EURO 2016

Κάνερβα: "Περιμέναμε όλο το καλοκαίρι το ματς με την Ελλάδα"

UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
UEFA NATIONS LEAGUE / ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Φινλανδίας, Μάρκου Κάνερβα, υποστήριξε ότι οι παίκτες του περίμεναν όλο το καλοκαίρι το ματς με την Ελλάδα (5/9, 21:45) και ευχαρίστησε τον προπονητή της Μινεσότα για το γεγονός ότι επέτρεψε στον Ρόμπιν Λουντ ν' αγωνιστεί.

Η εθνική Ελλάδας φιλοξενείται από την αντίστοιχη της Φινλανδίας στο Τάμπερε (5/9, 21:45) για την πέμπτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020 και ο Μάρκου Κάνερβα δεν στάθηκε τόσο στην αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο 55χρονος Φινλανδός προπονητής υποστήριξε ότι οι παίκτες του περίμεναν όλο το καλοκαίρι το ματς αυτό και ευχαρίστησε τον προπονητή της Μινεσότα για το γεγονός ότι επέτρεψε στον πρώην μέσο του Παναθηναϊκού, Ρόμπιν Λουντ ν' αγωνιστεί παρά το γεγονός ότι ακολουθούσε κρίσιμο ματς για το MLS.

"Η εβδομάδα ήταν γεμάτη, έχουμε μπροστά μας την τρίτη προπόνηση. Έχουμε κάποια προβλήματα αλλά πρέπει να ζήσουμε με αυτά. Όλο το καλοκαίρι περιμέναμε αυτά τα παιχνίδια με πρώτο αυτό κόντρα στην Ελλάδα.

Είναι πολύ ωραίο που έχουμε μαζί μας τον Ρόμπιν Λουντ καθώς είναι ένας παίκτης που μας δίνει επιλογές και ελπίζω να μας βοηθήσει και σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή της Μινεσότα που επέτρεψε στον Λουντ να έρθει να αγωνιστεί μαζί μας ενώ είχαν σημαντικό ματς στο Λος Άντζελες", υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις.

- Σας φοβίζει το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει καινούριο προπονητή;

"Η Ελλάδα έχει ένα καινούριο προπονητή. Την ξέρουμε βέβαια γιατί την έχουμε αντιμετωπίσει άλλες δύο φορές. Θα δούμε αύριο τι τακτικές αλλαγές θα έχουν στο παιχνίδι τους. Ο καθένας κοιτάζει το δικό του παιχνίδι, αλλά ξέρουμε ότι ο προπονητής τους χρησιμοποιεί το 4-3-3 ή το 4-2-3-1 αλλά πάντα αυτό εξαρτάται από το υλικό της ομάδας. Έχουμε ανθρώπους που παρακκολουθούν στενά την Εθνική Ελλάδος και γνωρίζουμε αρκετά για την ομάδα τους."

- Έχετε τονίσει στους παίκτες σας τη σημασία του αυριανού αγώνα;

"Δεν έχουμε μιλήσει ιδιαίτερα, θα κρατήσουμε τις ιδέες που γνωρίζουμε ήδη. Οι παίκτες ξέρουν πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι και δε χρειάζεται να τους το υπενθυμίζω εγώ. Το κλίμα είναι πολύ καλό και αύριο το γεμάτο γήπεδο θα μας βοηθήσει."

Υπενθυμίζεται ότι μετά από τέσσερα ματς η Φινλανδία βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 9 βαθμούς, ενώ η Ελλάδα στην τέταρτη με 4 βαθμούς.

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ