LA LIGA

Νέο "διπλό" στο "Ανοέτα" για την Μπαρτσελόνα

Νέο "διπλό" στο "Ανοέτα" για την Μπαρτσελόνα
AP PHOTO/JOSE IGNACIO UNANUE

Η Μπαρτσελόνα είχε μια δεκαετία να νικήσει στο "Ανοέτα" τη Ρεάλ Σοθιεδάδ για την Primera Division, ωστόσο με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο έκανε το 2/2 και μάλιστα με ανατροπή.

Πέρυσι έσπασε μία κατάρα που κρατούσε από τη σεζόν 2006-2007 στην Primera Division και φέτος επανέλαβε το κατόρθωμα, αφού η Μπαρτσελόνα έφυγε ξανά με νίκη από το "Ανοέτα" απέναντι στη Ρεάλ Σοθιεδάδ. Μάλιστα, οι πρωταθλητές χρειάστηκε να κάνουν την ανατροπή για να πάρουν το "τρίποντο" και να διατηρήσουν το απόλυτο των νικών μετά από την 4η αγωνιστική, μένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε τελικά δεν χρειάστηκε να κάνει αλχημείες για τη θέση του αριστερού μπακ, αφού ο Τζόρδι Άλμπα αγωνίστηκε κανονικά, ξεπερνώντας τον τραυματισμό του, ενώ ο Φιλίπε Κοουτίνιο έμεινε στον πάγκο για χάρη του Ουσμάν Ντεμπελέ. Ο αγώνας δεν είχε αρκετό ενδιαφέρον στην αρχή, παρά το γκολ των γηπεδούχων μόλις στο 12' με τον Ελουστόνδο. Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού εμφανιζόταν εκνευρισμένος σε αρκετές περιπτώσεις και έκανε συνεχώς παρατηρήσεις, την ώρα που ο Λουίς Σουάρες σπαταλούσε επιθέσεις και διαμαρτυρόταν σε υπέρμετρο βαθμό.

Όταν το VAR δεν τον βοήθησε, το έκανε η άμυνα των Βάσκων, αφού σε μία φάση διαρκείας στο 63' και μια κακή απομάκρυνση, η μπάλα έφτασε στα πόδια του που σούταρε με τον Χερόνιμο Ρούλι εκτός θέσης κι έκανε το 1-1. Πέντε λεπτά αργότερα, σε μία παρόμοια φάση, ήταν η σειρά του Ντεμπελέ να ευνοηθεί από τις κόντρες σε δύο παίκτες των γηπεδούχων και το σουτ του να καταλήξει στα δίχτυα για την ανατροπή.

Παρά τις ευκαιρίες των Βάσκων, δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στον αγώνα, ενώ καλές στιγμές είχαν και οι Καταλανοί, ωστόσο ο κακός Σουάρες απέτυχε να τις αξιοποιήσει.

ΡΕΑΛ ΣΟΘΙΕΔΑΔ (4-1-2-1-2): Ρούλι, Θαλδούα, Ελουστόνδο, Μορένο, Ερναντέζ, Θουμπελδία, Ιγιαραμέντι (82' Μερίνο), Θουρουτούθα (73' Μπαουτίστα), Πάρδο (82' Σανγκαγί), Οϊαρθάμπαλ, Χουάνμι

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (4-3-3): Τερ Στέγκεν, Σεμέντο (46' Κοουτίνιο), Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Ρομπέρτο, Ράκιτιτς, Ραφίνια (57' Μπουσκέτς), Μέσι, Σουάρες, Ντεμπελέ (77' Βιδάλ)

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Ουέσκα - Ράγιο Βαγεκάνο 0-1 (29' Ιμπιλά)

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Ατλέτικο - Έιμπαρ 1-1 (90+4' Γκαρθές / 87' Ενρίτς)

Ρεάλ Σοθιεδάδ - Μπαρτσελόνα 1-2 (12' Ελουστόνδο / 63' Σουάρες, 66' Ντεμπελέ)

Βαλένθια - Μπέτις 0-0

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ρεάλ 1-1 (32' Μουνιαΐν / 63' Ίσκο)

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

13:00 Λεγανές - Βιγιαρεάλ

17:15 Εσπανιόλ - Λεβάντε

19:30 Βαγιαδολίδ - Αλαβές

21:45 Σεβίλλη - Χετάφε

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

22:00 Ζιρόνα - Θέλτα

Η βαθμολογία και το πρόγραμμα της Primera Division

Photo credits: AP Photo/Jose Ignacio Unanue

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ