LA LIGA

Τυφώνας η Ρεάλ, γκολ ο Τουρέ

Τυφώνας η Ρεάλ, γκολ ο Τουρέ
New Image

Ομάδα από... άλλο πλανήτη ήταν η Ρεάλ στο "Μαδριγάλ" καθώς διέσυρε με το εντυπωσιακό 5-0 τη Βιγιαρέαλ, κάνοντας το 2Χ2 στο πρωτάθλημα. Με σκόρερ τους Ροναλντίνιο (δις) και Τουρέ, η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-1 τη Μπιλμπάο

Μετά την "πεντάρα" με την οποία σκόρπισε την Ίντερ για το τουρνουά Γκαμπέρ μεσοβδόμαδα, η Μπαρτσελόνα επικράτησε με 3-1 της Μπιλμπάο στο "Καμπ Νου", σε ένα ματς που ο Ροναλντίνιο πέτυχε δύο τέρματα, ο Γιάγια Τουρέ πέτυχε το πρώτο του επίσημο τέρμα με τη φανέλα των "μπλαουγκράνα" (αμφισβητούμενο καθώς η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή μετά το σουτ-κεραυνό που πραγματοποίησε), και ο Ανρί ξεκίνησε ως βασικός.
Απώλεια βαθμών για την Ατλέτικο Μαδρίτης στο "Σάντσεθ Πιθχουάν" κόντρα στη Μαγιόρκα, "διπλό" για τη Βαλένθια στην έδρα της νεοφώτιστης Αλμερία.

Ο τυφώνας... Ρεάλ σάρωσε το "Μαδριγάλ"

Φαίνεται ότι η απώλεια του Ισπανικού Σούπερ Καπ για τη Ρεάλ Μαδρίτης, που συνδιάστηκε μάλιστα με την βαριά ήττα στον δεύτερο αγώνα με 5-3 από τη Σεβίλλη στο "Μπερναμπέου" πείσμωσε τον Μπερντ Σούστερ και τους παίκτες του, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στη φετινή Πριμέρα Ντιβισιόν.

Μετά τη νίκη στο ντέρμπι της ισπανικής πρωτεύουσας με 2-1 απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, οι πρωταθλητές Ισπανίας πέτυχαν δεύτερη συνεχόμενη νίκη στη Λίγκα, αυτή τη φορά επικρατώντας με το σαρωτικό 5-0 της Βιγιαρέαλ, αποτέλεσμα το οποίο φανερώνει ότι η "βασίλισσα"(μία εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ) είναι σε μεγάλη φόρμα.

Το ημίχρονο έληξε με τους Μαδριλένους να προηγούνται με 1-0 με γκολ του Ραούλ, ο οποίος αξιοποίησε ιδανικά βαθιά μπαλιά του Σνάιντερ, καθώς κέρδισε στο σπριντ δύο αμυντικούς της Βιγιαρέαλ και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Βιέρα για να ανοίξει το σκορ.

Βέβαια, για να πάει με το υπέρ της 1-0 στα αποδυτήρια χρειάστηκε και η συνεισφορά των ανδρών της... τελευταίας γραμμής άμυνας, με τον Μέτσελντερ να αποκρούσει το σουτ του Τόμασον στο 42ο λεπτό, και τον Κασίγιας να κρατάει το μηδέν για την εστία του στο τετ α τετ του Ρόσι.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Κασίγιας έκανε μία ακόμα σπουδαία επέμβαση σε προσπάθεια του Τόμασον, ενώ από εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε παράσταση για έναν ρόλο.

Στο 49ο λεπτό, ο Σνάιντερ έκανε το 2-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ, πανηγυρίζοντας το πρώτο του τέρμα με τη λευκή φανέλα, ενώ ένα λεπτό μετά ο Φαν Νίστελροϊ δέχτηκε σέντρα-λουκούμι από τον Γκούτι για να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Το 4-0 έγινε από τον Σνάιντερ, με το εξωτερικό του δεξιού του ποδιού μέσα από την περιοχή, ενώ με σουτ μέσα από την περιοχή ο Γκούτι ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της "βασίλισσας" 10 λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Ροναλντίνιο και Τουρέ έδωσαν τη νίκη

Μετά την "λευκή" ισοπαλία στην πρεμιέρα με την Ρασίνγκ Σανταντέρ, η Μπαρτσελόνα δεν είχε περιθώρια κόντρα στη Μπιλμπάο για νέες βαθμολογικές απώλειες και φρόντισε να πάρει το πρώτο τρίποντο της χρονιάς.

Άλλωστε, οι "μπλαουγκράνα" είχαν δείξει τις άγριες διαθέσεις τους στο πρόσφατο φιλικό με την Ίντερ για το τουρνουά Γκαμπέρ, όπου φιλοδώρησαν με πέντε τέρματα την πρωταθλήτρια Ιταλίας και δεν θα μπορούσαν να στραβοπατήσουν κόντρα στην σαφώς υποδέεστερη Μπιλμπάο.

Το σκορ για τους Καταλανούς άνοιξε μολις στο 8ο λεπτό ο Ροναλντίνιο, με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 25 μέτρα που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον γκολκίπερ των Βάσκων.

Στο 35ο λεπτό ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα αλλά και αυτά της ομάδας του, από το σημείο του πέναλτι αυτή τη φορά, πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Τιερί Ανρί που έκανε το ντεμπούτο του ως βασικός με τη φανέλα της "Μπάρτσα" (άνοιξε ο δρόμος του για το βασικό σχήμα μετά τον τραυματισμό του Σάμουελ Ετό που θα τον αφήσει για περίπου δύο μήνες εκτός δράσης).

Στο δεύτερο μέρος ο Ανρί είδε το σουτ-κανονιά που επιχείρησε να σταμάταει στο δοκάρι, πριν αντικατασταθεί από τον Ζιοβάνι Ντος Σάντος, ο οποίος πήρε σε ένα ακόμα ματς χρόνο συμμετοχής από τον Φρανκ Ράικαρντ, έχοντας πάντως δικαιώσει τον Ολλανδό τεχνικό με την μέχρι τώρα παρουσία του.

Στο 70ο λεπτό η Αθλέτικο Μπιλμπάο έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς, με τον Σουασέτα να εκμεταλλεύεται λάθος του Βαλντές για να μειώσει σε 2-1. Όμως, ένα λεπτό αργότερα, η Μπαρτσελόνα πήρε και πάλι διαφορά ασφαλείας δύο τερμάτων, με τον Γιάγια Τουρέ να προσθέτει το όνομά του στη λίστα των σκόρερ.

Ο πρώην άσος των Ολυμπιακού και Μονακό, εξαπέλυσε σουτ-φωτοβολίδα έξω από την περιοχή της Μπιλμπάο με το αριστερό, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια χτύπησε πάνω στη γραμμή, με τον διαιτητή να δείχνει τελικά σέντρα κατακυρώνοντας το γκολ.

Το ριπλέι πάντως δεν τον δικαιώνει καθώς φαίνεται καθαρά πως δε έχει περάσει ολόκληρη η μπάλα τη γραμμή. Ενδεικτικό της λανθασμένης απόφασης ότι οι παίκτες και των δύο ομάδων συνέχισαν κανονικά το ματς μετά από αυτή τη φάση, όμως μετά από συνενόηση με τον βοηθό ο διαιτητής έδειξε σέντρα προκαλώντας την έντονη αντίδραση των φιλοξενουμένων.

Οι δύο ομάδες τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες, με τον Μάρκεζ της Μπαρτσελόνα να δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα, και τον Κοϊκίλι να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ντος Σάντος.

Τα υπόλοιπα ματς

Μετά το εντός έδρας σοκ που υπέστη στη πρεμιέρα, χάνοντας στο "Μεστάγια" με 3-0 από τη Βιγιαρεάλ, η Βαλένθια έδειξε χαρακτήρα και πήρε τη εκτός έδρας νίκη με 2-1 κόντρα στην νεοφώτιστη Αλμερία.

Αυτό ήταν και το μοναδικό παιχνίδι, εκτός από αυτά των "μεγάλων" του ισπανικού ποδοσφαίρου, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, που είχε νικητή καθώς στα άλλα τέσσερα ματς είχαμε ισοπαλίες.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης, μετά την ήττα στο ντέρμπι από τη Ρεάλ, υποχρεώθηκε σε εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη Μαγιόρκα του Άγγελου Μπασινά, η Χετάφε του Μίκαελ Λάουντρουπ ήρθε ισόπαλη με το ίδιο σκορ με την Ουέλβα του Βίκτορ Μουνιόθ, ενώ ισοπαλία με πολλά γκολ (2-2) είχαμε στις αναμετρήσεις Μπέτις-Εσπανιόλ και Βαγιαδολίδ-Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:

ΣΑΒΒΑΤΟ

Λεβάντε-Μούρθια 0-0

Σαραγόσα-Ρασίνγκ Σανταντέρ 1-1 (75' Ολιβέιρα / 55' Σεράνο)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Αλμέρια-Βαλένθια 1-2 (63' Νεγκρέδο / 46' Μοριέντες, 80' Μορέτι)
Μπαρτσελόνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1 (8' 35 (πεν.) Ροναλντίνιο, 72 Γιάγια Τουρέ / 70' Σουασέτα)
Χετάφε-Ρεκρεατίβο Ουέλβα 1-1 (90' Ντελ Μοράλ / 85' Ουέλβα)
Ρεάλ Μπέτις-Εσπανιόλ 2-2 (83' Φερνάντο, 84' Σομπίς / 32', 41' Λουίς Γκαρσία)
Βαγιαδολίδ-Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 2-2 (45' Κάλβο, 71' Σίσι / 53' Ταμπόρντα, 77' Ρίκι)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μαγιόρκα 1-1 (77' Περνία / 18' Γκουίθα)
Βιγιαρεάλ-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-5 (39' Ραούλ, 48', 73' Σνάιντερ, 50' Φαν Νίστελροϊ, 80' Γκούτι)

* Το παιχνίδι Οσασούνα-Σεβίλλη αναβλήθηκε λόγω του αγώνα-ρεβάνς που δίνει η Σεβίλλη τη Δευτέρα (3/9) με αντίπαλο την ΑΕΚ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

* Σε όλα τα γήπεδα της Πριμέρα Ντιβισιόν τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής για τον τραγικό χαμό του 22χρονου ποδοσφαιριστή της Σεβίλλης, Αντόνιο Πουέρτα.

Δείτε το βίντεο με το γκολ-κανονιά του Γιάγια Τουρέ, που κατοκυρώθηκε χωρίς πάντως η μπάλα να έχει περάσει όλη τη γραμμή του τέρματος:
































































TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ