ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Λεονάρντο: "Μαθαίνεις να ζεις με το φόβο του κορονοϊού"

Λεονάρντο: "Μαθαίνεις να ζεις με το φόβο του κορονοϊού"

Ο πρώην μέσος της ΑΕΚ, Λεονάρντο, μιλά στο Sport24.gr από την Τιανζίν της Κίνας για το φόβο με τον οποίον θα πρέπει να μάθει να ζει ο κόσμος μετά από τον κορονοϊό, το δεύτερο κύμα και το όνειρο της Αγιά Σοφιάς.

Η Κίνα προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονικότητα, καθώς η ασιατική χώρα αντιμετώπισε πρώτη τη σκληρή δοκιμασία με τον κορονοϊό.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Λεονάρντο, ο οποίος αγωνίζεται στην Τιανζίν Τιανχάι στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος.

Ο 33χρονος Βραζιλιάνος πρώην μέσος της ΑΕΚ περιγράφει την κατάσταση στην κινεζική πόλη, Τιανζίν, η οποία είναι η τέταρτη μεγαλύτερη σε πληθυσμό στην Κίνα με 15.000.000 κατοίκους.

"Είμαι στην Κίνα. Στην Τιανζίν η κατάσταση μοιάζει πιο ελεγχόμενη. Κι εδώ υπάρχουν περιορισμοί, αλλά δεν είναι όπως στην Ελλάδα. Δεν χρειάζεται, δηλαδή, να στείλεις μήνυμα για να βγεις έξω. Αλλά παντού - όπου κι αν πας - σου μετρούν τη θερμοκρασία.

Λεονάρντο: "Μαθαίνεις να ζεις με το φόβο του κορονοϊού"

Επιπλέον υπάρχει ο κωδικός υγείας. Είναι μια εφαρμογή στο κινητό με barcode που έχει στοιχεία, όπως πότε ταξίδεψες, από πού και προς πού, τις τελευταίες σου εξετάσεις".

Πώς αντιμετωπίζουν στην Κίνα ένα ενδεχόμενο και σφοδρότερο κύμα του ιού; Ο Λεονάρντο μας μεταφέρει την πραγματικότητα στην ασιατική χώρα. Άλλωστε έχει ξεκινήσει κανονικές προπονήσεις από τις 29 Μαρτίου με επαφή κι όχι ανά γκρουπ όπως διεξάγονται σε πολλά μέρη της Ευρώπης.

Όλοι περιμένουν ένα δεύτερο κύμα, όλοι μιλούν γι' αυτό το δεύτερο κύμα του ιού. Έτσι κι αλλιώς ο κόσμος είναι διαφορετικός. Πιάστηκε στον ύπνο τώρα και δεν μπορεί να γίνει το ίδιο και σε περίπτωση που υπάρξει και δεύτερη φορά. Ο κόσμος θα πρέπει να μάθει να ζει με αυτό το φόβο, αυτό τονίζουν στην Κίνα.

"Από τις 29 Μαρτίου κάνουμε κανονικά προπονήσεις. Προπονήσεις, δηλαδή, που κάναμε και προ κορονοϊού. Υπάρχει επαφή, κάνουμε μπάνια στ' αποδυτήρια, υπάρχει μια κανονικότητα.

Λεονάρντο: "Μαθαίνεις να ζεις με το φόβο του κορονοϊού"

Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να κολλήσεις τον ιό, πάντα υπάρχει αυτός ο φόβος, αλλά θα πρέπει πλέον να ζεις με αυτό το φόβο. Αυτός μας λένε και την ομάδα.

Θυμάμαι ότι πριν επιστρέψουμε στις προπονήσεις, ερχόταν ο γιατρός της ομάδας σε κάθε σπίτι και μας εξετάζει. Έτσι έγινε η επιστροφή".

Ακόμη δεν υπάρχει οριστική ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος. Ο πρώην μέσος της Ένωσης, αλλά και των Θρασύβουλου και Λεβαδειακού τονίζει ότι οι οικονομικές επιπτώσεις δεν θ' αφήσουν ανεπηρέαστη της χώρα στην οποία μένει και εργάζεται, ωστόσο παραδέχεται ότι τα οικονομικά ποσά είχαν ξεφύγει τελευταία.

"Χρειάζεται υπομονή. Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το πρωτάθλημα να ξεκινά τον Ιούνιο, ή τον Ιούλιο. Δεν υπάρχει όμως κάτι οριστικό.

Υπάρχει πρόβλημα και εδώ, η Κίνα δεν μπορεί ν' αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα. Το βλέπετε και στην Ευρώπη τι συμβαίνει με την Μπαρτσελόνα, τη Γιουβέντους και τη Ρεάλ. Από την άλλη πρέπει να παραδεχθούμε ότι είχαν ξεφύγει τα ποσά τα τελευταία χρόνια".

Λεονάρντο: "Μαθαίνεις να ζεις με το φόβο του κορονοϊού"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Ελλάδα δεν φεύγει από το μυαλό του. Έζησε επτά χρόνια στη χώρα μας, πρωτοήλθε σε ηλικία 19 ετών. Μπορεί να λείπει πλέον οκτώ χρόνια, αλλά η επιστροφή είναι ένα ενδεχόμενο ανοικτό. Όπως τονίζει η ΑΕΚ τον κάλεσε να φορέσει ξανά τη φανέλα της το 2017 - υπήρχε διαφορά στο οικονομικό - και χαρακτηρίζει ως όνειρο το ενδεχόμενο να μπει στην Αγιά Σοφιά.

"Μου λείπει η Ελλάδα, έζησα επτά χρόνια και εκεί γεννήθηκαν τα παιδιά μου. Λείπω οκτώ χρόνια και κάθε φορά που την επισκέπτομαι ζω σαν στο σπίτι μου. Διατηρώ επαφή με τον Βίκτωρα Κλωναρίδη. Δεν είναι όνειρο να παίξω στην Αγιά-Σοφιά. Είναι κάτι που το θέλω.

Από την ΑΕΚ με πήραν τηλέφωνο το 2017, αλλά τότε δεν τα βρήκαμε στο οικονομικό σκέλος. Θα ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη ομάδα".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ