STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Βόλος 1-2: Νέο κάζο για την Ένωση, τρίτη σερί ήττα στο ΟΑΚΑ

Οι παίκτες του Βόλου πανηγυρίζουν γκολ στο ΑΕΚ - Βόλος
Οι παίκτες του Βόλου πανηγυρίζουν γκολ στο ΑΕΚ - Βόλος EUROKINISSI

Ο Βόλος απέδρασε από το ΟΑΚΑ χάρη στα δύο προσωπικά γκολ του Φαν Βερτ στο 16ο και το 85ο λεπτό (από την άσπρη βούλα το δεύτερο), με την ΑΕΚ να γνωρίζει την τρίτη διαδοχική εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα, μετά τις ήττες από Παναιτωλικό και ΟΦΗ με το ίδιο σκορ (1-2). Ο Αραούχο ισοφάρισε προσωρινά για την Ένωση στο 21ο λεπτό.

Ούτε τώρα κατάφερε η ΑΕΚ να επιστρέψει στις νίκες στο ΟΑΚΑ, καθώς γνώρισε την ήττα από τον Βόλο στο ΟΑΚΑ με 2-1. Ο Φαν Βερτ με δύο προσωπικά γκολ στο 16' και το 85' από την άσπρη βούλα πέτυχε τα γκολ για την ομάδα της Μαγνησίας, ενώ η Ένωση ισοφάρισε προσωρινά με τον Αραούχο στο 21ο λεπτό.

Ο Ολλανδός επιθετικός με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 85' νίκησε τον Στάνκοβιτς και "υπέγραψε" τη νέα εντός έδρας ήττα της Ένωσης, την τρίτη στη σειρά μετά τις ήττες από Παναιτωλικό και ΟΦΗ. Ο Ρίνερ κέρδισε το πέναλτι σε εναέρια μονομαχία με τον Τζαβέλλα, με τον Μανούχο να καταλογίζει την παράβαση, αφού είδε τη φάση στο VAR.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικό, με φρενήρη ρυθμό, δοκάρι και χαμένο πέναλτι για την ΑΕΚ (του Τσούμπερ), ενώ ο Βόλος είχε δύο δοκάρια. Μάλιστα οι δύο ομάδες κατάφεραν να σκοράρουν στο πρώτο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, "υπογράφοντας" και με αυτόν τον τρόπο το χορταστικό πρώτο ημίχρονο που παρακολουθήσαμε στο ΟΑΚΑ.

Αρχικά οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που πήραν κεφάλι στο σκορ στο 16ο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ χαμηλά, ο Ορόζ πήρε την μπάλα στα δεξιά και έκανε το γύρισμα στον Φαν Βερτ, ο οποίος είχε πλάτη στην εστία. Ο Ολλανδός φορ γύρισε το κορμί του και έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Λιβάι Γκαρσία και κατέληξε στο βάθος της εστίας.

Η ΑΕΚ απάντησε άμεσα και συγκεκριμένα στο 21ο λεπτό. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Παπαδόπουλου, έπειτα από γλυκιά σέντρα του Λιβάι Γκαρσία από τα δεξιά, ο Σιμάνσκι έκανε το γύρισμα στο ύψος του πέναλτι και ο κάπτεν της Ένωσης (σε αυτό το ματς), με ωραίο σουτ έκανε το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος ο Βόλος έλεγξε πλήρως το παιχνίδι και στο τέλος δικαιώθηκε, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Φαν Βερτ.

Δοκάρι και χαμένο πέναλτι η ΑΕΚ, δύο δοκάρια ο Βόλος

Το πρώτο ημίχρονο στο ΟΑΚΑ ήταν από τα πιο εντυπωσιακά που έχουμε παρακολουθήσει στην τρέχουσα Super League Interwetten, ειδικά στο πρώτο 20λεπτό. Οι δύο ομάδες τις περισσότερες φορές που επιτίθονταν κατέληγαν σε τελική προσπάθεια στο τέλος, με κάποιες εξ αυτών να είναι ιδιαίτερα απειλητικές.

Η ΑΕΚ έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 9'. Έπειτα από σέντρα του Ρότα από τα δεξιά, ο Τσούμπερ έπεσε στην περιοχή, έπειτα από πάτημα του Πουρίτα. Ο Μανούχος είδε τη φάση στο VAR και καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελβετός, ο οποίος όμως έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Τρία λεπτά μετά, ο Αραούχο τράνταξε το δοκάρι με υπέροχο σουτ. Ο Γέβτιτς μοίρασε στον Λιβάι Γκαρσία, αυτός διέσχυσε αρκετά μέτρα με την μπάλα στα πόδια και έδωσε στον Αργεντινό, ο οποίος με ένα εκπληκτικό βολ πλανέ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Ο Βόλος δύο λεπτά μετά το γκολ του Φαν Βερτ, έφτασε κοντά στο 2-0. Ο Μπαριέντος έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Φαν Βερτ με κεφαλιά πάσα έστρωσε στον Ρεγκατέν έξω από την περιοχή που έκανε σουτάρα, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Πλην του δοκαριού του Αραούχο, η ΑΕΚ είχε την καλή στιγμή του Λιβάι Γκαρσία στο 28', ο οποίος αστόχησε από θέση τετ-α-τετ. Στο 33' ο 24χρονος μεσοεπιθετικός με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Γέβτιτς από τα αριστερά, ανάγκασε τον Φεράρι να απομακρύνει την μπάλα πάνω στη γραμμή, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Τζαβέλλας έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Βόλος έφτασε κοντά σε ένα ακόμα γκολ στις καθυστερήσεις (45+1'). Ο Φερνάντες εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ έξω από την περιοχή, η εκτέλεση ήταν αριστοτεχνική με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Πιο αργός ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος, δικαιώθηκε στο τέλος ο Βόλος

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν πιο αργός, με τον Βόλο όμως να παίζει πιο καλά, να ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά να μην απειλεί όμως την ίδια ευκολία σε σχέση με το πρώτο μέρος .

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με Φεράρι (46'), Φαν Βερτ (50') και Φερνάντες (59') στο πρώτο κομμάτι του ημιχρόνου, ωστόσο ο Στάνκοβιτς ανταπεξήλθε και στις τρεις περιπτώσεις.

Η Ένωση από την άλλη πλευρά είχε χάσει την ενέργειά της σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Έχασε σε τρεξίματα, ενώ δυσκολευόνταν αρκετά στο να δημιουργήσει επικίνδυνες κατάστασεις στα καρέ του Παπαδόπουλου.

Οι αλλαγές του Γιαννίκη δεν κατάφεραν να αλλάξουν το παιχνίδι, με τον Βόλο να πηγαίνει τα πράγματα εκεί που ήθελε, αν και δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικός σε σχέση με το πρώτο μέρος.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο Βόλος εξακολουθούσε να πιέζει και την ίδια στιγμή απενεργοποίησε πλήρως την ΑΕΚ. Στο τέλος δικαιώθηκε χάρη στην εκτέλεση πέναλτι του Φαν Βερτ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα, ενώ στο τέλος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Αραούχο.

Όπως ήταν φυσιολογικό η ΑΕΚ στο τέλος έδωσε τα πάντα για να καταφέρει να ισοφαρίσει έστω το παιχνίδι. Ωστόσο απείλησε μόνο με τον Τζαβέλλα στο 90+5', με την προσπάθειά του να καταλήγει άουτ.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Μη χάσετε την Game Night στις 21:30 για το σπουδαίο ντέρμπι ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός με απευθείας σύνδεση στην Τούμπα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΒΟΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ