EURO 2016

Μαντσίνι: "Είμαστε η Ιταλία, δεν κατεβαίνουμε στο γήπεδο για την ισοπαλία"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

O Ρομπέρτο Μαντσίνι εξέφρασε την άποψη πως το παιχνίδι με την Ελλάδα θα είναι δύσκολο, ωστόσο κατέστησε σαφές πως η εθνική Ιταλίας οφείλει να αποδείξει την πρόοδό της απέναντι σε μία τεχνική ομάδα.

Η ανάγκη της εθνικής Ιταλίας να αποδεικνύει σε κάθε παιχνίδι πως βελτιώνεται, ο εφιάλτης της απουσίας από το πρόσφατο Μουντιάλ που δεν θέλει να ξαναζήσει αλλά και το υψηλό εμπόδιο της Εθνικής Ελλάδας που καλείται να ξεπεράσει η "σκουάντρα ατζούρα".

Αυτοί ήταν οι τρεις άξονες πάνω στους οποίους στηρίχτηκε η συνέντευξη Τύπου του Ρομπέρτο Μαντσίνι την παραμονή του αγώνα με την Ελλάδα στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό της "σκουάντρα ατζούρα" να μην ανοίγει τα χαρτιά του για τους επιθετικούς που θα παρατάξει το βράδυ του Σαββάτου.

"Δεν μπαίνουμε στο γήπεδο για να φέρουμε ισοπαλία ή με το φόβο ότι θα χάσουμε. Θα πρέπει να μπούμε στο γήπεδο για να νικήσουμε. Είμαστε η εθνική Ιταλίας, αν και έχουμε πίσω μας μία πολύ δύσκολη στιγμή (σ.σ απουσία από το Μουντιάλ της Ρωσίας, πρώτη απουσία της γειτονικής χώρας από μεγάλη διοργάνωση μετά το 1958).

Έχουμε το μέγιστο σεβασμό για την αντίπαλό μας. Τα δύο επόμενα ματς γενικά, κόντρα σε Ελλάδα και Βοσνία, θα είναι πολύ σκληρά, επειδή θα είναι κόντρα στις ομάδες με τις οποίες θα παλέψουμε για την πρώτη θέση.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Θα πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε με την ίδια νοοτροπία, έχοντας επίγνωση ότι μέσα στο παιχνίδι μπορούν να συμβούν περιστατικά που μπορούν να αλλάξουν τη ροή του. Εδώ και πάρα πολλά ματς παίζουμε με το ίδιο σύστημα.

Αυτό είναι ένα από εκείνα τα παιχνίδια που μπορούμε να αποδείξουμε την αγωνιστική μας πρόοδο. Θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα δυνατή και τεχνική, αλλά θέλουμε να μπούμε στον αγωνιστικό χώρο για τη νίκη", τόνισε μεταξύ άλλων ο Ρομπέρτο Μαντσίνι και πρόσθεσε:

"Δεν ξέρουμε ακόμα πώς θα παίξει η Ελλάδα. Στα δύο τελευταία παιχνίδια έπαιξε με δύο διαφορετικά συστήματα, έχουν αρκετές επιλογές.

Τους τελευταίους μήνες παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχουν παίκτες με τεχνική. Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα. Όταν τελειώνει ένας κύκλος, χρειάζεται λίγος καιρός για να έρθει η ανανέωση. Θυμίζουν λίγο εμάς.

Όσον αφορά στην απουσία μας από το Μουντιάλ της Ρωσίας, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ό,τι έγινε, έγινε. Ήταν άσχημο για όλους μας καθώς δεν είχε συμβεί ποτέ ένας τέτοιος αποκλεισμός εδώ και 60 χρόνια.

Θα πρέπει να φροντίσουμε να μην ξανασυμβεί ποτέ πια, θα πρέπει να μας δώσει κίνητρο. Δεν γίνεται η Ιταλία να μη συμμετέχει σε τελική φάση Euro ή Μουντιάλ".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ελλάδα - Ιταλία: "Να... ξεσκονίσει το κατενάτσιο η Ελλάδα"
TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ