ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Μίδας... η "Βασίλισσα"

Μίδας... η "Βασίλισσα"
Καλντερόν

Τα έσοδα της Ρεάλ κάνουν τον σύλλογο να μοιάζει με μια υγειής και προσοδοφόρα πολυεθνική επιχείτηση

Η "βασίλισσα" κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας παρά τα μύρια όσα προβλήματα, αλλά και τις αντιξοότητες κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Πέρα όμως από την επιστροφή στους τίτλους οι διοικούντες τον σύλλογο έχουν άλλον έναν λόγο να είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από την πεσινή σεζόν.
Ο λόγος δεν είναι άλλος από την αύξηση των εσόδων κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Στην οικονομική έκθεση, την οποία ο σύλλογος εξέδωσε αργά χθες βράδυ, αναφέρεται ότι τα έσοδα των Μαδριλένων κατά την περυσινή χρονιά έφτασαν τα 351 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που είναι αυξημένο κατά το 1/5 σε σύγκριση με τη σεζόν 2005/2006.

Πάντως η θεαματική αυτή αύξηση δεν είναι παράλογη αν αναλογιστεί κανείς από που προέρχονται αυτά τα χρήματα:
- Έσοδα από τα εισιτήρια στο Μπερναμπέου.
- Έσοδα από φιλικά που δίνει η ομάδα μακριά από το σπίτι της.
- Τηλεοπτικά δικαιώματα για το Ισπανικό πρωτάθλημα και για το Champions League.
- Έμπορικά δικαιώματα (brand). Εκμετάλλευση του ονόματος και του σήματος της πιο αναγνωρίσιμης ομάδας στον πλανήτη.
- Διαφημιστικά έσοδα και χορηγίες.

Είναι εύκολο να σκεφτεί κανείς πως όλες αυτές τις πηγές εσόδων έχουν και άλλες ομάδες στην Ευρώπη. Υπάρχουν όμως κάποιες διαφορές, που ακόμα και σε περιόδους που η ομάδα έμενε χωρίς επιτυχίες τα έσοδα παρέμεναν υψηλά. Ο Ραμόν Καλντερόν εξηγεί πως τα ιστορικά αυτά αποτελέσματα είναι προϊόντα οικονομικής αυστηρότητας και πειθαρχίας, ενώ παράλληλα εγκωμιάζει το διοικητικό συμβούλιο και τη διευθυντική ομάδα την οποία συγκρίνει σε ικανότητες με ομάδες μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών!

Σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, τα -προ φόρων- κέρδη της Ρεάλ για την περίοδο 2006/2007 ανέρχονται στα 44 εκατομμύρια ευρώ περίπου, παρότι διατέθηκαν 100 εκατομμύρια για μεταγραφές υπό την τεχνική καθοδήγηση του Φάμπιο Καπέλο και μολονότι έχουν "εκτοξευθεί" οι δαπάνες που καταβάλλει ο σύλλογος για τις αποδοχές των παικτών.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο πρόεδρος της Ρεάλ, Ραμόν Καλντερόν, σχολίασε ότι "αυτά τα ιστορικά αποτελέσματα δεν θα είχαν επιτευχθεί ποτέ χωρίς την πολιτική της οικονομικής αυστηρότητας και πειθαρχίας, την οποία ακολούθησε το διοικητικό συμβούλιο, και χωρίς τη σοβαρή και πρώτης τάξης επαγγελματική διεύθυνση αυτού του συλλόγου, του οποίου η ικανότητα είναι συγκρίσιμη με αυτή κάθε μεγάλης πολυεθνικής επιχείρισης".

Επίσης, ο Καλντερόν συμπλήρωσε ότι η Ρεάλ διαθέτει μια διευθυντική ομάδα "ικανή να προσφέρει μια στέρεη οικονομική βάση, η οποία θα καταστήσει δυνατή την ανάπτυξη του συλλόγου και θα δημιουργήσει τις αναγκαίες υλικές συνθήκες για τη διευκόλυνση της αθλητικής επιτυχίας".















TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ