EURO 2016

Ελλάδα - Ιταλία: Τα δύο διλήμματα του Μαντσίνι ενόψει ΟΑΚΑ

Italy's Cristiano Biraghi, left, celebrates with Italy coach Roberto Mancini after scoring the winning goal during the UEFA Nations League soccer match between Poland and Italy at the Silesian Stadium Chorzow, Poland, Sunday Oct. 14, 2018. Italy won 1.0. (AP Photo/Czarek Sokolowski)
Italy's Cristiano Biraghi, left, celebrates with Italy coach Roberto Mancini after scoring the winning goal during the UEFA Nations League soccer match between Poland and Italy at the Silesian Stadium Chorzow, Poland, Sunday Oct. 14, 2018. Italy won 1.0. (AP Photo/Czarek Sokolowski) AP PHOTO/CZAREK SOKOLOWSKI

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει κατασταλάξει σε σύστημα 4-3-3 και για τον αγώνα με την Ελλάδα, όμως φαίνεται πως δεν έχει αποφασίσει για δύο θέσεις: μία στον άξονα και μία στην επίθεση. Διαβάστε αναλυτικά.

Με όπλο την πολύ καλή ψυχολογία από τη δυναμική της εκκίνηση στα προκριματικά του Euro 2020 (εντός έδρας νίκες απέναντι σε Φινλανδία και Λίχτενσταϊν) η Ιταλία είναι έτοιμη για το ματς της 3ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Εθνική Ελλάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Το ματς είναι προγραμματισμένο για το βράδυ του Σαββάτου (8/6, 21:45) και σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ από την γειτονική χώρα, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει αποφασίσει για τις περισσότερες θέσεις της ενδεκάδες, αφήνοντας μόνο δύο ερωτηματικά.

Κάτω από την εστία της "σκουάντρα ατζούρα" θεωρείται σίγουρη η παρουσία του Σίριγκου, ενώ δεν υπάρχει κάποια αμφιβολία για την αμυντική τετράδα, την οποία θα συνθέτουν από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Φλορέντσι, Μπονούτσι, Κιελίνι και Έμερσον.

Αν κρίνουμε από τα ρεπορτάζ των ιταλικών ΜΜΕ έχει "κλειδώσει" και η τριάδα στη μεσαία γραμμή, με τον Ζορζίνο να είναι στον άξονα έχοντας το ρόλο να συνδέει την άμυνα με την επίθεση με τη μπάλα να περνάει αρκετά από τα πόδια του, και τους Βεράτι και Μπαρέλα δεξιά και αριστερά του αντίστοιχα.

Από εκεί και πέρα, για την επιθετική τριπλέτα δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια: είτε να παίξει κορυφή ο πρώτος σκόρερ της Serie A τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, Φάμπιο Κουαλιαρέλα (26 γκολ), έχοντας δίπλα τους στις πτέρυγες τον Μπερναρντέσκι στα αριστερά και τον Κιέζα (ή τον Ινσίνιε στα δεξιά, είτε να βρεθεί στην κορυφή ο Μπερναρντέσκι, με τους Κιέζα και Ινσίνιε στα άκρα.

Photo Credits: AP Photo/Czarek Sokolowski

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ελλάδα - Ιταλία: "Να... ξεσκονίσει το κατενάτσιο η Ελλάδα"
TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ