ΑΕΚ

ΑΕΚ: Με συνταγή Ζωσιμάδων στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Νορντίν Αμραμπάτ θα είναι στην αρχική ενδεκάδα του Αργύρη Γιαννίκη για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
Ο Νορντίν Αμραμπάτ θα είναι στην αρχική ενδεκάδα του Αργύρη Γιαννίκη για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό INTIME

Η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (05/12, 19:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) και ο Αργύρης Γιαννίκης προσανατολίζεται σε μια ενδεκάδα αντίστοιχη με αυτή στους Ζωσιμάδες, δίχως να αποκλείεται εντελώς το σενάριο να προχωρήσει σε κάποια "έκπληξη".

Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να δώσει άλλο ένα ντέρμπι στη σεζόν. Πρόκειται για το κλασικό αθηναϊκό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (05/12, 19:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) και το το τελευταίο της για τον πρώτο γύρο της Super League Interwetten, προτού ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της για τον πρώτο γύρο με τον Αστέρα Τρίπολης.

Η διεξαγωγή του αγώνα πέρασε από χίλια κύματα, καθώς η Αστυνομία ζήτησε την αναβολή του για λόγους ασφαλείας, λόγω της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, αλλά και της συμπλήρωσης 13 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ωστόσο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πείστηκε ότι μπορεί να γίνει το παιχνίδι κανονικά.

Η Ένωση αναζητά μόνο τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό και οι λόγοι είναι προφανείς. Ύστερα από το διπλό του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο, έχει την υποχρέωση να βρει το ίδιο αποτέλεσμα κόντρα στο τριφύλλι για να μην χάσει εντελώς τη θέα της κορυφής, αλλά και να παραμείνει σε απόσταση ασφαλείας από τις ομάδες που βρίσκονται πίσω της. Φυσικά η επικράτηση σε ένα τέτοιο παιχνίδι πλην του γοήτρου, έχει και ψυχολογικές προεκτάσεις ενόψει της συνέχειας.

Ο Αργύρης Γιαννίκης είναι στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει απουσίες λόγω τραυματισμών. Ο Στίβεν Τσούμπερ ξεπέρασε το πρόβλημα που είχε στον πλάγιο κοιλιακό του, ενώ και ο Λιβάι Γκαρσία άφησε πίσω την κάκωση στην ποδοκνημική που είχε αποκομίσει από το παιχνίδι από την Κηφισιά.

Βέβαια ο κορονοϊός χτύπησε την πόρτα στην Ένωση, καθώς ο Καρίμ Ανσαριφάρντ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό με συνέπεια να τεθεί εκτός μάχης, χάνοντας επίσης το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης.

Με εξαίρεση λοιπόν την απουσία του Ιρανού φορ, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι διαθέσιμοι. Ο ίδιος πάντως φροντίζει να έχει άπαντες σε εγρήγορση, όπως κάνει σε κάθε παιχνίδι. Άλλωστε οι παίκτες θα πάνε νωρίς στο ΟΑΚΑ (11.15), για να κάνουν "ενεργοποίηση" και στη συνέχεια θα αποσυρθούν στο ξενοδοχείο, εν όψει του παιχνιδιού.

Οι σκέψεις του και οι παίκτες που έχουν πιθανότητες

"Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει" λέει μια από τις πολλές ρήσεις του ποδοσφαίρου, την οποία φαίνεται να τηρεί ο Αργύρης Γιαννίκης, ο οποίος δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Στο αριστερό άκρο της άμυνας θα παίξει ο Μοχαμάντι, στο κέντρο ο Βράνιες με παρτενέρ τον Μήτογλου, ενώ ο Μισελέν θα τοποθετηθεί στα δεξιά. Θέση στο βασικό σχήμα διεκδικούν ο Γιώργος Τζαβέλλας, αντί του Μήτογλου όπως και ο Λάζαρος Ρότα.

Ο πρώτος είναι πιο έμπειρος από τον Μήτογλου και γνωρίζει από τέτοια ματς, ενώ ο Ρότα έχει να προσφέρει πιο πολλά στην επίθεση, ωστόσο το πάθος του και η απροσεξία στα μαρκαρίσματά του, το πιθανότερο είναι ότι θα του στερήσουν τη θέση στο βασικό σχήμα.

Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Σιμόες και Σιμάνσκι, ποδοσφαιριστές που ταιριάζουν περισσότερο στα "θέλω' του Γιαννίκη ως προς την ένταση. Βέβαια θέση διεκδικεί και ο Σάκχοφ, μετά το γκολ που πέτυχε με τον ΠΑΣ και τη θετική εμφάνιση με την Κηφισιά, χωρίς πάντως οι πιθανότητες να είναι με το μέρος του.

Στην αιχμή τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα. Ο Νορντίν Άμραμπατ θα ξεκινήσει στα δεξιά, ο Τσούμπερ στα αριστερά, με τον Μάνταλο να παίζει στο "10", ενώ στην κορυφή θα τοποθετηθεί ο Σέρχιο Αραούχο. Οι Λιβάι Γκαρσία και Ντάρκο Γέβτιτς θα καθίσουν στον πάγκο και το πιθανότερο είναι ότι θα χρησιμοποιηθούν από τον Γιαννίκη ως αλλαγή, ανεξάρτητως του αν η ΑΕΚ είναι μπροστά ή πίσω στο σκορ κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ σχολιάζουν το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Σέντρα στις 21:30.

Θα έχει προηγηθεί η ηχητική περιγραφή του μεγάλο αγώνα.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ