ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Οι "πρώην" δεν παίζουν "Μπερναμπέου"!

Οι "πρώην" δεν παίζουν "Μπερναμπέου"!
New Image

Απίστευτη ρήτρα στα συμβόλαια παικτών που αφήνουν τη Ρεάλ, με την οποία δεν έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν εναντίον της στο "Μπερναμπέου" για 2 σεζόν, αποκάλυψε η "Gazzetta dello Sport"!

Αυτό που φαίνεται όμως να κάνει τους διοικούντες τον ισπανικό σύλλογο να... ξεχωρίζουν είναι ότι φροντίζουν να διασφαλίζουν πως οι παίκτες που αφήνουν τη "βασίλισσα" δεν θα σκοράρουν εναντίον της όταν οι ομάδες στις οποίες αγωνίζονται θα επισκέπτονται την έδρα της Ρεάλ. Πώς θα γίνει αυτό; Μα απλούστατα δεν θα πατούν ποτέ τον αγωνιστικό χώρο του "Μπερναμπέου".
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η έγκυρη ιταλική εφημερίδα "Gazzetta dello Sport", οι πρωταθλητές Ισπανίας έχουν επιβάλλει μία ειδική ρήτρα στα συμβόλαια των παικτών που φεύγουν είτε με τη μορφή δανεισμού είτε με ελεύθερη μετεγγραφή, που απαγορεύει στις ομάδες να τους χρησιμοποιήσουν για τις δύο επόμενες σεζόν στην έδρα του Μαδριλένων

Η Αλμερία χωρίς τον βασικό φορ, λόγω... deal
Τελευταίο "θύμα" αυτής της ιδιότυπης συμφωνίας είναι η νεοφώτιστη στην Πριμέρα Ντιβισιόν, Αλμερία, η οποία στην σαββατιάτικη αναμέτρηση κόντρα στη Ρεάλ για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος, δεν μπορεί να υπολογίζει στον κορυφαίο επιθετικό της, Αλβάρο Νεγκρέντο, ο οποίος έχει ήδη σκοράρει δύο φορές στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της Λίγκας.

Βέβαια, αυτή η ρήτρα μπορεί να "σπάσει" αν το επιθυμεί η Αλμερία, όμως για να έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει σε αυτό το ματς τον Νεγκρέντο, είναι υποχρεωμένη να καταβάλλει το ποσό των 300.000 ευρώ. Ο περιορισμός αυτός ισχύει μόνο για το ματς του "Μπερναμπέου" και όχι για το αντίστοιχο ματς του δεύτερου γύρου, όπου η Αλμέρια θα φιλοξενήσει την ομάδα του Σούστερ.

Mοριέντες, Ετό και Μουνίτις την έχουν πληγώσει
Η απόφαση αυτή που πήρε η Ρεάλ και η οποία τέθηκε σε εφαρμογή τα τελευταία χρόνια δεν είναι τυχαία. Αφορμή στάθηκε η απόδοση ενός πρώην παίκτη της Ρεάλ, του Φερνάντο Μοριέντες, ο οποίος τη σεζόν 2003-04 σκόραρε με τη φανέλα της Μονακό (δανεικός από τη Ρεάλ) και στα δύο παιχνίδια των προημιτελικών κόντρα στην "βασίλισσα", συμβάλλοντας τα μέγιστα στον αποκλεισμό του ισπανικού συλλόγου από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ο "Ελ Μόρο" δεν είναι πάντως ο μοναδικός που έχει "πονέσει" την πρώην ομάδα του, καθώς σε αυτό το κλειστό κλαμπ παικτών ανήκουν επίσης οι Σάμουελ Ετό και Πέδρο Μουνίτις.

Την περασμένη σεζόν το "μπλοκ" της Ρεάλ ίσχυσσε για τους Πορτίγιο και Σολδάδο, που αγωνίστηκαν ως δανεικοί σε Νάστιτς και Οσασούνα, ενώ ο Χουράδο της Ατλέτικο Μαδρίτης έχασε τόσο το περσινό ντέρμπι του "Μπερναμπέου" όσο και το φετινό στην πρεμιέρα, καθώς όπως προαναφέρθηκε η ρήτρα αυτή έχει διάρκεια δύο ετών.

Μεγάλη η λίστα των... κομμένων
Στο "Μπερναμπέου" δεν πρόκειται επίσης να αγωνιστούν φέτος οι Μέχια (Μούρθια), Ντε Λα Ρεντ (Χετάφε), Πορτίγιο και Χάβι Γκαρσία (Οσασούνα), ενώ θα απουσιάσουν και από τα δύο ματς κόντρα στην "βασίλισσα" οι Πάμπλο Γκαρσία (Μούρθια) και Γκρανέρο (Χετάφε) που αγωνίζονται με τη μορφή δανεισμού.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από τα τελευταία τρία χρόνια (από τη σεζόν 2004-05 και μετά) ο μέσος όρος ηλικίας των παικτών της Ρεάλ έχει πέσει τρία ολόκληρα χρόνια, από 29.2 σε 26, ενώ από τον Ιούλιο του 2006 και μετά που ανέλαβε την προεδρία ο Ραμόν Καλδερόν, τα έσοδα είναι υπερπολλαπλάσια από τα έξοδα.

Οι 19 νέοι παίκτες που έχουν έρθει στη Μαδρίτη κόστισαν 216.5 εκ.ευρώ, ενώ οι 21 ποδοσφαιριστές που παραχωρήθηκαν έφεραν στα ταμεία της ομάδας μόλις 56.8 εκ.ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι το ταμείο είναι... μείον κατά 159,7 εκ.ευρώ. Συμπέρασμα; Καλό θα είναι να αποφεύγονται οι δυσάρεστες εκπλήξεις από τους... πρώην (δανεικούς και ελεύθερους)!



















TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ