ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Αραούχο παίζει έξυπνα και εκτός γηπέδου

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ:  ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Είθισται οι κανόνες συμβίωσης του Σέρχιο Αραούχο με την ΑΕΚ, να εξελίσσονται σε σίριαλ. Σε τέτοιο οδηγούμαστε και τώρα, μόνο που ο Αργεντινός ξέρει τον τρόπο να... κολλήσει στον τοίχο τη Λας Πάλμας.

Στη σκακιέρα με άσπρα πιόνια της Λας Πάλμας και τα μαύρα της ΑΕΚ, ο Σέρχιο Αραούχο είναι ο… αξιωματικός μπαλαντέρ κι ας μην υπάρχει τέτοιος στο (ενδεχομένως) πιο απαιτητικό σπορ σκέψης και τακτικής.

Ο Αργεντινός παίζει και με τις δύο πλευρές και θα κάνει την κίνησή του ανάλογα με το που τον οδηγήσει η μονομαχία, γνωρίζοντας ότι όποιο στρατόπεδο κι αν επιλέξει, είναι ο μόνος που δεν έχει να χάσει τίποτα.

Δεδομένο είναι ότι θέλει να παραμείνει στην ΑΕΚ, άλλωστε το δήλωσε και σε πρόσφατη συνέντευξή του: "θα ήταν ονειρικό να παίξω στην Αγιά Σοφιά" είπε. Προσέξτε όμως…

Ουδέποτε εκστόμισε λόγια βαρύγδουπα, αντιθέτως τα απέφυγε έξυπνα και κοφτά διότι σε αυτή τη φάση της παρτίδας, είναι ένας αξιωματικός σε άμυνα. Διαβάζει τις κινήσεις και φυλάσσεται. Ξέρουν όλοι τι θέλει, αλλά δεν θα κάνει επανάσταση γι αυτό, δεν θα παίξει επιθετικά.

Για παράδειγμα, ο Βράνιες έχει επιλέξει το δρόμο της ευθείας ταύτισης και σύμπλευσης με την τακτική που η ΑΕΚ θα ακολουθήσει στην άλλη δύσκολη μάχη, με αντίπαλο την Άντερλεχτ. Ήταν εύκολο όμως για εκείνον, διότι ο Βόσνιος γνωρίζει ότι στο Βέλγιο είναι ανεπιθύμητος.

Αντιθέτως ο Αραούχο, ουδέποτε έχει αισθανθεί έτσι στη Λας Πάλμας. Τι είπε ο πρόεδρος της μιλώντας στο Sport24.gr; « Δεν ισχύει ότι ο προπονητής μας δεν τον θέλει, Τον υπολογίζει κανονικά. Αν δεν πωληθεί στην ΑΕΚ, τότε θα γυρίσει πίσω και θα κάνει μαζί μας προετοιμασία».

ΕΧΕΙ "ΔΕΜΕΝΗ" ΤΗ ΛΑΣ ΠΑΛΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ

Δεν έχει κανέναν λόγο ο Αραούχο, να υψώσει σημαία αντεπίθεσης και να απαιτήσει από τη Λας Πάλμας να τον παραχωρήσει στην ΑΕΚ με λιγότερα χρήματα από αυτά που έχουν συμφωνηθεί ή να δεχθεί επέκταση του δανεισμού του, εφόσον μια τέτοια (αντι)πρόταση κατατεθεί στο τραπέζι από την Ένωση. Άλλωστε το δικό του βασικό χαρτί πίεσης, είναι υπογεγραμμένο στο συμβόλαιο που έχει συνάψει με την ισπανική ομάδα.

Τι περισσότερο από το απλά να τους υπενθυμίσει το εξής: "ξέρετε κάτι; Εγώ έχω να παίρνω 1,3 εκατ, ευρώ για επιπλέον τρία χρόνια, άρα είναι δικό σας θέμα αν θέλετε να πληρώνετε τόσα χρήματα σε ένα πρότζεκτ που δεν σας βγήκε ποτέ". Δεν θα το έλεγε έτσι βέβαια, όμως αυτή είναι η αλήθεια, την ξέρει και ο ίδιος. Στα τόσα χρόνια που ανήκει στην ισπανική ομάδα, έκανε μια σούπερ σεζόν στη Β΄Ισπανίας και μια τρύπα στο νερό σε όλες τις άλλες χρονιές, συμπεριλαμβανομένης εκείνης στην Primera Division

Στα 28 του πλέον, ο Αργεντινός επιθετικός είναι ένα βάρος για τη Λας Πάλμας, ένα σχέδιο που απέτυχε. Το χαρτί δεν γυρίζει [ια για εκείνον και στην ισπανική ομάδα το ξέρουν καλά.

Αν δεν το γνώριζαν, αποκλείεται να έμπαιναν σε διαδικασία να συμφωνήσουν σε οψιόν αγοράς, όταν δύο φορές στο παρελθόν, είχαν αρνηθεί έστω να μπουν σε συζήτηση για κάτι τέτοιο.

Ο Αραούχο παίζει έξυπνα: "με θέλετε πίσω εδώ είμαι" θα τους πει κι όταν αυτοί θα του κάνουν συζήτηση για μειωμένες αποδοχές λόγω κορονοϊού, πιθανότατα θα τους απαντήσει ότι "προτιμότερο θα ήταν μάγκες, να είχατε κάνει εκείνο το σκόντο στην ΑΕΚ".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ