ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δανείζεται για να ζήσει

Η ΑΕΚ δανείζεται για να ζήσει
ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣΣ ΓΙΑ ΜΕΣΑ ΔΑΝΕΙΟ

H Ένωση με εγγυητές τους Νοτιά και Θανόπουλο προχωρά σε δανεισμό 8 εκ. ευρώ για να... ζήσει ως το καλοκαίρι

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, δεν υπάρχει άλλο οικονομικό οξυγόνο. Οι μέτοχοι της ΑΕΚ, ζύγισαν τα λειτουργικά έξοδα μέχρι το τέλος της σεζόν και το νούμερο που βγήκε ήταν 15 εκατομμύρια ευρώ (μαζί με τα συμβόλαια). Μοναδική λύση ο δανεισμός, στον οποίο προχωρεί η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ με εγγυητές τους Νίκο Νοτιά και Νάσο Θανόπουλο και θα ανέλθει στο ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο στόχος είναι να κερδίσει ανάσες ζωής η ομάδα μέχρι το καλοκαίρι και από εκεί και πέρα βλέπουμε ή όπως λέει ο λαός "έχει Θεός". Γιατί, μπορεί να έχει και ο... Νοτιάς, αλλά φαίνεται πως δεν είναι διατεθειμένος (όπως και κανείς άλλος από τους μετόχους) να βάλει χρήματα από την τσέπη του, σε μια περίοδο η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και μεταβατική.

Μεταβατική, επειδή ήδη ο Γιώργος Κιντής αποτελεί παρλεθόν (δεν είχε μετοχές, αλλά κατείχε το προεδρικό αξίωμα), ενώ τον ακολούθησε και ο Τάκης Κανελλόπουλος. Πιθανόν (αν όχι σίγουρο) να ακολουθήσουν τους επόμενους μήνες και οι Χατζηιωάννου-Γκούμας που έχουν μαζί περίπου το 19% των μετοχών.

Η απορία και ανησυχία είναι τι μέλλον διαγράφεται ύστερα από αυτή τη δανειοληπτική κίνηση της ΑΕΚ, αφού το καλοκαίρι ο όποιος αγοραστής ενδέχεται να εμφανιστεί, θα πρέπει να πάρει στις πλάτες του τόσο το νέο δάνειο (8 εκ.), όσο και τα ήδη υπάρχοντα χρέη της ΠΑΕ που υπολογίζονται γύρω στα 20 εκατομμύρια ευρώ. Όμως, δεν υπήρχε άλλος δρόμος...

Τα υψηλά συμβόλαια (1.2εκ. ο Κυργιάκος, 900.000 ο Μπασινάς, 850.000 ο Μαϊστόροβιτς και 700.000 ο Χουανφράν) απαιτούν κάλυψη, που θα επιφέρει μια ηρεμία στις τάξεις των παικτών, ενώ τα λειτουργικά έξοδα δεν μπορούν να αποφευχθούν. Αν μη τι άλλο φέτος, υπάρχει ένα σχετικά υψηλό μπάτζετ, το οποίο δεν νοείται να μην καλυφθεί, έστω και με αυτόν τον επίφοβο για το μέλλον τρόπο.











TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ