την ερχόμενη Τρίτη το πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων για τους "16" του Champions League), με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν πάντως σε 2-1 στο 77' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καλιτζιούρι.

Η συνέχεια βρήκε την Λειψία να αγγίζει το 3-1 στο 86' όπου είχε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Σόρλοθ και Ενκουλού (από την προβολή του η μπάλα σταμάτησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού) ενώ η Άουγκσμπουργκ λίγο έλειψε να πάρει βαθμό από το... πουθενά, έχοντας στο 90' τη δεύτερη τελική της προσπάθεια εντός εστίας, με τον Γκουλάσι ωστόσο να μπλοκάρει σταθερά το σουτ του Γκούμνι εντός περιοχής.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάσι, Ανχελίνο, Όρμπαν, Χαϊνταρά (85' Σόρλοθ), Πόουλσεν, Κλόστερμαν, Ενκουνκού, Μουκιέλε (64' Κονατέ), Χάλστενμπεργκ, Όλμο (76' Σάμπιτζερ), Καμπλ (64' Άνταμς)

ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ: Γκίγκιεβιτς, Πέντερσεν, Σούχι (79' Νιντερλέχνερ), Χάουλου, Όξφορντ, Γκούμνι, Στρομπλ (79' Ρίχτερ), Γκρουέσο (71' Κεντίρα), Καλιτζιούρι, Μπένες (63' Βάργκας), Χαν

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου

Λειψία - Άουγκσμπουργκ 2-1 (38' πεν. Όλμο, 43' Ενκουλού / 77' πεν. Καλιτζιούρι)

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου

Λεβερκούζεν - Μάιντς (16:30)

Ντόρτμουντ - Χόφενχαϊμ

Στουτγκάρδη - Χέρτα

Βέρντερ Βρέμης - Φράιμπουργκ

Ουνιόν Βερολίνου - Σάλκε (19:30)

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Κολωνία (16:30)

Βόλφσμπουργκ - Γκλάντμπαχ (19:00)

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου

Μπάγερν Μονάχου - Αρμίνια Μπίλεφελντ (21:30)

Δείτε τη βαθμολογία της Bundesliga και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo Credits: ⓒ 2021 Michael Sohn/Associated Press

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΕΙΨΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ