ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η αγωνία του Σιμάνσκι για την παραμονή του

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο διεθνής Πολωνός μέσος, Νταμιάν Σιμάνσκι, θέλει να συνεχίσει στην ΑΕΚ και περιμένει να ακούσει ότι η Ένωση θα προχωρήσει στην αγορά του από την Αχμάτ Γκρόζνι.

Το Sport24.gr είχε αποκαλύψει περίπου στα μέσα Μαρτίου ότι ο Νταμιάν Σιμάνσκι, εξέφρασε μιλώντας σε άνθρωπο της Αχμάτ Γκρόζνι (όπου ανήκει) τον ενθουσιασμό του για όσα βιώνει στην Ελλάδα και το περιβάλλον το οποίο βρήκε στην ΑΕΚ. Μάλιστα, στην περίπτωση κατά την οποία εμφανιστεί άλλος σύλλογος να εκφράσει ενδιαφέρον για εκείνον, ο 24χρονος ποδοσφαιριστής έχει ήδη ξεκαθαρίσει στους παράγοντες της Ένωσης την προτίμησή του να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

Κοινώς, αν η ρωσική ομάδα έχει μια πιο συμφέρουσα πρόταση από τα χρήματα τα οποία προβλέπει η συμφωνία που έχει συνάψει με τους «κιτρινόμαυρους» και προσπαθήσει μέσω αυτής να πείσει τον παίκτη να τη δεχτεί, θα πέσει σε τοίχο. Ο Πολωνός χαφ είναι στα καλύτερά του στην ΑΕΚ, περνάει πολύ καλά και έχει βρει το σύλλογο που ξέρει πως να τον αξιοποιήσει, να τον κάνει να αισθανθεί ασφαλής , σίγουρος για το μέλλον του και μαζί να τον βοηθήσει να εξελιχθεί σε καλύτερο ποδοσφαιριστή. Από την άλλη βέβαια, έχει και την αγωνία του, περιμένοντας την τελική έκβαση της υπόθεσης.

Οι μέρες κυλούν πιο αργά για τους ποδοσφαιριστές, διότι όπως και να το κάνουμε, είναι μαθημένοι στη δράση και στην ένταση της αθλητικής καθημερινότητας και της έντονης δραστηριότητας σε γκρουπ. Ακόμα πιο βασανιστικά ωστόσο περνούν για όσους ζουν και με την αβεβαιότητα της επόμενης μέρας, όπως εν προκειμένω ο Ντάμιαν Σιμάνκσι. Όπως έχουμε αποκαλύψει στο Sport24.gr, ο τρόπος για να αποκτήσει μονιμότητα στην ΑΕΚ, είναι να πληρωθεί η οψιόν αγοράς του 1,5 εκατ. ευρώ που έχει συμφωνηθεί με τη ρωσική Αχμάτ Γκρόζνι, για την αγορά των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ

Η καταληκτική ημερομηνία για να συμβεί αυτό, είναι η 31η Μαΐου, στη διάρκεια της οποίας πρέπει να παρθεί μια απόφαση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, επίσημο έγγραφο το οποίο να εξασφαλίζει στην Ένωση τη δυνατότητα να πληρώσει σε τρεις δόσεις το ποσό, δεν έχει υπογραφεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, ωστόσο υφίσταται μια τέτοιου είδους προφορική συμφωνία. Το κλειδί αυτής είναι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

Αν ο Σιμάνσκι πει στους Ρώσους ότι δεν θέλει να επιστρέψει, ούτε να συζητήσει για πιθανή μεταπήδησή του σε άλλη ομάδα, τότε ανοίγει ο δρόμος ώστε με την καταβολή 500.000 ευρώ έως το τέλος του επόμενου μήνα, να επιτευχθεί η αγορά του ποδοσφαιριστή, με την εκκρεμότητα ασφαλώς καταβολής επιπλέον δύο ισόποσων δόσεων (μία τον Ιανουάριο του 2021 και η τελευταία το καλοκαίρι του ίδιου έτους).

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι λόγω κορονοϊού, είναι σχεδόν απίθανο να προκύψουν άλλες ομάδες και να μπουν «σφήνα» για τον Πολωνό μέσο, από τη στιγμή που υπάρχει ήδη μια συμφωνία δύο ομάδων με το ισχυρό ατού της επαναδιαπραγμάτευσης για τους όρους επικύρωσής της. Σε κάθε περίπτωση, ο Πολωνός μέσος έχει την αγωνία του για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης καθώς και από την ΑΕΚ δεν έχει λάβει ακόμα γνώση για το τι πρόκειται να συμβεί και το πως θα δράσει για την περίπτωσή του.

Χρόνος για επαναδιαπραγμάτευση, ασφαλώς και υπάρχει ακόμα διαθέσιμος. Το να προσπαθήσει δηλαδή η ΑΕΚ, λόγω της κατάστασης που παγκοσμίως επικρατεί, να αποπληρώσει σε πιο μακρινό χρονικό ορίζοντα, καταβάλλοντας τμηματικά τα ποσά που έχουν συμφωνηθεί με τους δύο συλλόγους. Δεν αποκλείεται δε να γίνει συζήτηση και χαμηλότερη οψιόν αγοράς, άμεσα καταβλητέα ή και επέκταση του δανεισμού του παίκτη. Όλα είναι κι εδώ ανοιχτά, όπως και με την υπόθεση του Αραούχο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ