STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ-ΟΦΗ 1-0

ΑΕΚ-ΟΦΗ 1-0
πανηγυρικό

Ο Καφές επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και με δικό του γκολ στο 23' η ΑΕΚ επικράτησε του ΟΦΗ με 1-0

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν χορταστικό με αρκετές φάσεις, γρήγορο ρυθμό και ανοιχτό παιχνίδι από τις δύο ομάδες. Η ΑΕΚ έφτασε αρκετές φορές κοντά στο γκολ, εκμεταλλευόμενη την άμυνα στην μεσαία γραμμή από τον ΟΦΗ, αλλά η ευστοχία των κιτρινόμαυρων έμεινε στις Σέρρες με αποτέλεσμα να αρκεστεί στο... φτωχό 1-0 του πρώτου ημιχρόνου.
Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε αισθητά και αδικαιολόγητα καθώς το ελαφρύ προβάδισμα δεν επέτρεπε τόσα λάθη από τους γηπεδούχους. Ο Μπάγεβιτς πέρασε στο παιχνίδι τους Μαντούκα, Πελετιέρι και Μπερνς αλλά η εικόνα της ΑΕΚ χειροτέρευε μέχρι που ακούστηκαν σφυρίγματα από τις εξέδρες και ο ΟΦΗ έχασε τα άχαστα για να πάριε την ισοπαλία.

Στην αναμέτρηση με τους Κρητικούς έκαναν την επανεμφάνισή τους με την κιτρινόμαυρη φανέλα ο Παντελής Καφές που είχε τραυματιστεί στις 8 Φεβρουαρίου στο παιχνίδι με την ΑΕΛ, ο Χουανφραν που επανεμφανίστηκε μετά τοπ ντέρμπι με τον ΠΑΟ και ο Μαντούκα. Όλοι τους τελείωσαν το παιχνίδι χωρίς προβλήματα ικανοποιώντας τουλάχιστον από ιατρικής πλευρά τον Μπάγεβιτς.
Οι συνθέσεις των ομάδων
ΑΕΚ (Ντ. Μπάγεβιτς): Σάχα, Κουτρομάνος, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος, Χουανφράν, Ενσαλίβα, Καφές (61΄ Πελετιέρι), Ταχτσίδης (66΄ Μαντούκα), Σκόκο (82΄ Μπερνς), Τζεμπούρ, Μπλάνκο

ΟΦΗ (Γ. Ματζουράκης): Μάλαρζ, Μπαρκαουάν, Μπερτίν, Αρβανίτης, Μονιάκης (82΄ Λάμεσιτς), Σταυρακάκης, Μπεθάρες, Γκέρμπερ, Πόποβιτς, Σίμιτς (62΄ Στόλιτσα), Μανούσος (69΄ Δημούτσος)

Κίτρινες: Σκόκο - Μάλαρζ, Μπεθάρες, Αρβανίτης
Διαιτητής: Β. Παμπορίδης (Κιλκίς)
Με μια ματιά
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αν και στις προπονήσεις δοκίμαζε τον Μπερνς στο αρχικό σχήμα ο Αυστραλός έμεινε στον πάγκο και ο Ενσαλίβα πήρε κανονικά τη θέση του στα χαφ μαζί με τους Ταχτσίδη και Καφέ. Το 4-3-1-2 διατηρήθηκε για την Ένωση με τον Χουανφράν να επιστρέφει στην ενδεκάδα μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Στην αντίπερα όχθη ο Γιάννης Ματζουράκης δεν... έβγαλε κάποιον άσο από το μανίκι του και παρέταξε τον ΟΦΗ με έναν καθαρόαιμο επιθετικό (Μανούσο) και τους Σίμιτς, Πόποβιτς να έρχονται για βοήθειες από τα άκρα.

Ανοιχτό παιχνίδι από το 1'

Οι επιθετικές ενδεκάδες που παρέταξαν οι δύο προπονητές σε συνδυασμό με τις οδηγίες προς τους ποδοσφαιριστές τους για ανοιχτό παιχνίδι έδωσαν μία άγρια ομορφιά στην αναμέτρηση από το ξεκίνημα της.

Ο ΟΦΗ που βρίσκεται με το ένα πόδι στην Β' Εθνική δεν είχε τίποτα να χάσει και μόνο η νίκη του θα του έδινε κάποιες ελπίδες για παραμονή, ενώ η ΑΕΚ ήθελε να συνεχίσει το καλό ποδόσφαιρο και να "πυροβολεί" στην επίθεση συνεχίζοντας από την εμφάνιση στις Σέρρες.

Η πρώτη καλή ευκαιρία στον αγώνα δημιουργήθηκε από την ΑΕΚ και χάθηκε από τον ΟΦΗ καθώς στο 5ο μόλις λεπτό ο Μαϊστόροβιτς στην προσπάθειά του να γυρίσει την μπάλα στον Σάχα έκανε λάθος πιεζόμενος από τον Κουτρομάνο (!), αλλά ο Αργεντινός πορτιέρο νίκησε τον Πόποβιτς σε ένα τετ α τετ δώρο.

Το... άπλωμα των 20 ποδοσφαιριστών στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ και τα αρκετά λάθη που έγιναν στο κέντρο από τους χαφ είχαν σαν αποτέλεσμα μία διαρκή υπόνοια για ευκαιρία σε κάθε φάση. Σε αυτό συνέβαλε και η προσπάθεια των φιλοξενουμένων να παίξουν άμυνα ζώνης λίγο πιο κάτω από την μεσαία γραμμή

Η τακτική του Μαντζουράκη έφερε για πρώτη φορά προβλήματα στην ομάδα του μόλις στο 10ο λεπτό όταν ο Τζεμπούρ ξέφυγε από τα δεξιά έκανε την κατάλληλη στιγμή το κατάλληλο γύρισμα αλλά το πλασέ του Καφέ από το ύψος του πέναλτι σταμάτησε στο δοκάρι με τον Μπλάνκο να πανηγυρίζει σε μία ευκαιρία από αυτές που... δεν χάνονται.

Έπεσε στην παγίδα που έστησε ο ΟΦΗ

Όσο πέρναγαν τα λεπτά και οι φωνές του Μπάγεβιτς (κυρίως προς τον Ταχτσίδη που έπαιζε πολύ μπροστά) γινόντουσαν πράξη από τους κιτρινόμαυρους η ΑΕΚ έδειξε πως απέχει λίγο από την επίτευξη του γκολ με τις συνθήκες να θυμίζουν... Σέρρες.

Στο 17ο λεπτό ο Παναγιώτης Ταχτσίδης με γλυκιά σέντρα από τα αριστερά βρήκε τον Μπλάνκο μέσα στην περιοχή αλλά το κοντρόλ και το γυριστό του Αργεντινού δεν είχαν ευτυχή κατάληξη για τους γηπεδούχους.

Η πίεση στην άμυνα του ΟΦΗ αυξανόταν και ότι δεν κατάφερε ο Σκόκο στο 20' με σουτ έξω από την περιοχή το πέτυχε ο Τζεμπούρ με κεφαλιά στο 22'.

Ο Αλγερινός επιθετικός δέχθηκε μία μαγική σέντρα από τον Ταχτσίδη και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μάλαρτζ, αλλά ο επόπτης σήκωσε αδικαιολόγητα τη σημαία υποδεικνύοντας τον "τρομοκράτη" σε θέση οφ σάιντ.

Το ακυρωθέν γκολ δεν... χαμήλωσε τις πτήσεις του Δικεφάλου που επέστρεψε στην περιοχή του ΟΦΗ ένα μόλις λεπτό μετά και σκόραρε για δεύτερη φορά με τον διαιτητή να δείχνει αυτή τη φορά τη σέντρα. Στο 23ο λεπτό ο Μπλάνκο έκανε τη σέντρα από αριστερά ο Μάλαρτζ έδιωξε δύσκολα την μπάλα με γροθιές προ του Τζεμπούρ, αλλά ο Καφές πήρε το "ριμπάουντ" και με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ παίρνοντας τη δική του ρεβάνς για την χαμένη ευκαιρία του 10'.

Λίγο το... 1-0

Το γκολ της ΑΕΚ και η τακτική του ΟΦΗ να παίζει άμυνα στη σέντρα έδειχναν ιδανικές συνθήκες για να ανεβάσουν οι γηπεδούχοι τον δείκτη του σκορ. Τέσσερα μόλις λεπτά μετά το τέρμα του Καφέ ο Μπλάνκο και πάλι σε ρόλο δημιουργού έσπασε το τεχνητό οφ σάιντ, βρήκε τον Σκόκο μέσα στην περιοχή αλλά το σουτ του Αργεντινού πέρασε πάνω από την εστία.

Για τα επόμενα λεπτά οι φάσεις απουσίασαν αν και η ΑΕΚ είχε επιθετική διάθεση με τις ενέργειες των κιτρινόμαυρων να πέφτουν θύμα του οφ σάιντ. Η ηρεμία του Μάλαρτζ όμως κράτησε μόλις δέκα λεπτά και διαταράχθηκε από την έμπνευση του Ταχτσίδη να απειλήσει με το γυριστή κεφαλιά μετά από πλάγιο του Χουανφράν. Η ενέργεια του νεαρού δεν είχε ευτυχή κατάληξη καθώς ο πορτιέρο του ΟΦΗ τεντώθηκε και απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ την ώρα που αυτή κατευθυνόταν στο παραθυράκι του.

Το τελικό 1-0 του πρώτου ημιχρόνου φαντάζει φτωχό καθώς τόσο ο ΟΦΗ θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα τέρμα αν ήταν πιο προσεκτικός στην περιοχή του Σάχα, αλλά και οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να έχουν ένα "καθαρό" σκορ αλλά δεν η ευστοχία των Σερρών δεν μεταφέρθηκε στο ΟΑΚΑ.

Δεν βγήκε στο β' ημίχρονο


Η καλή εμφάνιση και η διάθεση που έδειξαν οι κιτρινόμαυροι στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης έμεινε στα αποδυτήρια καθώς στην επανάληψη οι ποδοσφαιριστές του Ντούσαν Μπάγεβιτς παρουσίασαν το χειρότερο πρόσωπό τους.

Η μεσαία γραμμή σταμάτησε να τρέχει, ο Σκόκο δεν πήρε την μπάλα για να ηρεμήσει και να φτιάξει το παιχνίδι της Ένωσης και η άμυνα που από το πρώτο λεπτό έδειχνε ασταθής ξεκίνησε να παρουσιάζει μεγάλα κενά στα μετόπισθεν.

Αποδοκιμασίες και μπαλωθιές

Την κάκιστη εικόνα της ΑΕΚ δεν μπορούσαν να αντέξουν ούτε οι σχεδόν 10.000 φίλοι της που βρέθηκαν στις εξέδρες που έβλεπαν παιδικά λάθη και “μηδέν” πάθος από τους κιτρινόμαυρους, αν και ο Κυργιάκος έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ στο 80'.

Την κατάσταση που επικρατούσε στο ΟΑΚΑ προσπάθησε να εκμεταλλευθεί ο ΟΦΗ, που στο 87΄ είχε δοκάρι με τον Πόποβιτς, ενώ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Σάχα απέκρουσε αρχικά την κεφαλιά του Γκέρμπερ, ενώ στο "ριμπάουντ" ο Στόλιτσα κλώτσησε και την τελευταία ευκαιρία που είχαν οι Κρητικοί για παραμονή του στη Σούπερ Λίγκα.
Συνέντευξη Τύπου
Ντούσαν Μπάγεβιτς

Η ΑΕΚ ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο τι πιστεύετε ότι έγινε; Οι παίκτες κουράστηκαν ή χαλάρωσαν περισσότερο απ’ όσο έπρεπε; " Κανένα ημίχρονο δεν είχαμε καλό. Ήταν το χειρότερο παιχνίδι μας. Έτσι όπως αγωνίστηκε ο αντίπαλος βόλευε τους παίκτες μας, ο οποίος προσπαθούσε να επιτεθεί για να ελπίζει και είχαμε χώρο για να κάνουμε κάτι καλύτερο. Είχαμε ευκαιρίες, όπως είχε και ο ΟΦΗ που θα μπορούσε να είχε βάλει πρώτος γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν απαράδεκτοι. Θέλω να πιστεύω ότι την Τετάρτη θα είμαστε τελείως διαφορετικοί. Δεν είχαμε τη σοβαρότητα αυτή που έπρεπε. Είναι αλήθεια ότι υπάρχει σε μερικούς κούραση".

Βλέποντας το παιχνίδι, ενώ ο Σκόκο μοιράζει σε όλους το ίδιο τη μπάλα, δεν γίνεται το ίδιο από τον Τζιμπούρ. Το έχετε δει κι εσείς αυτό. " Εγώ το ξέρω αυτό από πριν. Όχι από σένα".

Είναι θέμα σχέσεων ή κακής νοοτροπίας των παικτών; " Έχουμε πρόβλημα τέσσερις μήνες συνέχεια. Ξέρετε που είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Σήμερα ήταν κοροϊδία. Μην προσπαθείτε να ρωτάτε για να βγάλετε κάτι άλλο".

Στις Σέρρες πάντως ήταν καλύτερα τα πράγματα. " Σε σχέση με τις Σέρρες ήταν η μέρα με τη νύχτα. Έκανα κι εγώ λάθη που πίστεψα σε μερικούς. Πρέπει να φάμε γκολ δηλαδή; Δεν μπορεί να κάνει μια κούρσα στα τελευταία 15 λεπτά. Δεν ήταν ο μόνος όμως. Και οι άλλοι έπαιξαν λάθος".

Από τις αλλαγές είστε ικανοποιημένος; " Από τίποτα δεν είμαι ικανοποιημένος".

Μετά την τελευταία του πρόταση, ο Μπάγεβιτς σηκώθηκε και έφυγε εκνευρισμένος από την αίθουσα.

Γιάννης Μαντζουράκης

"Σήμερα είχαμε μεγάλη ευκαιρία να φύγουμε με αποτέλεσμα. Αρχίσαμε το παιχνίδι με ευκαιρία, το τελειώσαμε με ευκαιρίες και αμέσως ήρθε στο μυαλό μου πόσα παιχνίδια χάσαμε στο 90. Οι παίκτες προσπάθησαν πολύ σήμερα. Μας στεναχωρεί το αποτέλεσμα. Η ΑΕΚ είναι καλή και βελτιωμένη ομάδα. Την είδα στα προηγούμενα παιχνίδια. Στο δημιουργικό κομμάτι έχουν βοήθεια από τις πλάγιες ζώνες σε σχέση με τον πρώτο γύρο. Για μας ήταν μια μεγάλη ευκαιρία γιατί είχαν το μυαλό τους στο κύπελλο".
Όλα τα λεφτά...
Το αριστερό πόδι του Ταχτσίδη πολλές φορές φέρνει στην μνήμη των φίλων της ΑΕΚ τον Βασίλη Τσάρτα. Ο μικρός είναι μία από τις ελπίδες του ελληνικού ποδοσφαίρου για το μέλλον.
Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Την αντίδραση των κιτρινόμαυρων που... έκατσαν στο εύθραστο 1-0 και παραλίγο να το πληρώσουν.
Videos με τα γκολ της αναμέτρησης
To Live του αγώνα...
1' Έναρξη αγώνα
5' Ευκαιρία ΟΦΗ Πόποβιτς
Λάθος του Μαϊστόροβιτς, ο Πόποβιτς βγαίνει απέναντι στον Σάχα, αλλά ο Αργεντινός τον νικάει στο τετ-α-τετ
10' Δοκάρι ΑΕΚ Καφές
Ο Τζεμπούρ φεύγει από δεξιά (από θέση οφσάιντ), μπαίνει στην περιοχή, γυρίζει την μπάλα στον Καφέ, που από κοντά πλασάρει στο δεξί δοκάρι του Μάλαρτζ
12' Σουτ ΟΦΗ Πόποβιτς
Ο Πόποβιτς από αριστερά δοκιμάζει ένα διαγώνιο σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Σάχα μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια
17' Σουτ ΑΕΚ Μπλάνκο
Σέντρα του Ταχτσίδη από δεξιά, ο Μπλάνκο υποδέχεται την μπάλα, γυρίζει, αλλά το σουτ του φεύγει πάνω από τα δοκάρια
20' Σουτ ΑΕΚ Σκόκο
Ωραία εναλλαγή της μπάλας ανάμεσα στον Μπλάνκο και τον Σκόκο, με τον τελευταίο να σουτάρει έξω από την περιοχή, την μπάλα να κοντράρει στον Μπερτίν και να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μάλαρτζ
22' Ακυρωθέν γκολ ΑΕΚ Τζεμπούρ
Σέντρα του Ταχτσίδη από αριστερά, ο Τζεμπούρ με κεφαλιά σκοράρει, αλλά ο βοηθός υποδεικνύει λανθασμένα τον Αλγερινό σε θέση οφσάιντ
23' Γκολ ΑΕΚ Καφές
Σέντρα του Μπλάνκο από αριστερά, ο Μάλαρτζ διώχνει δύσκολα την μπάλα με γροθιές, αλλά ο Καφές παίρνει το "ριμπάουντ" και με σουτ από το ύψος του πέναλτι "ανοίγει" το σκορ
27' Ευκαιρία ΑΕΚ Σκόκο
Ο Μπλάνκο από δεξιά πασάρει παράλληλα στον Σκόκο, όμως το σουτ του Αργεντινού καταλήγει πάνω από την εστία
29' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Μάλαρτζ
33' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Μπεθάρες
34' Ευκαιρία ΟΦΗ Μανούσος
Ο Μανούσος βγαίνει στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, κοντρολάρει την μπάλα με το χέρι και σουτάρει με το αριστερό, όμως ο Σάχα διώχνει μακριά
37' Κεφαλιά ΑΕΚ Ταχτσίδης
Ο Χουανφράν εκτελεί πλάγιο από αριστερά, ο Ταχτσίδης με εντυπωσιακή γυριστή κεφαλιά προσπαθεί να στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μάλαρτζ, αλλά ο Πολωνός με εξαιρετική αντίδραση διώχνει σε κόρνερ
43' Ευκαιρία ΟΦΗ Γκέρμπερ
Ο Γκέρμπερ από αριστερά ετοιμάζεται να πλασάρει τον Σάχα, αλλά την τελευταία στιγμή ο Καφές διώχνει σε κόρνερ
45' Λήξη ημιχρόνου
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
56' Κίτρινη κάρτα ΑΕΚ Σκόκο
61' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Πεγετιέρι στη θέση του Καφέ
62' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Στόλιτσα στη θέση του Σίμιτς
66' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Μαντούκα στη θέση του Ταχτσίδη
68' Φάουλ ΑΕΚ Σκόκο
Ο Σκόκο εκτελεί φάουλ από καλή θέση, η μπάλα φεύγει ψηλά
69' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Δημούτσος στη θέση του Μανούσου
71' Κίτρινη κάρτα ΟΦΗ Αρβανίτης
80' Ευκαιρία ΑΕΚ Κυργιάκος
Σέντρα του Κουτρομάνου από δεξιά, ο Κυργιάκος βγαίνει πίσω από την άμυνα του ΟΦΗ, αλλά το σουτ που επιχειρεί στην κίνηση είναι εντελώς άστοχο
82' Αλλαγή παίκτη ΑΕΚ
Ο Μπερνς στη θέση του Σκόκο
83' Αλλαγή παίκτη ΟΦΗ
Ο Λάμεσιτς στη θέση του Μονιάκη
86' Δοκάρι ΟΦΗ Πόποβιτς
Σουτ του Πόποβιτς έξω από την περιοχή, η μπάλα χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και καταλήγει άουτ
88' Κεφαλιά ΟΦΗ Μπαρκαουάν
Κεφαλιά του Μπαρκαουάν, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Αποδοκιμασίες από τους φίλους της ΑΕΚ, λόγω της πίεσης που ασκεί ο ΟΦΗ
90' Ευκαιρία ΟΦΗ Στόλιτσα
Διπλή ευκαιρία για τον ΟΦΗ να ισοφαρίσει. Σέντρα του Σταυρακάκη από δεξιά, ο Γκέρμπερ παίρνει την κεφαλιά από κοντά, ο Σάχα διώχνει και σε κενό τέρμα ο Στόλιτσα καταφέρνει να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια
90' Λήξη αγώνα





































































TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ