EURO

Τρομοκρατική επίθεση στο Βέλγιο: Δύο νεκροί με φανέλα της εθνικής Σουηδίας από πυροβολισμούς στις Βρυξέλλες

Τρομοκρατική επίθεση στο Βέλγιο: Δύο νεκροί με φανέλα της εθνικής Σουηδίας από πυροβολισμούς στις Βρυξέλλες
2023 AP PHOTO/SYLVAIN PLAZY

Ένοπλος άνοιξε πυρ στο κέντρο των Βρυξελλών, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους, το βράδυ της Δευτέρας, όπως μεταδίδει το NEWS24/7. Φορούσαν φανέλες της εθνικής Σουηδίας τα δύο θύματα ενόψει του αγώνα με το Βέλγιο για τα προκριματικά του Euro 2024. Ό ένοπλος φώναξε "Αλλάχ ακμπάρ".

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε, το βράδυ της Δευτέρας, στις Βρυξέλλες, με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν κοντά στην Place Sainctelette γύρω στις 7:15 μ.μ. (τοπική ώρα). Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο ένοπλος φώναξε “Αλλάχ ακμπάρ” («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος») προτού ανοίξει πυρ.

Στο σημείο έσπευσαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ενώ ο δράστης δεν έχει συλληφθεί ακόμη.

Η εφημερίδα Soir αναφέρει ότι σε φωτογραφίες που τράβηξε ένας κάτοικος της περιοχής, φαίνεται ένας άνδρας με φωσφορίζον πορτοκαλί μπουφάν και λευκό κράνος, ένα όπλο στο χέρι, να επιβιβάζεται σε ένα σκούτερ και να τρέπεται σε φυγή.

Φέρεται ότι προηγουμένως πυροβόλησε κάποιον στην είσοδο προτού πυροβολήσει δύο επιβαίνοντες σε ταξί.

Σύμφωνα με το SkyNews, τα δύο θύματα φορούσαν φανέλες της εθνικής Σουηδίας, ενόψει του αποψινού αγώνα του Βελγίου με την Σουηδία.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.

Στο εθνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων του Βελγίου βρίσκεται ο πρωθυπουργός της χώρας Αλεξάντερ Ντε Κρόο με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών.

«Τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων της άνανδρης επίθεσης στις Βρυξέλλες», αναφέρει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Αλεξάντερ Ντε Κρόο, προσθέτοντας ότι βρίσκεται «με τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών στο εθνικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων».

«Παρακολουθούμε την κατάσταση και ζητάμε από τους κατοίκους των Βρυξελλών να είναι σε επαγρύπνηση», υπογραμμίζει.

Αυξάνεται το επίπεδο συναγερμού στις Βρυξέλλες

Στην κατηγορία 4 ανέβηκε το επίπεδο συναγερμού στις Βρυξέλλες. Αυτό ισχύει μόνο για την πρωτεύουσα του Βελγίου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sudinfo, τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το στάδιο King Baudouin, όπου διεξάγεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας Βελγίου-Σουηδίας, έχουν επίσης ενισχυθεί.

Να σημειωθεί ότι η κατηγορία 4 είναι το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού.

Σαρλ Μισέλ: "Η καρδιά της Ευρώπης χτυπήθηκε από τη βία"

«Η καρδιά της Ευρώπης χτυπήθηκε από τη βία», σημειώνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Η καρδιά μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων της πολύνεκρης επίθεσης στο κέντρο των Βρυξελλών. Η υποστήριξή μου προς τις βελγικές αρχές και τις υπηρεσίες ασφαλείας που παρακολουθούν την κατάσταση», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: NEWS24/7

TAGS EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ