ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

ΑΕΚ-Πανιώνιος 3-0

ΑΕΚ-Πανιώνιος 3-0
Μπλανκο

Στην καλύτερη φετινής της εμφάνιση η ΑΕΚ επικράτησε του Πανιωνίου με 3-0 για την 19η αγωνιστική

Το τελικό 3-0 ίσως και να είναι λίγο για τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι, με τους Σκόκο, Πελετιέρι, Εντίνιο να είναι οι κορυφαίοι σε ένα παιχνίδι που κανείς δεν υστέρησε. Οι δύο από αυτούς χρίστηκαν και σκόρερ ενώ το γκολ που... περισσεύει για το 3-0 το πέτυχε ο συνήθης ύποπτος, Ισμαέλ Μπλάνκο.
Για τον Πανιώνιο το παιχνίδι τελείωσε πριν αρχίσει με τους Πελετιέρι, Ενσαλίβα να εξαφανίζουν Ρεκόμπα, Εστογιανόφ και την ομάδα της Νέας Σμύρνης να μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι σε κιτρινόμαυρη φουρτούνα.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΚ (Ντ. Μπάγεβιτς): Σάχα, Χουανφράν (87΄ Ζεράλδο Αλβες), Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Γεωργέας, Ενσαλίβα, Καφές (90΄ Κουτρομάνος), Πελετιέρι, Σκόκο, Εντίνιο (78΄ Παυλής), Μπλάνκο.

Πανιώνιος (Γ. Σταματόπουλος): Μπέλιτς (45΄ Ανδριόλας), Μανιάτης, Μπερτέ, Ρεκόμπα (53΄ Σκούφαλης), Κουμορτζί (58΄ Γουνδουλάκης) , Εστογιάνοφ, Ντελούρα, Μαϊστόροβιτς, Κοντοές, Νικολάου, Τζαβέλας.

Κίτρινες: Χουανφράν, Ζεράλδο - Κοντοές
Διαιτητής: Α. Κάκκος (Κέρκυρα)
Με μια ματιά
Μπάγεβιτς Vs Σαταματόπολος

Το αγαπημένο σύστημα του Ντούσαν Μπάγεβιτς φαίνεται να γίνεται (επιτέλους) και το σταθερό σχήμα της Ένωσης στον αγωνιστικό χώρο. Με διάταξη 4-4-2 λοιπόν ο δικέφαλος της Αθήνας και χωρίς εκπλήξεις κόντρα στον Παναιώνιο με τον Σάχα κάτω από τα δοκάρια και τους Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκο, Γεωργέα στην άμυνα από τα αριστερά στα δεξιά. Στην μεσαία γραμμή και σε σχήμα ρόμβου παρατάχθηκαν οι Ενσαλίβα (αμυντικό χαφ) Πελετιέρι, Καφές (μέσα δεξιά, μέσα αριστερά) και ο Σκόκο σε ρόλο οργανωτή. Τέλος, στην επίθεση ο Εντίνιο συμπλήρωσε τον Μπλάνκο καθώς ο Τζεμπούρ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Στο απέναντι στρατόπεδο ο Γιώτης Σταματόπουλος αφού αντιμετώπισε την αντίδραση του Λάμπρου Χούτου που αποχώρησε από το ξενοδοχείο όταν έμαθε πως είναι εκτός αποστολής "κατέβασε" τον Πανιώνιο με 4-3-3 στο ΟΑΚΑ. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μπέλιτς με τους Μανιάτη, Μπερτέ, Κοντοές και Τζαβέλα στην άμυνα. Στην μεσαία γραμμή ο Νικολάου με τον Μαϊστόροβιτς ήταν τα δύο καθαρόαιμα αμυντικά χαφ για τους φιλοξενούμενους με τον Κουμορτζί να παίζει λίγο πιο μπροστά. Τέλος, την επιθετική τριπλέτα διαμόρφωσαν οι Ρεκόμπα, Ντελούρα και Εστογιανόφ.

Θύμισε... ΑΕΚ του Μπάγεβιτς

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να αναλαμβάνουν από το πρώτο κιόλας λεπτό τον έλεγχο και να δίνουν τον δικό τους ρυθμό. Η Ένωση είχε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του Ντούσαν Μπάγεβιτς στο παιχνίδι της, με τους κιτρινόμαυρους να προσπαθούν να ανοίξουν την μπάλα στα πλάγια και τον Νάτσο Σκόκο να αναλαμβάνει την οργάνωση από το κέντρο.

Ο λαός μας λέει πως η καλή μέρα φαίνεται από την αρχή και η 19η αναμέτρηση της ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα ξεκίνησε με γκολ πριν την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Εντίνιο πήρε την μπάλα από την αριστερή πλευρά βρήκε με εξαιρετική πάσα στον Μπλάνκο που έμπαινε στην περιοχή και ο “Killer” της Ένωσης δεν δυσκολεύθηκε να νικήσει τον Μπέλιτς με ψύχραιμο κοντρόλ και πλασέ στην κίνηση. Ο Πανιώνιος διαμμαρτύρεται δικαίως για πέναλτι σε φάση στην απέναντι περιοχή ακριβώς πριν το τέρμα της Ένωση.

Το ιδανικό ξεκίνημα της ΑΕΚ συνεχίστηκε με τους κιτρινόμαυρους να δείχνουν για πρώτη φορά φέτος πως έχουν αγωνιστικό πλάνο. Ο Πελετιέρι στην μεσαία γραμμή έκοβε, ο Σκόκο έραβε και η επίθεση της Ένωσης λειτουργούσε άψογα. Ένα λεπτό μετά το γκολ του Μπλανκο η πίεση της ΑΕΚ απέφερε ένα κόρνερ αλλά την κεφαλιά του Μαϊστόροβιτς σταμάτησε πάνω στη γραμμή ο Νικολάου.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν σαστισμένοι απέναντι στην καλύτερη φετινή εμφάνιση της ομάδας του Μπάγεβιτς. Οι παίκτες του Σερβοέλληνα τεχνικού έβγαιναν με ευκολία από τα άκρα ανοίγοντας εξαιρετικά την άμυνα του Πανιωνίου αλλά οι κεφαλιές των Σκόκο, Μπλάνκο, Εντίνιο, Μαϊστόροβιτς δεν έβρισκαν στόχο.

Όπως ήταν φυσικό η... τύχη των φιλοξενουμένων δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολύ ώρα ακόμα. Σε ένα από τα πολλά κόρνερ του Σκόκο ο Εντίνιο δεν χαρίστηκε για 3η φορά και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-0 στο 27ο λεπτό.

Η εξέδρα ήταν ικανοποιημένη από αυτό που έβλεπε και η ΑΕΚ δεν έδειχνε διατεθειμένη να σταματήσει ειδικά από τη στιγμή που ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να βρει αντίδοτο στην μαχητικότητα του Πελετιέρι, το μυαλό του Σκόκο και τις κινήσεις των Μπλανκο, Εντίνιο στην επίθεση. Από τους δύο τελευταίους προήλθε και η φάση του 30ου λεπτού όταν ο Αργεντινός προσπάθησε να βρει τον Πορτογάλο σε θέση βολής αλλά το πέναλτι που έγινε και δεν δόθηκε στέρησε το 3-0 από την ΑΕΚ.

Η λάθος απόφαση του διαιτητή δεν επηρέασε την κιτρινόμαυρη μηχανή που συνέχισε να δουλεύει σε εξωπραγματικούς ρυθμούς για την φετινή ΑΕΚ. Οι επιθέσεις ήταν συνεχόμενες όπως και το πρέσινγκ με τον Μπάγεβιτς να είναι για πρώτη φορά ικανοποιημένος και την εξέδρα να χαμογελά (επιτέλους). Από την άλλη πλευρά ο Πανιώνιος εκτός από κάποιες προσωπικές ενέργειες δεν έδειχνε ικανός να αντιδράσει. Το θετικό για τους φιλοξενουμένους ήταν πως το ημίχρονο τελείωσε με το σκορ στο 2-0.

Δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ημιχρόνου ο γκολκίπερ του Πανιωνίου, Μπέλιτς, τραυματίστηκε στο πόδι σε σύγκρουση με τον Τζαβέλα, γεγονός που δεν του επέτρεψε να συνεχίσει το παιχνίδι.

Κατέβασε ταχύτητα στο β'

Ότι δεν έγινε από τις συνεχόμενες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου έγινε στην αρχή του δευτέρου μέρους. Ο Μπλάνκο προσπάθησε να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε. Ο επερχόμενος Σκόκο πήρε το ριμπάουντ και έπιασε το σουτ στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Ανδριόλα. Το εκπληκτικό γκολ του Αργεντινού ήταν η επισφράγιση της πολύ καλής του παρουσίας και η... ταφόπλακα στα όνειρα των φιλοξενουμένων για κάτι καλό από το παιχνίδι.

Μετά το 3-0 ο ρυθμός του αγώνα έπεσε όπως ήταν φυσικό με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο αλλά να μην επιτίθεται πλέον με το ίδιο πάθος. Παρ όλα αυτά δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες θα μπορούσε να πετύχει ακόμα ένα γκολ είτε με κάποιο από τα σουτ που έγιναν είτε με το δεύτερο πέναλτι που δεν της δόθηκε σε τράβηγμα στον Μπλανκο.

Αυτό που αξίζει επίσης να σημειωθεί είναι πως η ΑΕΚ κράτησε για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι ανέπαφη της εστία της!

* Κάκωση υπέστη ο Χουανφράν κατά την διάρκεια του αγώνα. Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως θα προλάβει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Συνέντευξη Τύπου
Ντούσαν Μπάγεβιτς:



Συγχαρητήρια για τη νίκη και την εμφάνιση της ομάδας σας. Θεωρείτε ότι πέρασε η κρίση που υπήρχε στην ομάδα; " Αν είναι κρίση η κάτι άλλο, δεν μπορώ να βρω τη λέξη ακριβώς. Ότι είχαμε πρόβλημα είναι αλήθεια. Γενικά στη ομάδα. Σήμερα κάναμε πολύ καλή εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ας τελειώσει το πρωτάθλημα και εκείνη τη στιγμή θα μπορούμε να λέμε τι έγινε και πως έγινε. Όμως δεν έχει τελειώσει ακόμα. Από παιχνίδι σε παιχνίδι είμαστε καλύτεροι και από σήμερα σκεφτόμαστε το πολύ δύσκολο παιχνίδι που έχουμε την άλλη Κυριακή. Και πρέπει να κάνουμε όσο μπορούμε πιο δυνατή και πιο σωστή προσπάθεια ως το τέλος".

Αν σας ζητούσα να μου πείτε, από το σημερινό μας, τι σας ικανοποίησε περισσότερο, εκτός φυσικά από τη νίκη, τι θα ήταν αυτό; " Βλέπω πράγματα που συζητάμε στις προπονήσεις και που θέλουμε. Σιγά σιγά πλησιάζουμε σε αυτά που έχουμε πει, αλλά θέλει ακόμα χρόνο και δουλειά. Δεν είναι σωστό να σας πω ποια είναι αυτά που θέλει η ομάδα. Όμως έχει τις δυνατότητες να γίνει ακόμα πιο καλή, γιατί πραγματικά μπορεί και έχει ποιότητα και ταλέντο".

Η ΑΕΚ παραμένει αήττητη με σας στον πάγκο της και έχει φτάσει στους τρεις βαθμούς από τη δεύτερη θέση και στους δύο από την τρίτη. Εσείς που την περιμένετε βαθμολογικά στο τέλος του πρωταθλήματος; " Εγώ περιμένω την ομάδα καλύτερη από ότι είναι σήμερα. Η ομάδα με ενδιαφέρει. Το ποια θέση θα πάρει είναι άλλο".

Ο Μπασινάς επιστρέφει στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Μήπως σας προβληματίζει, λόγω του ότι σήμερα και οι τρεις στο κέντρο πήγαν πολύ καλά; " Όχι καθόλου. Ο κάθε ένας από σας θέλει να φτιάξει μια δική του ομάδα".

Έχετε να κάνετε κάποιο σχόλιο για τις παραιτήσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου της ομάδας; " Δεν έχω τίποτα να σχολιάσω".

Στις δηλώσεις τους άφησαν κάποιες αιχμές για σας; " Εγώ δεν διάβασα πουθενά το όνομα μου. Αν το δω, τότε θα απαντήσω. Όταν δω να γράφει κάπου Μπάγεβιτς θα μπορούμε να τα λέμε".

Τις τελευταίες μέρες βγήκε μια φήμη ότι ενδιαφέρθηκε ο Παναθηναϊκός για τον Τζιμπούρ. Εσείς έχετε κάποια ενημέρωση; " Έχουμε ένα παιχνίδι της Κυριακή και από σήμερα σκεφτόμαστε αυτό το παιχνίδι. Δεν θέλω να δώσω τροφή σε σας ή κάτι να επηρεάσει την ομάδα. Αυτά δεν είναι δικά μου θέματα. Κάποια είναι αλήθεια και κάποια άλλα εμπορικά. Εγώ πρέπει να προσέχω την ομάδα. Τίποτα άλλο. Για αυτά να ρωτήσετε εκεί που πρέπει. Θα σας παρακαλέσω να αφήσετε εμάς. Δεν θέλω να ασχολούμαι με κάτι που μπορεί να μας επηρεάσει. Οι άλλοι μπορούν να σας απαντήσουν ξεκάθαρα και να σας πουν όλη την αλήθεια".

Σταματόπουλος: Αποφασίσαμε ότι δεν θα ξεκινούσε το ματς ο Χούτος και πήρε την απόφαση να φύγει από το ξενοδοχείο. Πολύ απλό! Τις συνέπειες ποιες θα είναι, δεν τις ξέρω ακόμα. θα τις δούμε. Θα περιμένουμε την αντίδραση της διοίκησης. Ασφαλώς δεν είναι ότι καλύτερο να βρεθείς πίσω στο σκορ τόσο νωρίς σε εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ όμως βρέθηκε σε μια πολύ καλή μέρα. Τιμώρησε όλα τα λάθη μας με πάρα πολύ αυστηρό τρόπο. Τα γκολ τα δεχτήκαμε σε κάποια σημεία στον αγώνα, που ψυχολογικά δεν είναι καθόλου ευνοϊκά. Πιστεύω ότι είναι δίκαιο το αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε να το ξεχάσουμε γρήγορα αυτό το ματς και να στρέψουμε τη συγκέντρωσή μας στο ματς με τη Βέροια για να πάρουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου".
Όλα τα λεφτά...
Ο Νάτσο Σκόκο απέδειξε γιατί γράφτηκαν τόσες πολλές λέξεις μετά την απόκτησή του. Μεστό παιχνίδι, με σωστές μεταβιβάσεις, ένα γκολ και άψογη οργάνωση της κιτρινόμαυρης μηχανής.

Αν κάποιος αναρωτιέται γιατί ο Πελετιέρι έχει το παρατσούκλι "χταπόδι" δεν έχει παρά να δεί το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Ο Αργεντινός ήταν παντού και ένας από τους λόγους της εύκολης επικράτησης.

Η ΑΕΚ για πρώτη φορά φέτος έδειξε πως έχει αγωνιστικό πλάνο. Επιθετικό ποδόσφαιρο χωρίς λάθη στις μεταβιβάσεις. Περιθώρια βελτίωσης σίγουρα υπάρχουν.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Ο Πανιώνιος παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων. Εκτός από κάποιες προσωπικές ενέργειες δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Τρία λάθη, Τρία πέναλτι σε ένα παιχνίδι που δεν είχε απολύτως τίποτα (Ένα για τον Πανιώνιο, δύο για την ΑΕΚ). Κρίμα.
To Live του αγώνα...
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Πανιώνιος
Μπέλιτς, Μανιάτης, Μπερτέ, Ρεκόμπα, Κουμορτζί, Εστογιανόφ, Ντελούρα, Μαϊστόροβιτς, Κοντοές, Νικολάου, Τζαβέλας.
Η 11άδα των γηπεδούχων ΑΕΚ
Σάχα, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Γεωργέας, Ενσαλίβα, Καφές, Πελετιέρι, Σκόκο, Εντίνιο, Μπλάνκο.
1' Έναρξη αγώνα
7' Γκολ ΑΕΚ Μπλάνκο
Ο Εντίνιο βρήκε τον Μπάλνκο μέσα στην περιοχή και αυτός αφού έκανε το κοντρόλ δεν δυσκολεύθηκε να νικήσει τον Μπέλιτς.
8' Κεφαλιά ΑΕΚ Μαϊστόροβιτς
Κεφαλιά του Μαϊστόροβιτς απομάκρυνε πάνω στη γραμμή η άμυνα του Πανιωνίου.
16' Κίτρινη κάρτα Πανιώνιος Κοντοές
20' Κεφαλιά ΑΕΚ Εντίνιο
Σκαστή κεφαλιά από το ύψος μικρής περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Μπέλιτς
27' Γκολ ΑΕΚ Εντίνιο
Προσπάθησε αρκετές φορές ο Εντίνιο και τελικά κατέφερε να σκοράρει με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Σκόκο.
28' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Χουαφράν
30' Σχόλιο
Πολύ καλή η ΑΕΚ πιέζει και επιτίθεται συνεχώς.
39' Ευκαιρία ΑΕΚ
Συνεχόμενες κεφαλιές στην καρδιά της άμυνα του Πανιωνίου από τους Σκόκο, Εντίνιο αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
45' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Ανδριόλας στη θέση του Μπέλιτς
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
47' Γκολ Σκόκο
Απίστευτο γκολ από τον Νάτσο Σκόκο. Ο Μπλάνκο προσπάθησε να σουτάρει έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε. Ο επερχόμενος Σκόκο πήρε το ριμπάουντ και έπιασε το σουτ στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα στο παραθυράκι του ανήμπορου να αντιδράσει Ανδριόλα.
51' Σουτ ΑΕΚ Πελετιέρι
Ο Αργεντινός έκανε το σουτ αλλά ο Ανδριόλας σταμάτησε την μπάλα πάνω στη γραμμή με το ένα χέρι.
53' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Ρεκόμπα έδωσε τη θέση του στον Σκούφαλη.
58' Αλλαγή παίκτη Πανιώνιος
Ο Γουνδουλάκης στη θέση του Κουμορτζί.
62' Σχόλιο
Ο ρυθμός έπεσε μετά το 3ο τέρμα αλλά η ΑΕΚ συνεχίζει να πιέζει.
75' Σχόλιο
Το παιχνίδι ουσιαστικά έχει τελειώσει με τους 22 ποδοσφαιριστές να δείχνουν πως ξέρουν τον τελικό νικητή.
78' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Παυλής στη θέση του Εντίνιο
87' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Άλβες στη θέση του Χουανφράν.
89' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Άλβες
90' Λήξη αγώνα
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης






























































TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ