ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η απόφαση του Μάνταλου και η παραίτηση από ένα τεράστιο συμβόλαιο 

Ο Πέτρος Μάνταλος από το ματς με τη Βελέζ | 29 Ιουλίου 2021
Ο Πέτρος Μάνταλος από το ματς με τη Βελέζ | 29 Ιουλίου 2021 EUROKINISSI

Ο αρχηγός της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος φανέρωσε τάσεις φυγής από την ομάδα ωστόσο υπόθεση αυτή δεν είναι τόσο απλή για να λυθεί δίχως εκτενή συζήτηση και πολύ συγκεκριμένους όρους.

Δεν συνιστά ιδιαίτερα δύσκολο γρίφο για να λύσει κάποιος η τοποθέτηση του συνειδητοποιημένου κι εμφανώς στεναχωρημένου Πέτρου Μάνταλου μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ίσως να μην μας προϊδέαζε γι αυτό που έχει στο μυαλό του καιρό τώρα, αν δεν είχε ακούσει τόσο δυνατές και κατ' εξακολούθηση συνθηματικές ύβρεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ωστόσο η ιδέα του αρχηγού της ΑΕΚ να αποχωρήσει από την ομάδα δεν γεννήθηκε χθες. Είναι κάτι που έχει στο μυαλό του εδώ και καιρό, αντιλαμβανόμενος πλέον ότι υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για εκείνον και μέσα στο club. Καθώς επίσης λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν του τη δυσαρέσκεια που κατά καιρούς εκφραζόταν από τον Τύπο και τους φίλους της ΑΕΚ, είτε στο γήπεδο είτε στα social media, για τη δυσκολία του να ανταποκριθεί σε αυτό το ρόλο που η ίδια η ΠΑΕ του ανεθεσε να φέρει εις πέρας, αποκαλώντας τον "ηγέτη της Ένωσης" κατά τη διάρκεια της περυσινής υπογραφής του νέου συμβολαίου του.

Πρόκειται μάλιστα για μία συμφωνία η οποία προβλέπει πολύ υψηλές αποδοχές για τις επόμενες δύο σεζόν, δηλαδή έως το καλοκαίρι του 2024 όταν το υπάρχον συμβόλαιο θα εκπνεύσει. Ετήσια αμοιβή μεγαλύτερη των 800 χιλιάδων ευρώ, χρήματα τα οποία τον κατατάσσουν στην τρίτη θέση της σχετικής κατηγορίας στην ΑΕΚ, πίσω από τους Στίβεν Τσούμπερ και Σέρχιο Αραούχο, παρέα με τον Νορντίν Άμραμπατ που έχει λαμβάνειν το ίδιο ποσό για την επόμενη χρονιά, εφόσον παραμείνει στην Ένωση.

Το να φύγει βέβαια ο Μάνταλος από την ομάδα δεν είναι μία απλή υπόθεση. Θα πρέπει να περιμένουμε το πώς η ίδια η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση και κατά πόσο ο Μάνταλος θα είναι πλήρως αποφασισμένος και συνειδητοποιημένος για να υποστηρίξει αυτή τη διάθεση αποχώρησης με τρόπο ανένδοτο.

Είναι δεδομένο ότι αποτελεί τον αγαπημένο ποδοσφαιριστή του Δημήτρη Μελισσανίδη, κάτι το οποίο και ο ίδιος έχει δημοσίως εκφράσει. Άρα μαζί του θα πρέπει να συζητήσει τον τρόπο με τον οποίο ένα τέτοιο διαζύγιο μπορεί να γίνει εφικτό.

Εξυπακούεται ότι ενδεχόμενη παραίτηση του Μάνταλου από ένα τόσο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, συνιστά μια γενναία πράξη και μαζί την απόδειξη του πόσο πολύ αισθάνεται την ανάγκη να απεγκλωβιστεί από τα δεσμά της ΑΕΚ και να βγάλει από πάνω του όλον αυτό τον ψυχολογικό φόρτο που κουβαλάει εδώ και χρόνια, από την άλλη όμως θα πρέπει να υπάρξουν και κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες για τη συνέχιση της καριέρας του στο εξωτερικό και μόνον εκεί.

Αν τελικά οδηγηθούμε στην απόφαση διαζυγίου, η ΑΕΚ θα θελήσει να αποτρέψει με κάθε τρόπο το ενδεχόμενο να μετακομίσει ο Μάνταλος σε άλλη ελληνική ομάδα. Επίσης δεν θεωρείται καθόλου βέβαιο το ότι ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ θα επιτρέψει την αποχώρησή του δίχως αυτή να πραγματοποιηθεί με πώληση.

Είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να αφεθεί ελεύθερος τόσο για το φόβο της μεταπήδησής του σε άλλο εγχώριο σύλλογο -εκτός βέβαια αν υπογραφεί σχετική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών- όσο και διότι η ομάδα θα θελήσει να έχει ένα σημαντικό οικονομικό όφελος από αυτή την ιστορία. Ας μην ξεχνάμε ότι σε βάθος οκταετίας, ο Μάνταλος έχει πληρωθεί από την ΑΕΚ σε συμβόλαια ένα ποσό κοντά στα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Το καλοκαίρι του 2021

Να σημειωθεί εδώ ότι, σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, ο Πέτρος Μάνταλος είχε αναζητήσει τον τρόπο διαφυγής του από την ΑΕΚ και πέρυσι το καλοκαίρι, αμέσως μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από τη Βελέζ Μόσταρ, στα προκριματικά του Europa Conference League.

Ζήτησε από ανθρώπους που εμπιστεύεται θα ψάξουν για εκείνον ομάδα στο εξωτερικό ώστε να έρθει πρόταση αγοράς του από την ΑΕΚ, ωστόσο αυτό εν τέλει δεν επετεύχθη καθώς ο χρόνος ήταν λιγοστός. Τώρα, αν επιμείνει στην απόφαση αυτή, έχει μπροστά του ένα ολόκληρο καλοκαίρι για να βρει την άκρη.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ