ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Άγγελος της Μαδρίτης για πάντα

Άγγελος της Μαδρίτης για πάντα
Ραούλ

Ο Ραούλ Γκονζάλες Μπλάνκο βρίσκεται πολύ κοντά στην ανανέωση του συμβολαίου του με τη Ρεάλ ως το 2012 (vds)

Ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή Γκίνες Καρβαχάλ, έχει έρθει σε επαφή με τον Ραμόν Καλντερόν και όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν προς επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ο μισθός του Ραούλ αγγίζει τα έξι εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Η πλευρά του ποδοσφαιριστή θέλει ανανέωση για ακόμη δύο χρόνια, δηλαδή ως το 2012 και όπως είναι λογικό είναι έτοιμη και να δεχτεί μείωση έως και 50% των αποδοχών.
Σύντομο βιογραφικό
Ο Ραούλ Γκονζάλες Μπλάνκο όπως είναι το πλήρες όνομα του έχει συμπληρώσει τα τριάντα χρόνια ζωής (27/6/1977) και υπολογίζει να παίζει στο υψηλό επίπεδο της μοναδικής ομάδας της επαγγελματικής καριέρας του ως τα 35. Ακόμα και να μην μπορεί να αποδώσει στο ίδιο επίπεδο, ο κορυφαίος σκόρερ του Champions League, οφείλει να κλείσει την καριέρα του στη Ρεάλ, αποτελώντας το πιο τρανό παράδειγμα σύνδεσης ενός παίκτη με μια ομάδα, στην εποχή του άκρατου επαγγελματισμού.

Μην ξεχνάτε, πως λίγους μήνες πριν, ο Φάμπιο Καπέλο, δεν είχε στα μακροπρόθεσμα πλάνα του τον Ραούλ και είχε συζητηθεί το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί, κάτι που φυσικά θα προκαλούσε σάλο στις τάξεις των οπαδων των Μαδριλένων.

Στην Ατλέτικο τα πρώτα βήματα

Ο "Άγγελος της Μαδρίτης" όπως τον αποκαλούν οι φίλοι της ομάδας, αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ από τα 17 του. Ωστόσο το βιογραφικό του κρύβει κάποιες πιπεράτες λεπτομέρειες. Ο Ραούλ έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ατλέτικο Μαδρίτης με την οποία κέρδισε και το πρώτο του πρωτάθλημα Ισπανίας (με την ομάδα U15).

Να'ναι καλά ο Χέσους Χιλ
Η μετακόμιση στο Μπερναμπέου έγινε το 1992, όταν ο μικρός Ραούλ έκλεισε τα 15 του. Αιτία ήταν τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Ατλέτικο, που ανάγκασαν τον πρόεδρο Χέσους Χιλ, να διαλύσει τα τμήματα υποδομής της ομάδας για να σώσει κάποια χρήματα. Οι σκάουτερ της Ρεάλ με συνοπτικές διαδικασίες έφεραν τον Ραούλ στην ομάδα. Με τα μικρά τμήματα της Ρεάλ κέρδισε πολλούς τίτλους κια πέτυχε πάρα πολλά γκολ, ενώ η εξέλιξη του ήταν ραγδαία.

Ιλιγγιώδης πρόοδος

Τη χρονιά 1993-94 προήχθη τρία τμήματα, φτάνοντας στην ομάδα νέων σε ηλικία μόλις 16 ετών. Αυτό ήταν, το νερό είχε μπει στο αυλάκι. Την επόμενη σεζόν, ο Ραούλ προωθήθηκε στην Ρεάλ Γ', με την οποία πέτυχε 13 γκολ στο ξεκίημα μόλις της χρονιάς. Τον Οκτώβριο του 1994 ο Χόρχε Βαλντάνο διέκρινε το ταλέντο του Ραούλ και τον πήρε στην πρώτη ομάδα της "βασίλισσας". Σε ηλικία 17 χρονών και τεσσάρων μηνών έγινε ο πρώτος παίκτης στην ισατορία της Ρεάλ που φόρεσε την ολόλευκη ιστορική στολή.

Στην πρώτη του κιόλας χρονιά κέρδισε το πρωτάθλημα με τη "βασίλισσα" καταφέρνοντας μάλιστα να πετύχει εννιά γκολ σε 28 συμμετοχές, το ένα κόντρα στην Ατλέτικο...Σε ηλικία 19 ετών έκανε και το ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα της Ισπανίας.

Ο βασιλιάς της βασίλισσας
Ο Ραούλ με τη Ρεάλ έχει κατακτήσει τρία Champions League (1998, 2000, 2002), πέντε πρωταθλήματα Ισπανίας (1995, 1997, 2001, 2003, 2007), τρία Suoer Cup ισπανίας, δύο διηπειρωτικά και ένα ευρωπαϊκό Super Cup. Ωστόσο, το παράδοξο είναι πως δεν έχει κερδίσει ακόμα το Copa Del Rey.

Τα ρεκόρ με την Ελλάδα

Στις 28 Σεπτεμβρίου του 2005 ο Ραούλ πετυχαίνοντας γκολ απέναντι στον Ολυμπιακό έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Champions Legue που φτάνει τα πενήντα γκολ και μάλιστα σε μόλις 97 συμμετοχές. Ο Ραούλ εξάλλου είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Champions League, ενώ είναι και πρώτος σκόρερ με τα χρ'ωματα ων φούριαας ρόχας. Ενώ στις 7 Σεπτεμβρίου του 2002 πέτυχε κόντρα στην εθνική Ελλάδας το 900ό γκολ στην ιστορία της εθνικής Ισπανίας.

Παρακολουθείστε τρία μοναδικά video με τον "Άγγελο της Μαδρίτης" σε δράση































TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ