LA LIGA

La Liga: Άλωσε την Παμπλόνα η φοβερή Σοσιεδάδ

Real Sociedad's Mikel Oyarzabal, left, celebrates with teammates after the third goal during the Spanish La Liga soccer match between Real Sociedad and Alaves at Reale Arena stadium, in San Sebastian, northern Spain, Thursday, Sept. 26, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Real Sociedad's Mikel Oyarzabal, left, celebrates with teammates after the third goal during the Spanish La Liga soccer match between Real Sociedad and Alaves at Reale Arena stadium, in San Sebastian, northern Spain, Thursday, Sept. 26, 2019. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ πέρασε νικηφόρα από την Παμπλόνα επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-3 της Οσασούνα και συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις της στη βαθμολογία της La Liga.

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ είναι μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος στην Ισπανία και το απέδειξε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο την περασμένη εβδομάδα όταν ήρθε ισόπαλη 2-2 με την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα σε ένα ματς που έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αδικημένη που δεν πήρε το τρίποντο από τον τρόπο που αγωνίστηκε.

Το απόγευμα της Κυριακής ωστόσο ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να εξαργυρώσει την πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αφού νίκησε 4-3 εκτός έδρας την Οσασούνα και διατηρήθηκε μέσα στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Βάσκοι ήταν σαρωτικοί στο πρώτο ημίωρο όπου βρήκαν τρία γκολ με τους Ογιαρθάμπαλ, Πορτού και Έντεργκααρντ, όμως στο 48' είδαν τους γηπεδούχους να μειώνουν σε 2-3 και χρειάστηκε το 79' για να σκοράρουν με τον Ίσακ και να ηρεμήσουν, πριν πανηγυρίσουν στο φινάλε τη νίκη με 4-3.

Πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση από πλευράς Σοσιεδάδ ήταν ο αναγεννημένος Έντεργκααρντ, ο οποίος μπορεί να υπερηφανεύεται για το γεγονός πως έχει γκολ και ασίστ στα δύο από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος στα οποία έχει πάρει μέρος.

Λίγη ώρα μετά την εκτός έδρας νίκη της Σοσιεδάδ, ήταν η σειρά της Ατλέτικο να πανηγυρίσει μακριά από το σπίτι της, με την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε να φεύγει με το τρίποντο από την Ανδαλουσία κόντρα στην Μπέτις (2-1).

Οι Κορέα και Μοράτα υπέγραψαν τα γκολ της νίκης με τα τέρματα που σημείωσαν στο 58' και στο 84' αντίστοιχα (μείωσε απλά στο φινάλε για τους γηπεδούχους ο Μπάρτρα), με τον Κορέα να γίνεται μάλιστα ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στη φετινή La Liga που μπήκε σε ένα ματς ως αλλαγή (στο 57' αντί του Λεμάρ) και είχε γκολ και ασίστ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 18ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου

Έιμπαρ - Γρανάδα 3-0 (21' Ένριχ, 26' Κίκε, 87' Ινούι)

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου

Μαγιόρκα - Σεβίλλη 0-2 (20' Κάρλος, 63' πεν. Μπανέγκα)

Μπαρτσελόνα - Αλαβές 4-1 (14' Γκριεζμάν, 45' Βιδάλ, 69' Μέσι, 75' πεν. Σουάρες / 56' Πονς)

Βιγιαρεάλ - Χετάφε 1-0 (52' Γκόμεθ)

Βαγιαδολίδ - Βαλένθια 1-1 (83' Γκουαρδιόλα / 90+4' Βαγέχο)

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου

Λεγκανές - Εσπανιόλ 2-0 (11' Μπρέθγουεϊτ, 54' Εν-Νεσιρί)

Οσασούνα - Σοσιεδάδ 3-4 (45' Ερνάντες, 48' 84' Άβιλα / 15' Ογιαρθάμπαλ, 18' Πορτού, 28' Έντεργκααρντ, 79' Ίσακ)

Μπέτις - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2 (90+3' Μπάρτρα / 58' Κορέα, 84' Μοράτα)

Λεβάντε - Θέλτα (19:30)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπιλμπάο (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ LA LIGA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μαγιόρκα - Σεβίλλη 0-2: Εδραιώθηκαν στην 3η θέση οι Ανδαλουσιανοί
Μπαρτσελόνα - Αλαβές 4-1: Ξέσπασαν με τεσσάρα οι "μπλαουγκράνα"
TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ