EURO

Τρομοκρατική επίθεση στο Βέλγιο: Σε κόκκινο συναγερμό οι Βρυξέλλες, παραμένει ελεύθερος ο δράστης

Οι αστυνομικές αρχές του Βελγίου εξετάζουν το σημείο της δολοφονίας των δύο Σουηδών φιλάθλων
Οι αστυνομικές αρχές του Βελγίου εξετάζουν το σημείο της δολοφονίας των δύο Σουηδών φιλάθλων 2023 NICOLAS LANDEMARD/AP IMAGES

Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη που πυροβολούσε αδιακρίτως στους δρόμους των Βρυξελλών σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο Σουηδούς. Στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού το Βέλγιο. Ποιος είναι ο ένοπλος. Ρεπορτάζ News247.gr.

Τουλάχιστον δύο Σουηδοί σκοτώθηκαν και άλλος ένας τραυματίστηκε από πυρά ενόπλου στις Βρυξέλλες, λίγο πριν από την έναρξη ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων Βελγίου και Σουηδίας, ο οποίος και διακόπηκε οριστικά στο ημίχρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο ένοπλος άνοιξε πυρ αδιακρίτως φωνάζοντας "Αλλάχου Άκμπαρ", προτού διαφύγει με δίκυκλο.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η βελγική αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ενώ ανέβασε στην υψηλότερη βαθμίδα (Κατηγορία 4) το επίπεδο συναγερμού στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το News247.gr, αργά το βράδυ της Δευτέρας, πάντως, οι Αρχές ταυτοποίησαν τον δράστη.

Σύμφωνα με τη βελγική τηλεόραση ο δράστης, που διέφυγε και δεν έχει ακόμα συλληφθεί, είναι ο Λασουέντ Αμπντεσλάμ, 45 ετών, Τυνησιακής καταγωγής, κάτοικος Βρυξελλών. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο δράστης δηλώνει μέλος του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ήταν γνωστός στις Αρχές, χωρίς να υπεισέρχονται σε περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του.

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ