EURO 2016

Ελλάδα - Ιταλία: "Δεν αντέχουμε άλλη αποτυχία, δεν υποτιμούμε τους Έλληνες"

Ελλάδα - Ιταλία: "Δεν αντέχουμε άλλη αποτυχία, δεν υποτιμούμε τους Έλληνες"

Τι σκέφτονται οι Ιταλοί για την Ελλάδα; Ποιους παίκτες θεωρούν πιο επικίνδυνους; Τι περιμένουν να δουν από το ματς του Ολυμπιακού Σταδίου (8/6, 21:45); Ο Ιταλός δημοσιογράφος, Αντρέα Πουλιέζε, απαντά στ' ερωτήματα του Sport24.gr

Η Ελλάδα υποδέχεται την Ιταλία στο Ολυμπιακό Στάδιο - live από το Sport24.gr και τον Sport24 Radio 103,3 η εξέλιξη του ματς - για την τρίτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020.

Τι σκέφτονται, άραγε, οι Ιταλοί για το ματς; Απευθυνθήκαμε στον δημοσιογράφο της κορυφαίας εφημερίδας της χώρας, Gazzetta dello Sport, Αντρέα Πουλιέζε.

"Το είπε και ο Μαντσίνι, οι Ιταλοί έχουν σεβασμό για την Ελλάδα. Δεν έχουν φόβο, αλλά σεβασμό σίγουρα. Ξέρουν ότι στην έδρα της η Ελλάδα είναι δύσκολο να χάσει. Το ματς στη Βοσνία, επίσης, είναι ενδεικτικό. Έγινε πολλή κουβέντα για το πώς κατάφερε η εθνική σας κι επέστρεψε στο παιχνίδι.

Δεν υπάρχει κάποιος, δηλαδή, από το τεχνικό επιτελείο ή την ομάδα που να το θεωρεί εύκολο ματς. Γι' αυτό είμαι και σίγουρος ότι δεν θα υποτιμήσει η Ιταλία την Ελλάδα".

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της σκουάντρα ατζούρα, Ρομπέρτο Μαντσίνι, απέφυγε να κάνει ατομικές αναφορές. Για τους Ιταλούς ποιος είναι ο πιο αναγνωρίσιμος Έλληνας; Ποιους ξεχωρίζουν οι δημοσιογράφοι της γειτονικής χώρας;

"Ο Μανωλάς είναι ο πιο αναγνωρίσιμος για τους Ιταλούς σε κάθε περίπτωση. Παίζει τόσα χρόνια στη Ρόμα, αποτελεί ηγετική της φυσιογνωμία. Μαζί με τον Παπασταθόπουλο είναι δύο από τους καλύτερους κεντρικούς αμυντικούς στην Ευρώπη. Σάμαρης και Βλαχοδήμος επίσης είναι γνωστοί από την Μπενφίκα και τους έχουν δει από την τηλεόραση αρκετοί στ' ευρωπαϊκά παιχνίδια.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ  / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ - ΒΕΛΓΙΟ / WORLD CUP / PRELIMINARY / GREECE - BELGIUM (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για παράδειγμα δεν περίμενε κανείς στην Ιταλία την εξέλιξη του Σωκράτη. Δεν περιμέναμε ειλικρινά να γίνει τέτοιου επιπέδου αμυντικός. Τώρα, όμως, όλοι τον σεβόμαστε".

Τα πλάνα των προπονητών για το ματς του Σαββάτου λίγο πολύ γνωστά. Πώς περιμένει ο Αντρέα Πουλιέζε την Ελλάδα απέναντι στην Ιταλία στο Ολυμπιακό Στάδιο;

"Περιμένουμε αμυντικό πλάνο από την Ελλάδα. Νομίζω ότι αυτή είναι η φιλοσοφία της εθνικής σας. Με αυτή τη φιλοσοφία κατέκτησε το Euro 2004 και δεν έχει αλλάξει από τότε.

Δεν πιστεύω ότι θ' αλλάξει στο ματς του Σαββάτου. Λογικά θα ψάξουν οι Έλληνες τα κενά που ενδεχομένως θ' αφήσουν οι Ιταλοί για να χτυπήσουν σε κάποια αντεπίθεση".

Η Ιταλία ήταν η μεγάλη απούσα από το Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, το οποίο διεξήχθη στα γήπεδα της Ρωσίας. Μοιάζει φαβορί στον ίδιο όμιλο με Ελλάδα, Βοσνία, Λίχτενσταϊν, Φινλανδία και Αρμενία. Μπορούν ν' αντέξουν κι άλλη ενδεχόμενη αποτυχία;

"Ειλικρινά δεν χωρά άλλη αποτυχία. Η προηγούμενη στα μπαράζ με τη Σουηδία πόνεσε πολύ. Δεν πιστεύω ότι η σκουάντρα ατζούρα μπορεί ν' αντέξει άλλη αποτυχία. Δεν νομίζω, βέβαια, ότι αυτή τη φορά θ' αποτύχει. Έπαθε κι έμαθε. Αντιμετωπίζει όλα τα ματς πλέον με σοβαρότητα. Με τον Μαντσίνι η Ιταλία δείχνει να βαδίζει σε καλό δρόμο".

Italy's Cristiano Biraghi, left, celebrates with Italy coach Roberto Mancini after scoring the winning goal during the UEFA Nations League soccer match between Poland and Italy at the Silesian Stadium Chorzow, Poland, Sunday Oct. 14, 2018. Italy won 1.0. (AP Photo/Czarek Sokolowski)
Italy's Cristiano Biraghi, left, celebrates with Italy coach Roberto Mancini after scoring the winning goal during the UEFA Nations League soccer match between Poland and Italy at the Silesian Stadium Chorzow, Poland, Sunday Oct. 14, 2018. Italy won 1.0. (AP Photo/Czarek Sokolowski) AP PHOTO/CZAREK SOKOLOWSKI

Τέσσερις από τις μεγαλύτερες ιταλικές ομάδες βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο ως προς την τεχνική τους ηγεσία αυτό το καλοκαίρι. Η Ίντερ ανακοίνωσε τον Αντόνιο Κόντε, η Γιουβέντους περιμένει τον Μαουρίτσιο Σάρι, η Μίλαν τον Μάρκο Τζαμπάολο και η Ρόμα τον Πάουλο Φονσέκα. Μπορεί η κατάσταση αυτή να επηρεάσει τους διεθνείς που ανήκουν σ' αυτές τις ομάδες;

"Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιθανότητα να επηρεαστούν. Στην Ιταλία, όπως και στην Ελλάδα, είναι συχνές οι αλλαγές προπονητών. Την επόμενη εβδομάδα, όλες θα έχουν νέο προπονητή. Το καλό είναι ότι όταν ενσωματώνονται στην αποστολή, οι διεθνείς αφήνουν πίσω τα προβλήματα των συλλόγων τους".

Εθνική Ελλάδας. Τι είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται σε έναν Ιταλό, όταν ακούει αυτή τη λέξη. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεται;

"Το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι προσωπικότητα και χαρακτήρας. Αυτό οδήγησε στην κορυφή. Η αυταπάρνηση για τη φανέλα και η αγάπη για την πατρίδα".

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ