ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι τέσσερις πιθανές αντιπροτάσεις για τον Αραούχο

ΑΕΚ: Οι τέσσερις πιθανές αντιπροτάσεις για τον Αραούχο
TAKIS SAGIAS - [email protected] 6978074300

Έως την 31η του Μάη, η ΑΕΚ θα πρέπει να καταθέσει στη Λας Πάλμας ενδιαφέρουσες αντιπροτάσεις για να κρατήσει τον Αραούχο, κόντρα στους υπάρχοντες κανόνες του παιχνιδιού. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Ολα δείχνουν ότι η ΑΕΚ θα επιχειρήσει να αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού για τον Σέρχιο Αραούχο, όπως αυτοί ορίστηκαν και συμφωνήθηκαν μεταξύ εκείνης και της ισπανικής Λας Πάλμας, τον περασμένο Ιανουάριο.

Ενός παιχνιδιού που στην πορεία άλλαξε λόγω ανωτέρας βίας και κατ' επέκταση επηρεάζει τους όρους που αρχικώς έμοιαζαν να ικανοποιούν και τις δύο ομάδες.

Με τις νέες, άγνωστες εν πολλοίς συνθήκες στη μετά-κορονοϊό εποχή, μάλλον συνιστά ουτοπία για τον ισπανικό σύλλογο να πιστεύει ότι η Ένωση θα καταβάλλει ζεστά 2,7 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αγοράσει τα δικαιώματα του Αργεντινού επιθετικού, έως τις 31 Μαΐου, όταν και εκπνέει η συγκεκριμένη ημερομηνία, όπως έχει αποκαλύψει το Sport24.gr.

Ωστόσο, πρόσφορο έδαφος για επαναδιαπραγμάτευση μπορεί να δημιουργηθεί, εφόσον η Λας Πάλμας δεν τηρήσει αδιάλλακτη στάση και η ΑΕΚ εμφανίσει στο τραπέζι εφαρμόσιμες και δίκαιες λύσεις, βάσει των δεδομένων που πλέον διαμορφώνονται παγκοσμίως. Προτάσεις τις οποίες ήδη μελετάει και καλείται να αποφασίσει σε ποιες εξ αυτών θα δώσει προτεραιότητα. Ποια δηλαδή θα είναι αυτή που θα εμφανίσει ως πιο ισχυρή στο τραπέζι, εφόσον ο ισπανικός σύλλογος δεχθεί να το συζητήσει:

1. Επέκταση του δανεισμού του Αραούχο έως τον ερχόμενο Ιανουάριο, δηλαδή για επιπλέον 6 μήνες, ώστε η Λας Πάλμας να το δεχθεί ευκολότερα, εξυπακούεται με πληρωμή του «αλμυρού» συμβολαίου του παίκτη (1,3 εκατ. ετησίως, άρα 650.00 ευρώ για το εξάμηνο) και καταβολή ενοικίου, όπως δηλαδή ισχύει και σήμερα.

2. Ιδανικά θα αντιμετωπιζόταν από την «Ενωση», ένας εκ νέου δανεισμός 12 μηνών, ώστε ο παίκτης να πάρει όλη την επόμενη σεζόν στα κιτρινόμαυρα, δίχως να υπάρχει αλλαγή στο αρχικώς συμφωνηθέν ποσό, των 2,7 εκατ. ευρώ. Βέβαια στην περίπτωση αυτή, η ΑΕΚ θα πρέπει να πάρει επάνω της το συμβόλαιο του 1,3 εκατ. ευρώ που «δένει» τον Αραούχο με τη Λας Πάλμας.

3. Καταβολή εφάπαξ ποσού, εντός του καλοκαιριού (με προκαταβολή έως την 31η Μαΐου, όταν δηλαδή εκπνέει το υπάρχον deadline πληρωμής των 2,7 εκατ. ευρώ), σημαντικά μειωμένου εν συγκρίσει με αυτό που προβλέπεται από την ισχύουσα συμφωνία. Θεωρητικά πάντα, με μια αντιπρόταση 1,5 εκατ. ευρώ, να άνοιγε ο δρόμος της αγοράς.

4. Μικρότερη μείωση του ποσού από την προαναφερθείσα και καταβολή των χρημάτων σε δόσεις, ώστε η αποπληρωμή αγοράς των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή, να γίνει σε ορίζοντα 12 ή και 18 μηνών. Σαφώς πιο βολική λύση για την ΑΕΚ από αυτή που είναι σε ισχύ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ