PREMIER LEAGUE

Ντοκιμαντέρ της Μάντσεστερ Σίτι εκτοξεύει "βέλη" εναντίον Μουρίνιο για το... πούλμαν

Manchester United's manager Jose Mourinho, left, and Manchester City's manager Pep Guardiola shake hands after the English League Cup soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford stadium in Manchester, England, Wednesday, Oct. 26, 2016. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester United's manager Jose Mourinho, left, and Manchester City's manager Pep Guardiola shake hands after the English League Cup soccer match between Manchester United and Manchester City at Old Trafford stadium in Manchester, England, Wednesday, Oct. 26, 2016. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Το ντοκιμαντέρ "All or Nothing" για την περσινή Μάντσεστερ Σίτι επέτρεψε στον Μπεν Κίνγκσλεϊ να αφήνει αιχμές για το "πούλμαν" του Ζοζέ Μουρίνιο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το "All or Nothing", η σειρά της Μάντσεστερ Σίτι στο "Amazon Prime", έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη και θα παρουσιάσει από μία διαφορετική οπτική την εντυπωσιακή πορεία προς την κατάκτηση της Premier League, σε μία συμφωνία αξίας 11.000.000 ευρώ.

Το δεύτερο από τα οκτώ επεισόδια που είναι διαθέσιμα στη διαδικτυακή συνδρομητική πλατφόρμα, καταπιάνεται με το ντέρμπι του "Ολντ Τράφορντ" τον Δεκέμβριο, το οποίο έληξε με νίκη της Σίτι 2-1 και με σύρραξη των παικτών στη φυσούνα μετά από το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Αν και στο ντοκιμαντέρ δεν υπάρχει αναφορά σε αυτά τα γεγονότα, λόγω της σχετικής έρευνας της FA, ούτε τηλεοπτικά πλάνα, υπάρχει όμως μία ομιλία του Πεπ Γκουαρδιόλα, που επιβραβεύει τους παίκτες του. "Τους σκοτώσατε, παίζοντας ποδόσφαιρο και ακόμα και στις κακές στιγμές, ήσασταν εκεί, παιδιά. Ήσασταν καταπληκτικοί. Ταξιδέψαμε εκεί, στους γείτονές μας, και τους δείξαμε τι είμαστε. Και το κάνατε, παιδιά, γι' αυτό αξίζετε όλο το σεβασμό μου. Τα πάντα είναι στο χέρι μας τώρα. Μόνο η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να χάσει την Premier League πλέον".

Στο επεισόδιο η αφήγηση γίνεται από τον βραβευμένο με Όσκαρ ηθοποιό Μπεν Κίνγκλσεϊ, ο οποίος έριξε τα... καρφιά του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στον τρόπο παιχνιδιού της για το παιχνίδι του Δεκεμβρίου. "Είναι ο Γκουαρδιόλα εναντίον του Μουρίνιο για ακόμα μία φορά. Κατοχή εναντίον άμυνας, επιθετικό ποδόσφαιρο εναντίον... πούλμαν", έγραφε το κείμενο που διάβασε ο διάσημος ηθοποιός.

Η Σίτι υποστηρίζει ότι δεν είχε τον έλεγχο του τελικού μοντάζ, αν και είχε τη δυνατότητα να ασκήσει βέτο σε όσες σκηνές κρίνονταν επικίνδυνες ή περιείχαν ευαίσθητες πληροφορίες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν το έπραξε, επιτρέποντας στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ να προβάλλει αυτά τα "βέλη" προς τη Γιουνάιτεντ και να "πυροδοτήσει" νέες αντιδράσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Χαρακτηριστική είναι η στάση του πρώην κεντρικού αμυντικού της Άρσεναλ και της εθνικής Αγγλίας και νυν σχολιαστή στη "Daily Mail", Μάρτιν Κίον: "Νομίζω ότι ο Ζοζέ Μουρίνιο πρέπει να το παρακολουθήσει. Το βρήκα φανταστικό που τα αστέρια της Μάντσεστερ Σίτι που έπαιξαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο είχαν την προθυμία να σταματήσουν νωρίτερα τις διακοπές τους για να επιστρέψουν στις προπονήσεις. Ο Γκουαρδιόλα δημιούργησε ένα περιβάλλον που οι παίκτες αδημονούν να δουλέψουμε μαζί του. Τόσο με τον Γκουαρδιόλα, όσο και με τον Γίργκεν Κλοπ, μοιάζει σαν να μοιράζονται το ταξίδι με τους παίκτες".

"Στην Τσέλσι, ο Μουρίνιο είχε έναν εκπληκτικό δέσιμο με τους παίκτες του. Όταν έφυγε από την Ίντερ, αγκάλιασε τον δακρυσμένο Μάρκο Ματεράτσι. Κάπου στην πορεία άλλαξε. Θέλουμε να βλέπουμε πιο ανταγωνιστική Premier League, θέλουμε να δούμε τον Μουρίνιο να ανταγωνίζεται τον Γκουαρδιόλα. Το είπα πριν αρχίσει η σεζόν. Για να είναι επιτυχημένη η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πρέπει ο Μουρίνιο να μάθει να αγαπάει τους παίκτες του".

Photo credits: AP Photo/Dave Thompson

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ