ΑΕΚ

ΑΕΚ: Δανεικοί ναι, αγύριστοι όχι

ΑΕΚ: Δανεικοί ναι, αγύριστοι όχι
EUROKINISSI

Οι δανεισμοί παικτών της ΑΕΚ σε άλλες ομάδες "στράβωσαν" λόγω κορονοϊού και πλέον η μόνιμή εγκατάστασή τους εκεί που πήγαν να παίξουν μέσω καταβολής οψιόν αγοράς, είναι κάτι παραπάνω από αμφίβολη.

Ο σοβαρός προβληματισμός της ΑΕΚ για το μέλλον "καυτών" και ανοιχτών υποθέσεων που αφορούν ποδοσφαιριστές της οι οποίοι είναι κομβικοί για την ομάδα, όπως εν προκειμένω οι Σέρχιο Αραούχο, Νταμιάν Σιμάνσκι και Όγκνιεν Βράνιες, διαπιστώνεται και επιβεβαιώνεται από τη δυσκολία που έχει να πάρει αυτή την περίοδο καίριες αποφάσεις.

Ο λόγος είναι προφανής: ουδείς μπορεί να γνωρίζει σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε λόγω της κατάστασης που διεθνώς επικρατεί με την πανδημία του κορονοϊού, το πως ακριβώς θα διαμορφωθούν τα νέα οικονομικά δεδομένα στην αγορά. Διότι το σίγουρο είναι ότι τα πράγματα δεν θα έχουν μεγάλη σχέση με αυτό που ζούμε σήμερα.

Μοιραία, αυτό που διεθνώς συμβαίνει, προκαλεί στις ομάδες το επιπρόσθετο πρόβλημα με τους παίκτες που έχει "δανείσει" σε αντίστοιχες του εξωτερικού. Όπως η ΑΕΚ το "κλοθογυρίζει" για το αν πρέπει να καταβάλλει στις Λας Πάλμας και Αχμάτ Γκρόζνι τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί για την αγορά των Σέρχιο Αραούχο και Νταμιάν Σιμάνσκι (2,7 εκατ. ευρώ για τον πρώτο και 1,5 εκατ. ευρώ για τον δεύτερο αντιστοίχως), έτσι και οι σύλλογοι στους οποίους εκείνη έχει παραχωρήσει με δανεισμό και οψιόν αγοράς ποδοσφαιριστές που της ανήκουν, έχουν αντίστοιχες ανησυχίες και σοβαρούς προβληματισμούς για το τι πρέπει να πράξουν.

Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΜΑΟ & ΟΙ ΑΛΛΟΙ 3 ΜΕ ΟΨΙΟΝ ΑΓΟΡΑΣ

Περισσότερο από όλες την "Ενωση" απασχολεί η υπόθεση του Πορτογάλου μέσου, Νταβίντ Σιμάο, ενός ποδοσφαιριστή που ξεκάθαρα δεν υπολογίζεται (και δεν προβλέπεται να αλλάξει) και ο οποίος έχει λαμβάνειν από την ομάδα το ποσό των 800.000 ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως προβλέπεται από το συμβόλαιο που τον "δένει" με την ΑΕΚ.

Ο Σιμάο είναι στο Ισραήλ, έπαιξε κάποια ματς με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά, ωστόσο δεν πρόλαβε να πείσει μέσα από έναν μικρό αριθμό αγώνων, για το αν πρέπει να δαπανηθεί το ποσό των 500.000 ευρώ για την αγορά του ή έστω να συζητηθεί ο εκ νέου δανεισμός του. Αντίστοιχες περιπτώσεις, αλλά με χαμηλότερα συμβόλαια, είναι οι Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος και Γιώργος Γιακουμάκης, οι οποίοι βρίσκονται στην Πολωνία για λογαριασμό της Γκόρνικ και δεσμεύονται με την ΑΕΚ έως το καλοκαίρι του 2021.

Ασφαλώς υπάρχει και ο Μίλος Ντέλετιτς, ο Σέρβος εξτρέμ που πρόλαβε να δείξει καλά πράγματα κατά τη διάρκεια του δανεισμού του στον Αστέρα Τρίπολης και ο οποίος έχει βιογραφικό που πείθει τις μικρότερες και μεσαίου βεληνεκούς ελληνικές ομάδες, καθώς είναι περίπτωση δοκιμασμένη. Ωστόσο δεν παύει να είναι ένα συμβόλαιο το οποίο η ΑΕΚ θέλει να βγάλει από πάνω της.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

* Την κίνηση της ΑΕΚ περιμένει να διαπιστώσει ο Σουηδός αριστερός μπακ, Νίκλας Χουλτ για να αποφασίσει τι θα κάνει στην καριέρα του. Ως γνωστόν, μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και ακόμα δεν έχει εικόνα για το αν η Ένωση σκοπεύει να επεκτείνει τη συνεργασία της μαζί του ή όχι. Αντιθέτως είναι ενήμερος για το ενδιαφέρον του ΑΠΟΕΛ, ομάδας στην οποία προπονητής είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης, με τον οποίο έχει συνεργαστεί σε ΠΑΟ και ΑΕΚ. Πάντως ο Χουλτ θέλει να συνεχίσει στην "Ενωση", οπότε θα την περιμένει πριν πάρει απόφαση για το κυπριακό ενδιαφέρον.

* Ο νεαρός Φοίβος Μπότος ανήκει στην κατηγορία των 3-4 ταλαντούχων παικτών που ο Μάσιμο Καρέρα έχει ξεχωρίσει και λογικά θα θέλει να έχει μαζί του στην καλοκαιρινή προετοιμασία, ωστόσο στην ΑΕΚ έχουν την άποψη ότι δεν θα είναι καλό να παραμείνει στο ρόστερ για ακόμα μία σεζόν (θα είναι η τρίτη) με την πρώτη ομάδα, δίχως να έχει ενεργό ρόλο και ικανό χρόνο συμμετοχής. Ο Ιταλός προπονητής θα είναι αυτός που θα υποδείξει αν το πρέπον θα είναι να δοθεί δανεικός, αρκεί εκεί που θα πάει, να παίζει κιόλας

* Στην περίπτωση κατά την οποία δεν προκύψει πώληση του Βασίλη Μπάρκα κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, είναι αρκετά πιθανό ο Γιώργος Αθανασιάδης να παραχωρηθεί σε ομάδα που θα έχει χρόνο συμμετοχής. Διότι συνιστά λάθος η επιλογή να διαθέτει η ομάδα για τρίτο, έναν τερματοφύλακα που δεδομένα μπορεί να είναι βασικός στη μεγάλη κατηγορία, δίχως να παίζει λεπτό στην ΑΕΚ. Αν βέβαια πουληθεί ο Μπάρκας, θα μείνει ως δεύτερος πίσω από τον Τσιντώτα.

* Ο Πορτογάλος δεξιός μπακ Παουλίνιο έχει ένα χαμηλό συμβόλαιο, μικρότερο των 100.000 ευρώ και μένει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2021, όμως στην ΑΕΚ θα ήθελαν κάτι καλύτερο για να "κοντράρει" στα ίσα τον Μιχάλη Μπακάκη, όπως ίσχυε με τον Ροντρίγκο Γκάλο. Δεν είναι λοιπόν τόσο θέμα χρημάτων, όσο ικανοτήτων, η αναγκαιότητα να βρεθεί τρόπος παραχώρησής του σε άλλο σύλλογο, διότι σε διαφορετική περίπτωση, θα μείνει ως τρίτος στην ιεραρχία των δεξιών μπακ.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο Καρέρα και το σκουντέτο στην "Αγιά Σοφιά"
Λουίς Πέρεθ για ΑΕΚ: "Κίνητρο το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων"
Λεονάρντο: "Μαθαίνεις να ζεις με το φόβο του κορονοϊού"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ