ΑΕΛ

ΑΕΛ-Λεβαδειακός 1-2

ΑΕΛ-Λεβαδειακός 1-2
New Image

Ο Λεβαδειακός νίκησε για πρώτη φορά την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ (1-2) αλλά έπεσε στη Β' Εθνική

Με το σκορ στη Λάρισα να είναι ισόπαλο στο 63', ο Ηρακλής ισοφαρίζει την Ξάνθη σε 2-2 και οι άνθρωποι από τον πάγκο του Λεβαδειακού φωνάζουν στους παίχτες τους να περάσουν μαζικά στην επίθεση. Οι ποδοσφαιριστές του Φαράντου πράγματι πιέζουν ασφυχτικά την ΑΕΛ και στο 84' πετυχαίνουν με τον Αγκάλι το 1-2.
Τα πανηγύρια των παιχτών είναι έξαλλα, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στον πάγκο της ομάδας. Η κάμερα εστιάζει στον Μουλόπουλο που ρωτάει με αγωνία αν το σκορ στη Θεσσαλονίκη είναι ακόμα ισόπαλο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή κανείς δεν τους έχει ενημερώσει ότι η Ξάνθη είναι μπροστά με 4-2 και η εικόνα στο πρόσωπο του ποδοσφαιριστή του Λεβαδειακού μόλις το έμαθε ήταν αυτό που λέμε "χίλιες λέξεις".

Αυτό το πλάνο που συνέλαβε ο τηλεοπτικός φακός ήταν όλη η ιστορία της αναμέτρησης του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν για τη νίκη, κατάφεραν και την πήραν αλλά δεν μπόρεσαν να αποφύγουν το μοιραίο και έφυγαν από το γήπεδο με την απογοήτευση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Για την ιστορία ο Λεβαδειακός άνοιξε το σκορ στο 16' με τον Μπάρκογλου, ισοφαρίστηκε στο 57' από τον Κυριακίδη για να φύγει νικητής από το Αλκαζάρ με το γκολ του Αγκάλι στο 84'
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΛ (Παπακώστας): Σωτηρίου, Μπουκουβάλας, Βενετίδης, Κυριακίδης, Μετίν, Σίμιτς (79' Πούρι), Ααράμπ, Τριποτσέρης, Κολοβέτσιος (77' Τουάμα), Σιατραβάνης (46' Κουζέν), Αμπιχατζίρα

Λεβαδειακός (Φαράντος): Βαγιέχο, Μουλόπουλος, Μασάδο, Ζησόπουλος, Κόλτζος, Ταραλίδης (76' Σόλα), Σερζίνιο, Μπεγκόνια, Μπάρκογλου, Ναπολεόνι (84' Βασιλείου), Αγκάλι (86' Αλεξίου)

Γήπεδο: Αλκαζάρ

Διαιτητής: Καλόπουλος (Θεσ/νίκης)

Γκολ: 57' Κυριακίδης (σουτ) / 23' Σερζίνιο (σουτ), 84' Αγκάλι (κεφαλιά)

Κίτρινες κάρτες: 59' Ααράμπ, 66' Βενετίδης / 61' Μασάδο

Κόκκινες κάρτες: -
Με μια ματιά
Το εντυπωσιακό φινάλε της ΑΕΛ την έκανε να βγάλει οριστικά τη θηλιά του υποβιβασμού και να έχει βλέψεις ακόμα και για τον άτυπο τίτλο της πρώτης επαρχιακής ομάδας. Με τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια οι "βυσσινί" μπορούσαν να τερματίσουν (κάτω από προϋποθέσεις) ακόμα και στην 6η θέση, ξεπερνώντας την Καβάλα.

Ωστόσο το κίνητρο από τη μεριά του Λεβαδειακού ήταν πολύ μεγαλύτερο. Η ισοπαλία την περασμένη αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ τον έριξε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και στο μυαλό των Βοιωτών ήταν μόνο το "διπλό" που σε συνδυασμό με απώλεια της Ξάνθης θα τους κρατούσε στην κατηγορία.

Ένα "διπλό" που θα ήταν και το πρώτο του Λεβαδειακού στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στην Α' Εθνική καθώς στα προηγούμενα εννέα παιχνίδια στο Αλκαζάρ η ΑΕΛ μετρούσε 7 νίκες με δύο παιχνίδια να λήγουν ισόπαλα. Οι "βυσσινί" είχαν και το πάνω χέρι στο σύνολο των αγώνων με ρεκόρ 12-4-3.

Ενθουσιασμός εναντίον επιβίωσης

Το καλό φώτο φίνις της ΑΕΛ που την οδήγησε στην παραμονή στη Σούπερ Λιγκ οδήγησε πολύ κόσμο στις εξέδρες του Αλκαζάρ για να δει την αγαπημένη του ομάδα για τελευταία φορά φέτος. Το κλίμα ήταν πανηγυρικό και όπως ήταν λογικό ο ενθουσιασμός της κερκίδας πέρασε στην ενδεκάδα των "βυσσινί" στην οποία βρίσκονταν αρκετά νέα παιδιά.

Αποτέλεσμα ήταν οι γηπεδούχοι να μπουν πιο δυνατά στο παιχνίδι και να απειλήσουν δυο φορές στο πρώτο δεκάλεπτο έπειτα από κόρνερ του Μετίν. Στο πρώτο (6') η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι έπειτα από κεφαλιά του Κολοβέτσιου, ενώ στο δεύτερο ο Ααράμπ σούταρε και την έστειλε άουτ.

Απέναντι όμως στον ενθουσιασμό των γηπεδούχων, οι παίχτες του Λεβαδειακού αντιπαρέθεσαν το κίνητρο επιβίωσης για την παραμονή. Όπως ήταν φυσικό οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν σιγά σιγά στο χορτάρι την ανάγκη για τη νίκη η οποία υπερκέρασε το δυνατό ξεκίνημα των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ.

Ο Μπάρκογλου ήταν αυτός που απείλησε στο 16' για να έρθει το πολύ όμορφο γκολ του Σερζίνιο στο 23' γνα βάλει τους "πράσινους" μπροστά στο σκορ. Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στους φιλοξενούμενους που μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν απειλήθηκαν από τους "βυσσινί".

Μπορούσαν μάλιστα να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, κάτι που (δυστυχώς γι' αυτούς) το έκανε η Ξάνθη στη Θεσσαλονίκη στέλνοντας τους στα αποδυτήρια απογοητευμένους.

Με το μυαλό στο Καυτατζόγλειο

Η επανάληψη ξεκίνησε και πάλι με την ΑΕΛ να μπαίνει πιο δυνατά στο γήπεδο και με τη βοήθεια του κόσμου να πιέζει τον Λεβαδειακό για την ισοφάριση. Αυτή δεν άργησε να έρθει καθώς στο 57’ ο Κυριακίδης με δυνατό μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Παράλληλα όμως στη Θεσσαλονίκη ο Ηρακλής έκανε την μεγάλη ανατροπή και ισοφάρισε την Ξάνθη σε 2-2. Τα ευχάριστα νέα μεταφέρθηκαν άμεσα από τον πάγκο του Λεβαδειακού στους παίχτες με αποτέλεσμα το σκηνικό του αγώνα να μεταφερθεί στο μισό γήπεδο.

Χαρακτηριστικό του πάθους με το οποίο οι φιλοξενούμενοι διεκδίκησαν το δεύτερο γκολ ήταν η επιμονή του Ταραλίδη να συνεχίσει να αγωνίζεται παρά το άσχημο χτύπημα που αποκόμισε από το καθυστερημένο τάκλιν του Βενετίδη στο 66'.

Ο Ταραλίδης άντεξε στον αγωνιστικό χώρο άλλο ένα δεκάλεπτο, οι ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού συνέχισαν να χάνουν την μία ευκαιρία μετά την άλλη και τελικά δικαιώθηκαν στο 84' με την κεφαλιά του Αγκάλι που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τα πανηγύρια τους όμως για το 1-2 διαδέχθηκαν γρήγορα από την απογοήτευση. Η Ξάνθη είχε σκοράρει άλλα δύο τέρματα χωρίς να έχουν ενημερωθεί γι’ αυτή την εξέλιξη από τον πάγκο. Ετσι παρά τη νίκη που κράτησαν μέχρι το τέλος έφυγαν από το γήπεδο με την πικρή γεύση του υποβιβασμού.

Συνέντευξη Τύπου
Γιάννης Παπακώστας: " Όλη την εβδομάδα κι από τη στιγμή που εξασφαλίσαμε την παραμονή μας στην κατηγορία η φιλοσοφία μας ήταν να μπουν νέα παιδιά και να πάρουν τη δυνατότητα της συμμετοχής. Έμεινα ευχαριστημένος πάρα πολύ και από τον Σωτηρίου και από τον Κολοβέτσιο, ο οποίος βγήκε λόγω τραυματισμού, και από τον Σιατραβάνη, ο οποίος ήταν μπλοκαρισμένος, αλλά είναι σπουδαίο ταλέντο για την ομάδα. Χτύπησαν την πόρτα πολύ δυνατά. Πολύ καλή παρουσία είχε και ο Σιμιτς, που έκανε τεράστια προσπάθεια όλο το μήνα και ο Αμπουχατζίρα. Είναι παίκτης που τον είχα δει μόνο σε DVD, αλλά είναι σπουδαίος παίκτης για το μέλλον αυτής της ομάδας. Θα δώσω συγχαρητήρια σε όλους για την αγωνιστικότητά τους.

Είναι φυσιολογικό να μην έχουμε τον ίδιο ρυθμό στο παιχνίδι μας. Στο δεύτερο ημίχρονο στο μεγαλύτερο διάστημα ήμασταν μια ομάδα που προσπάθησε να πάρει το παιχνίδι και πιστεύω ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Καθοριστική ήταν η φάση του Τουάμα στο 1-1.

Τελειώνει μια δύσκολη χρονιά, όμως το συμπέρασμα μου είναι ότι αυτή τη ομάδα έχει σπουδαίους παίκτες. Εχουμε ενάμισι μήνα όπου θα δώσουμε τέσσερα φιλικά παιχνίδια για να βγάλουμε συμπεράσματα ασφαλή για το υλικό και για ποδοσφαιριστές που δεν έχουν παίξει πολύ φέτος και για παιδιά από την ομάδα Νέων. Υπάρχει ένα διάστημα μέχρι τέλη Μαΐου για να βγάλουμε συμπεράσματα και να ξεκινήσει παράλληλα ο σχεδιασμός. Για επιλογές όσον φορά θέσεις, θα μιλήσουμε στην επόμενη συνέντευξη Τύπου. Υπάρχει άνεμος αισιοδοξίας για τη νέα χρονιά και το μέλλον είναι εδώ. Πιστεύω ότι η ΑΕΛ δεν θα παρουσιάσει ξανά τέτοια εικόνα. Θα μιλάμε για πιο υψηλούς στόχους, για άλλα πράγματα από εδώ και στο εξής. Θα κάνουμε πράγματα για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο και τη διοίκηση και φυσικά και εμάς τους ίδιους.

Ευχαριστώ τον κόσμο για μια ακόμη φορά. Ήρθαν σήμερα στο γήπεδο λες και πετύχαμε κάτι σπουδαίο. Αξίζει μια τεράστια προσπάθεια. Αυτή η ομάδα έχει σπουδαίο μέλλον, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε με πράξεις και όχι λόγια





".

Δημήτρης Φαράντος: " Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες για την προσπάθεια που έκαναν. Σήμερα πήραμε μία νίκη χωρίς αντίκρισμα. Οπως αποδείχτηκε στην πράξη η κατηγορία χάθηκε με την ΑΕΚ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η ομάδα με τις εμφανίσεις και το υλικό δεν άξιζε αυτή την τύχη. Είναι μια δύσκολη μέρα για εμάς. Από αύριο θα πρέπει να κάνουμε τον απολογισμό της χρονιάς γιατί η ζωή συνεχίζεται

Συγχαρητήρια στη Λάρισα. Είναι η πιο ποδοσφαιρική πόλη στην Ελλάδα. Καταφέρνει και μαζεύει τόσο κόσμο που είναι τόσο κοντά και είναι παράδειγμα και για τις άλλες πόλεις να μπορούν να έχουν την βοήθεια του κόσμου που έχει αυτή η πόλη.

Δεν θα ήθελα να σχολιάσω γενικά αυτό που λέγεται παρασκήνιο. Δεν μπαίνω σε αυτή τη διαδικασία. Μένω στα ματς που έγιναν εντός των τεσσάρων γραμμών



".
Όλα τα λεφτά...
Ο κόσμος της ΑΕΛ που δεν γύρισε την πλάτη στην ομάδα σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι για τους γηπεδούχους.

Το κοντράστ συναισθημάτων στα πρόσωπα των παιχτών του Λεβαδειακού που μέσα σε λίγα λεπτά έκαναν την διαδρομή κόλαση-παράδεισος με τελική κατάληξη την "κόλαση" της Β' Εθνικής.

Το πάθος του Ταραλίδη να μείνει τραυματίας στον αγωνιστικό χώρο για να βοηθήσει τον Λεβαδειακό να πετύχει δεύτερο γκολ καθώς εκείνη την ώρα ήξερε πως το σκορ στη Θεσσαλονίκη ήταν 2-2.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Σ' ένα παιχνίδι την τελευταία αγωνιστική με πρωταγωνιστές έναν αδιάφορο και μια ομάδα που θέλει τη νίκη, είχαμε συγκινήσεις, γκολ και πολύ κόσμο στην εξέδρα. Οπότε από τέτοια παιχνίδια δεν υπάρχει κάτι που θέλουμε να ξεχάσουμε.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων ΑΕΛ
(Παπακώστας): Σωτηρίου, Μπουκουβάλας, Βενετίδης, Κυριακίδης, Μετίν, Σίμιτς, Ααράμπ, Τριποτσέρης, Κολοβέτσιος, Σιατραβάνης, Αμπιχατζίρα
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Λεβαδειακός
(Φαράντος): Βαγιέχο, Μουλόπουλος, Μασάδο, Ζησόπουλος, Κόλτζος, Ταραλίδης, Σερζίνιο, Μπεγκόνια, Μπάρκογλου, Ναπολεόνι, Αγκάλι
1' Έναρξη αγώνα
Ξεκίνημα στην αναμέτρηση στην οποία ο Λεβαδειακός "καίγεται" για τη νίκη περιμένοντας ταυτόχρονα απώλεια της Ξάνθης για να παραμείνει στην κατηγορία
6' Δοκάρι ΑΕΛ Κολοβέτσιος
Κόρνερ του Μετίν από δεξιά, ο Κολοβέτσιος πιάνει την κεφαλιά και θα στείλει την μπάλα ση ρίζα του δεξιού δοκαριού του Βαγιέχο
8' Σουτ ΑΕΛ Ααράμπ
Νέο κόρνερ του Μετίν, ο Ααράμπ αφύλαχτος στο ύψος της μικρής περιοχής σουτάρει και στέλνει την μπάλα άουτ
10' Σχόλιο
Η Ξάνθη άνοιξε νωρίς το σκορ στο Καυτατζόγλειο και αν κρατήσει τη νίκη ο Λεβαδειακός υποβιβάζεται ό,τι και να κάνει στο Αλκαζάρ
16' Ευκαιρία Λεβαδειακός Μπάρκογλου
Λάθος του Τριποτσέρη, το εκμεταλλεύεται ο Μπάρκογλου που βγαίνει μόνος απέναντι από τον Σωτηρίου αλλά πλασάρει άουτ
18' Κεφαλιά ΑΕΛ Σιατραβάνης
Ωραία κεφαλιά εκτός ισορροπίας του Σιατραβάνη, ο Βαγιέχο θα πέσει στη δεξιά του γωνία και θα μπλοκάρει την μπάλα
23' Γκολ Λεβαδειακός Σερζίνιο 0-1
Καταπληκτική κάθετη πάσα του Ταραλίδη στο Σερζίνιο, ο Πορτογάλος βγαίνει τετ-α-τετ με τον Σωτηρίου και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα "γράφοντας" το 0-1
29' Σουτ Λεβαδειακός Μπάρκογλου
Δυνατό σουτ του Μπάρκογλου από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, μπλοκάρει σταθερά ο πορτιέρο της ΑΕΛ
30' Σχόλιο
Τα νεά από τη Θεσσαλονίκη είναι δυσάρεστα για τους φιλοξενούμενους καθώς η Ξάνθη προηγείται με 2-0
36' Σουτ Λεβαδειακός Ταραλίδης
Δυνατό συρτό σουτ του Ταραλίδη έξω από την περιοχή με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ
38' Σχόλιο
Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι αλλά μετά το 0-1 ο Λεβαδειακός έχει πάρει τον έλεγχο της αναμέτρησης
45' Έναρξη καθυστερήσεων
+1'
45' Λήξη ημιχρόνου
Ο Λεβαδειακός προηγείται στο ημίχρονο αλλά περιμένει τη βοήθεια του Ηρακλή για να σωθεί κάτι που δε γίνεται ως τώρα στο Καυτατζόγλειο
45' Σχόλιο Στατιστικά Α'Ημιχρόνου
Σουτ: 2-7, Κεφαλιές: 3-0, Φάουλ: 12-5, Κόρνερ: 3-1
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Στη σέντρα ο Λεβαδειακός
46' Αλλαγή παίκτη ΑΕΛ Κουζέν
Ο Κουζέν στη θέση του Σιατραβάνη
55' Σχόλιο
Η ΑΕΛ μπήκε με περισσότερο ενθουσιασμό στην επανάληψη χωρίς ωστόσο να έχει απειλήσει τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού
57' Γκολ ΑΕΛ Κυριακίδης 1-1
Αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή ο Κυριακίδης δοκιμάζει ένα δυνατό συρτό σουτ στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βαγιέχο ισοφαρίζοντας σε 1-1
59' Κίτρινη κάρτα ΑΕΛ Ααράμπ
Στον Ααράμπ για μαρκάρισμα στον Σερζίνιο
61' Κίτρινη κάρτα Λεβαδειακός Μασάδο
Στον Μασάδο για μαρκάρισμα στον Κυριακίδη
63' Σχόλιο
Ο Ηρακλής ισοφάρισε την Ξάνθη σε 2-2 και από τον πάγκο του Λεβαδειακού φωνάζουν στους παίχτες να περάσουν στην επίθεση
64' Φάουλ
Ο Καλόπουλος σφυρίζει φάουλ υπέρ του Λεβαδειακού μόνο που η παράβαση έγινε καθαρά μέσα στην περιοχή της ΑΕΛ
66' Κίτρινη κάρτα ΑΕΛ Βενετίδης
Στον Βενετίδη για μαρκάρισμα στον Ταραλίδη
68' Ευκαιρία Λεβαδειακός Σερζίνιο
Ο Σωτηρίου αυτή τη φορά σταματάει σε τετ-α-τετ τον Σερζίνιο
72' Σουτ Λεβαδειακός Μπάρκογλου
Εντυπωσιακό γυριστό του Μπάρκογλου με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ
73' Σουτ Λεβαδειακός Μπάρκογλου
Νέα σωτήρια επέμβαση του Σωτηρίου, αυτή τη φορά σε προσπάθεια του Μπάρκογλου
74' Σχόλιο
Την ώρα που ο Λεβαδειακός χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, το γκολ θα το βάλει η... Ξάνθη (2-3)
76' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός Σόλα
Ο Σόλα στη θέση του τραυματία Ταραλίδη
77' Αλλαγή παίκτη ΑΕΛ Τουάμα
Ο Τουάμα στη θέση του Κολοβέτσιου
78' Σχόλιο
Η Ξάνθη έβαλε και τέταρτο γκολ (2-4) και το θρίλερ για την παραμονή μάλλον τελειώνει με τον Λεβαδειακό να αποχαιρετά την κατηγορία
79' Αλλαγή παίκτη ΑΕΛ Πούρι
Ο Πούρι στη θέση του Σίμιτς
84' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός Βασιλείου
Ο Βασιλείου στη θέση του Ναπολεόνι
84' Γκολ Λεβαδειακός Αγκάλι 1-2
Ο Ζησόπουλος εκτελεί το φάουλ με τον Αγκάλι να πηδάει πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά να δίνει ξανά το προβάδισμα στο Λεβαδειακό
86' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός Αλεξίου
Ο Αλεξίου στη θέση του Αγκάλι
90' Έναρξη καθυστερήσεων
+4'
90' Δοκάρι Λεβαδειακός Κόλτζος
Σουτ του Κόλτζου στο 93' η μπάλα θα βρει το οριζόντιο δοκάρι
90' Λήξη αγώνα
Η αναμέτρηση τελειώνει με τον Λεβαδειακό να υποβιβάζεται παρά το πρώτο "διπλό" στην ιστορία του μέσα στο Αλκαζάρ





















































TAGS ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ