LA LIGA

Ρεάλ - Μπιλμπάο 0-0: Νέα ισοπαλία και εκτός κορυφής οι μερένγκες

Real Madrid's Karim Benzema reacts after failing a scoring chance during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Athletic Bilbao at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday Dec. 22, 2019. (AP Photo/Paul White)
Real Madrid's Karim Benzema reacts after failing a scoring chance during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Athletic Bilbao at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday Dec. 22, 2019. (AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

Η Ρεάλ είχε τρία δοκάρια αλλά κανένα γκολ απέναντι στην Μπιλμπάο στο Μπερναμπέου, με το 0-0 να την ρίχνει στην 2η θέση και στο -2 από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα (VIDEOS).

Οι ισοπαλίες που έφερε στις έδρες των Βαλένθια (1-1) και Μπαρτσελόνα (0-0) χαρακτηρίστηκαν -δικαιολογημένα- θετικά αποτελέσματα, όχι όμως και αυτή κόντρα στην Μπιλμπάο, με την Ρεάλ να μένει στο 0-0 με τους Βάσκους το βράδυ της Κυριακής στο τελευταίο παιχνίδια της La Liga για το 2019 και να γκρεμίζεται από την κορυφή μένοντας στο -2 από την Μπαρτσελόνα.

Είναι αξιοσημείωτο πως η τελευταία φορά που η Ρεάλ έφερε δύο σερί λευκές ισοπαλίες ήταν πριν από 13 χρόνια, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως για πρώτη φορά στα 90 χρόνια ιστορίας της ισπανικής λίγκας μετράει τέσσερις ισοπαλιες χωρίς γκολ (με Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπέτις, Μπαρτσελόνα και Μπιλμπάο) στον πρώτο γύρο.

Η Ρεάλ είχε τον έλεγχο του ρυθμού και υπεροχή όσον αφορά στην κατοχή της μπάλας (πάνω από 65%) στο πρώτο ημίχρονο, όμως δεν κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ στις τρεις μεγάλες φάσεις που δημιούργησε.

Ο Μπενζεμά νικήθηκε στο τετ α τετ του με τον Σιμόν στο 12' βλέποντάς τον να αποκρούει το σουτ του, στο 19' το σουτ του Κρόος από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει πρώτα στο κεφάλι του κίπερ της Μπιλμπάο και κατόπιν να σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 33' ο Μπενζεμά απέφυγε και τον Σιμόν αλλά το πλασέ του από πλάγια θέση αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή με τακουνάκι από τον Ουνάι Νούνιεθ.

Athletic Bilbao's goalkeeper Unai Simon, right, saves as Real Madrid's Toni Kroos tries to score during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Athletic Bilbao at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday Dec. 22, 2019. (AP Photo/Paul White)
Athletic Bilbao's goalkeeper Unai Simon, right, saves as Real Madrid's Toni Kroos tries to score during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Athletic Bilbao at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday Dec. 22, 2019. (AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

Οι μερένγκες είχαν επίσης δύο καλές στιγμές με κεφαλιές του Μπενζεμά στο 32' και στο 38' από ισάριθμες σέντρες από τα δεξιά του Ροντρίγκο, όπου ο Σιμόν μπλόκαρε σταθερά, με την Μπιλμπάο από την πλευρά της να απειλεί μόνο στο 20' με τον Ινιάκι Γουίλιαμς, με το σουτ του να αποκρούεται από τον Κουρτουά στην κλειστή δεξιά γωνία του.

Όσοι ήλπιζαν πως στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ θα ανέβαζε στροφές για να κλείσει ακόμα περισσότερο τους Βάσκους στα καρέ τους διαψεύστηκαν πολύ γρήγορα, με τους Μαδριλένους να μοιάζουν εγκλωβισμένοι απέναντι στην καλοστημένη αμυντική γραμμή της Μπιλμπάο (έπαιξε με 5 στην άμυνα) και να αδυνατούν να βρουν ρυθμό για να δημιουργήσουν καθεστώς πίεσης.

Athletic Bilbao's Inaki Williams, left, and Real Madrid's Luka Modric fight for the ball during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Athletic Bilbao at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday Dec. 22, 2019. (AP Photo/Paul White)
Athletic Bilbao's Inaki Williams, left, and Real Madrid's Luka Modric fight for the ball during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Athletic Bilbao at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Sunday Dec. 22, 2019. (AP Photo/Paul White) AP PHOTO/PAUL WHITE

Το αποτέλεσμα ήταν να έχουν μόνο μία μεγάλη φάση μέχρι το 80', την κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι από τον Νάτσο στο 60' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κρόος, με τον Ζιντάν να μην παίρνει μάλιστα ουσιαστική βοήθεια από τον Μπέιλ που μπήκε στο 62' στη θέση του Ροντρίγκο.

Στο 86' η Ρεάλ είχε την τελευταία καλή ευκαιρία της για να πάρει τη νίκη, με την κεφαλιά του Γιόβιτς (τρίτη αλλαγή των μερένγκες, πήρε τη θέση του Βινίσιους) να χτυπάει στη ρίζα του δεξιού δοκαιριού, όμως χάθηκε και αυτή και έτσι το 0-0 σήμανε αυτόματα την απώλεια της πρώτης θέσης από την Μπαρτσελόνα στο φινάλε του 2019.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 18ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου

Έιμπαρ - Γρανάδα 3-0 (21' Ένριχ, 26' Κίκε, 87' Ινούι)

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου

Μαγιόρκα - Σεβίλλη 0-2 (20' Κάρλος, 63' πεν. Μπανέγκα)

Μπαρτσελόνα - Αλαβές 4-1 (14' Γκριεζμάν, 45' Βιδάλ, 69' Μέσι, 75' πεν. Σουάρες / 56' Πονς)

Βιγιαρεάλ - Χετάφε 1-0 (52' Γκόμεθ)

Βαγιαδολίδ - Βαλένθια 1-1 (83' Γκουαρδιόλα / 90+4' Βαγέχο)

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου

Λεγκανές - Εσπανιόλ 2-0 (11' Μπρέθγουεϊτ, 54' Εν-Νεσιρί)

Οσασούνα - Σοσιεδάδ 3-4 (45' Ερνάντες, 48' 84' Άβιλα / 15' Ογιαρθάμπαλ, 18' Πορτού, 28' Έντεργκααρντ, 79' Ίσακ)

Μπέτις - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2 (90+3' Μπάρτρα / 58' Κορέα, 84' Μοράτα)

Λεβάντε - Θέλτα 3-1 (60' 70' Μάρτι, 90+1' Μαγιοράλ / 12' Άσπας)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπιλμπάο 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μαγιόρκα - Σεβίλλη 0-2: Εδραιώθηκαν στην 3η θέση οι Ανδαλουσιανοί
Μπαρτσελόνα - Αλαβές 4-1: Ξέσπασαν με τεσσάρα οι "μπλαουγκράνα"

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ