PREMIER LEAGUE

Τσέλσι - Έβερτον 4-0: Οι εντυπωσιακοί Μπλε διέλυσαν με τεσσάρα τα Ζαχαρωτά

Τσέλσι - Έβερτον 4-0: Οι εντυπωσιακοί Μπλε διέλυσαν με τεσσάρα τα Ζαχαρωτά

Η Τσέλσι ήταν εντυπωσιακή στο "Stamford Bridge" εξουδετέρωσε με 4-0 την ανήμπορη Έβερτον και μείωσε στους δύο πόντους τη διαφορά της από την τρίτη Λέστερ, με μία αγωνιστική περισσότερη.

Η Τσέλσι του Φρανκ Λάμπαρντ τα έκανε όλα σωστά απέναντι στην Έβερτον, η εμφάνιση της ήταν τρομερή και πέτυχε με τέσσερα γκολ να διαλύσει την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.

Τα γκολ για τους Μπλε πέτυχαν οι Μάουντ (14'), Πέδρο (21'), Γουίλιαν (51') και Ζιρού (54') και κάπως έτσι κατάφεραν να πλησιάσουν, με μία αγωνιστική περισσότερη, στους δύο πόντους την 3η Λέστερ, ενώ άνοιξαν τη διαφορά τους στο +5 από την Γουλβς και τη Σέφιλντ και στο +6 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία αντιμετωπίζει την Σίτι (8/3, 18:30).

Από την άλλη η Έβερτον σε ένα εφιαλτικό μεσημέρι στο Λονδίνο, δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να δείξει απειλητική, έμεινε στην12η θέση, έξι πόντους μακριά από την πρώτη πεντάδα, ενώ ήταν το πρώτο της παιχνίδι στην Premier League, από τότε που ανέλαβε ο Αντσελότι, που τα Ζαχαρωτά δεν σκοράρουν.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης η Τσέλσι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο δείχνοντας τις προθέσεις της. Πήρε την κατοχή της μπάλας, έλεγξε το κέντρο και σιγά σιγά άρχισε να πατά στην περιοχή του Πίκφορντ. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε με τον Μάουντ μόλις στο 7ο λεπτό, ενώ στο 14' ο 21χρονος Άγγλος σημείωσε και το πρώτο γκολ του παιχνιδιού.

Ο Πέδρο συνέκλινε μέσα στην περιοχή, βρήκε τον Μάουντ, ο οποίος με περιστροφή εκτέλεσε τον τερματοφύλακα των Ζαχαρωτών για το 1-0. Οι μπλε δεν έκοψαν σε καμία περίπτωση το ρυθμό τους και στο 21ο λεπτό σκόραραν και το δεύτερο τους γκολ. Ο Γκίλμουρ έδωσε υπέροχη ασίστ στον Πέδρο, με τον Ισπανό να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα τη φετινή σεζόν στην Premier League.

Η Έβερτον μέχρι το τέλος του ημιχρόνου προσπάθησε να ορθοποδήσει, με τον Κάλβερτ-Λίουιν να χάνει στο 26' σπουδαία ευκαιρία για να μειώσει, όμως η Τσέλσι συνέχισε να πιέζει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Με την ίδια φόρα ξεκίνησε η ομάδα του Λάμπαρντ και στο δεύτερο μέρος, όπου ανέβασε ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ. Στο 51ο λεπτό ο Γουίλιαν βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, εξαπέλυσε μία βολίδα και πρόσθεσε στην τρομερή του εμφάνιση και ένα γκολ. Η Τσέλσι ήταν καταιγιστική και πέτυχε το 4-0 τρία λεπτά αργότερα. Ο Γουίλιαν, ξανά στο προσκήνιο, γέμισε στην περιοχή και εκεί ο Ζιρού δίχως ιδιαίτερη πίεση έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια ο τρελός ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε. Οι δύο τεχνικοί προχώρησαν σε αλλαγές χρησιμοποιώντας αρκετούς νέους ποδοσφαιριστές. Τα Ζαχαρωτά δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του ματς να βγάλουν κάποια ουσιαστική αντίδραση και η Τσέλσι πέτυχε τη νίκη με έναν χαλαρό περίπατο στο τερέν του "Stamford Bridge".

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 29ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 7 Μαρτίου

Λίβερπουλ - Μπόρνμουθ 2-1 (25' Σαλάχ, 33' Μανέ / Γουίλσον 9')

Άρσεναλ - Γουέστ Χαμ 1-0 (78' Λακαζέτ)

Κρίσταλ Πάλας - Γουότφορντ 1-0 (28' Αγιού)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ - Νόριτς 1-0 (36' Σαρπ)

Σαουθάμπτον - Νιούκαστλ 0-1 (79'Σεντ-Μαξιμίν)

Γουλβς - Μπράιτον 0-0

Μπέρνλι - Τότεναμ 1-1 (13' Γουντ / 50' πεν. Ντέλε Άλι)

Κυριακή 8 Μαρτίου

Τσέλσι - Έβερτον 4-0 (14' Μάουντ, 21' Πέδρο, 51' Γουίλιαν, 54' Ζιρού)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μάντσεστερ Σίτι (18:30)

Δευτέρα 9 Μαρτίου

Λέστερ - Άστον Βίλα (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE:

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ