LA LIGA

Η Ρεάλ "κόλλησε" στο Μπιλμπάο

Η Ρεάλ "κόλλησε" στο Μπιλμπάο
AP PHOTO/ALVARO BARRIENTOS

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο προκάλεσε την πρώτη φετινή απώλεια βαθμών της Ρεάλ, αφού την κράτησε στο 1-1 στο "Σαν Μαμές" για την 4η αγωνιστική της Primera Division.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο έκανε το... χατήρι του πρώην προπονητή της, Ερνέστο Βαλβέρδε, κι έγινε η πρώτη ομάδα που κόβει βαθμούς φέτος από τη Ρεάλ Μαδρίτης, κρατώντας την στο 1-1 στο "Σαν Μαμές" για την 4η αγωνιστική της Primera Division. Οι Βάσκοι θα μπορούσαν να φτάσουν ακόμα και στη νίκη αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, απέναντι σε μία ομάδα που παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας μεγάλο μέρος της σκέψης της στο επερχόμενο παιχνίδι με τη Ρόμα για τη φάση των ομίλων του Champions League.

Στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και απείλησαν περισσότερες φορές την αντίπαλη εστία. Ο Τιμπό Κουρτουά, όμως, απέδειξε τον λόγο για τον οποίο οι "μερένγκες" επέμεναν τόσα χρόνια χρόνια να τον κάνουν δικό τους και πλην μιας φάσης του Ίκερ Μουνιαίν στο 32', που μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα, κατάφερε να αποσοβήσει ένα μεγαλύτερο σκορ.

Το τέρμα του Βάσκου επιθετικού, που πέρασε κι από τον έλεγχο του VAR, προσέφερε μεγάλη ικανοποίηση στην κερκίδα που μέχρι τότε βρισκόταν σε τεράστια ένταση και την είχε μεταδώσει και στους ποδοσφαιριστές. Τα μαρκαρίσματα ήταν αρκετά σκληρά, οι αντεγκλήσεις αρκετές και από το 2ο ημίχρονο ο διαιτητής άρχισε να μοιράζει κίτρινες κάρτες χωρίς φειδώ.

Η είσοδος του Καζεμίρο έπαιξε ρόλο ώστε να γίνει ακόμα πιο σκληρό το παιχνίδι, αλλά ταυτόχρονα βελτίωσε την εικόνα της Ρεάλ. Ακόμα κι όταν αντικαταστάθηκε ο Λούκα Μόντριτς για να μπει ο Ίσκο, οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν με το πόδι στο γκάζι και δικαιώθηκαν λίγο αργότερα, με το γκολ του διεθνή Ισπανού. Ο Γκάρεθ Μπέιλ είχε μία εκτέλεση φάουλ που δυσκόλεψε τον Ουνάι Σιμόν ενώ κι ο Σέρχιο Ράμος είχε μια καλή στιγμή, προτού σφυρίξει για τελευταία φορά ο διαιτητής.

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ (4-3-3): Σιμόν, Ντε Μάρκος, Άλβαρεθ, Μαρτίνεθ, Γιούρι, Ρ. Γκαρθία, Ντ. Γκαρθία, Μπενιάτ (81' Ρίκο), Σουσαέτα, Γουίλιαμς (76' Σαν Χοσέ), Μουνιαΐν (54' Κάπα)

ΡΕΑΛ (4-3-3): Κουρτουά, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Θεμπάγιος (46' Καζεμίρο), Κρόος, Μόντριτς (61' Ίσκο), Μπέιλ (75' Βάθκεθ), Μπενζεμά, Ασένσιο

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Ουέσκα - Ράγιο Βαγεκάνο 0-1 (29' Ιμπιλά)

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Ατλέτικο - Έιμπαρ 1-1 (90+4' Γκαρθές / 87' Ενρίτς)

Ρεάλ Σοθιεδάδ - Μπαρτσελόνα 1-2 (12' Ελουστόνδο / 63' Σουάρες, 66' Ντεμπελέ)

Βαλένθια - Μπέτις 0-0

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ρεάλ 1-1 (32' Μουνιαΐν / 63' Ίσκο)

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

13:00 Λεγανές - Βιγιαρεάλ

17:15 Εσπανιόλ - Λεβάντε

19:30 Βαγιαδολίδ - Αλαβές

21:45 Σεβίλλη - Χετάφε

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

22:00 Ζιρόνα - Θέλτα

Η βαθμολογία και το πρόγραμμα της Primera Division

Photo credits: AP Photo/Alvaro Barrientos

TAGS LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ