FOOTBALL ANALYSIS

Η ΑΕΚ δεν προσπάθησε καν να νικήσει τον Βόλο στο δεύτερο μέρος

Ο Σέρχιο Αραούχο
Ο Σέρχιο Αραούχο EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ πέταξε στα σκουπίδια την πολύ καλή εικόνα του πρώτου μέρους, παρουσιάστηκε αγνώριστη επιθετικά στο δεύτερο κόντρα στον Βόλο και γνώρισε άλλη μία εντός έδρας ήττα, πληρώνοντας (και) τα αμυντικά λάθη της.

Η ΑΕΚ γνώρισε άλλη μία εντός έδρας ήττα, αυτή τη φορά με 2-1 από τον Βόλο και έχασε άλλη μία ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή, ύστερα κι από την ισοπαλία στο ντέρμπι της Τούμπας. Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη πέταξε στα σκουπίδια το πολύ καλό πρώτο 45λεπτο, παρουσιάζοντας τραγική -επιθετικά- εικόνα στο δεύτερο μέρος.

Εξαιρετική -επιθετικά- εικόνα στο πρώτο μέρος

Η Ένωση εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Βόλος είναι μία ομάδα που παίζει ανοιχτά, με αποτέλεσμα να ολοκληρώσει το πρώτο μέρος με 1.07 expected goals (χωρίς να υπολογίζεται το άστοχο πέναλτι του Τσούμπερ).

Με... μπροστάρη τον Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος είναι αρκετά ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα, οι "κιτρινόμαυροι" είχαν 12 τελικές, αποτέλεσμα καλών συνεργασιών και επιθετικής διάθεσης.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, η αμυντική εικόνα ήταν μέτρια σε ακόμη μία αναμέτρηση, κάτι που φάνηκε και στο γκολ του Βόλου, με τον Τομ φαν Βερτ να κινείται πανέξυπνα μέσα στην μεγάλη περιοχή και να εκτελεί τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς.

Παρ' όλα αυτά, η εικόνα στην επίθεση δεν προμήνυε σε τίποτα το τι θα ακολουθήσει στο δεύτερο μέρος.

Επιθετική καθίζηση και μηδενική απειλή

Οι παίκτες του Γιαννίκη μπήκαν αγνώριστοι μετά την ανάπαυλα και έδειξαν σαν να έχουν "αδειάσει" από την προσπάθεια του πρώτου μέρους. Ο 41χρονος τεχνικός προσπάθησε με κάποιες αλλαγές να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του, αλλά στην πραγματικότητα χειροτέρεψε την κατάσταση.

Κι αυτό διότι, όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Χρήστο Γιούση, προτίμησε να αλλάξει θέση στον Γκαρσία, ο οποίος ήταν ο πιο απειλητικός και επικίνδυνος παίκτης της Ένωσης, με αποτέλεσμα να τον "απενεργοποιήσει".

Σε συνδυασμό, βέβαια, με τη μέτρια παρουσία των Τσούμπερ και Γέβτιτς, ενώ κι ο Αραούχο, εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, δεν τροφοδοτήθηκε καθόλου από τους συμπαίκτες του.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να έχει τρεις κακές τελικές στο δεύτερο μέρος, με "αξία" μόλις 0.13 xGoals, που μπορείτε να τις δείτε πατώντας στο tab "Δεύτερο ημίχρονο" του widget. Συγκεκριμένα, ένα σουτ του Σιμάνσκι εκτός περιοχής που κατέληξε στα σώματα στο 61' και δύο άστοχες κεφαλιές του Γιώργου Τζαβέλλα που ήρθαν μετά το εύστοχο πέναλτι του Φαν Βερτ.

Απόδειξη της κάκιστης επιθετικής παρουσίας το γεγονός ότι η ομάδα του Γιαννίκη είχε στο πρώτο μέρος 26(!) ενέργειες στην περιοχή του Βόλου, που αποτελούν την καλύτερη επίδοση της Ένωσης σε πρώτο ημίχρονο τη φετινή σεζόν, ενώ στο δεύτερο είχε μόλις 7. Η μέρα με τη νύχτα, δηλαδή.

Μπορείτε να επιλέξετε "πρώτο ημίχρονο" ή "δεύτερο ημίχρονο" για να δείτε την εικόνα σε κάθε μέρος.

Γι' ακόμη έναν αγώνα, λοιπόν, η ΑΕΚ "πλήρωσε" τα δικά της λάθη, γνώρισε άλλη μία ανέλπιστη εντός έδρας ήττα και δείχνει ότι χρειάζεται μεγάλη βελτίωση σε βασικά στοιχεία του παιχνιδιού της.

Το γεγονός ότι αδυνατεί να "τελειώσει" τους αγώνες, αλλά και να παρουσιάσει μία αγωνιστική συνέπεια/συνέχεια βαραίνει σε μεγάλο βαθμό τον Γιαννίκη, ο οποίος και καλείται να βρει άμεσα λύσεις. Αρχής γενομένης από τον εκτός έδρας αγώνα με τον Άρη.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ