ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Εξετάζεται ως ύποπτος ο σταθμάρχης - Κατέθεσαν ήδη τρία άτομα

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Εξετάζεται ως ύποπτος ο σταθμάρχης - Κατέθεσαν ήδη τρία άτομα
INTIME

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση από την Αστυνομία με τη λήψη καταθέσεων από τους πρωταγωνιστές του σταθμαρχείου Λάρισας για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Συνεχίζονται οι έρευνες για εγκλωβισμένους.

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν όσα εκτυλίχθηκαν από περίπου μισή ώρα μετά τις 11 βράδυ και συνεχίζουν να εκτυλίσσονται στην περιοχή του Ευαγγελισμού, λίγο πριν τα Τέμπη της Λάρισας, από το πολύνεκρο δυστύχημα με μετωπική σύγκρουση δύο τρένων που βρέθηκαν στην ίδια γραμμή, προφανώς από ανθρώπινο λάθος και κακό χειρισμό.

Πρόκειται για το χειρότερο δυστύχημα που έχει συμβεί στη χώρα με τρένα. Η επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη στην οποία επέβαιναν 350 επιβάτες και συνολικά 6 άτομα προσωπικό συγκρούστηκε μετωπικά με εμπορική αμαξοστοιχία στην οποία επέβαιναν 2 άτομα προσωπικό.

Στο Τμήμα Τροχαίας Λάρισας που έχει αναλάβει και την προανάκριση έχουν ήδη καταθέσει ως μάρτυρες τρία άτομα, εκ των οποίων ένας εκπρόσωπος της εταιρείας και δύο υπάλληλοι και έχει προσαχθεί και εξετάζεται ως ύποπτος ο σταθμάρχης της Λάρισας.

Για την κατάθεσή του έχει μεταβεί και η εισαγγελέας Λάρισας στην Τροχαία ώστε η κατάθεσή του να ληφθεί παρουσία της και να ληφθούν αμέσως οι όποιες αποφάσεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται αρκετά βέβαιο πως θα ασκηθούν διώξεις.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα τα τρένα να μετατραπούν σε μία άμορφη μάζα σιδερικών και να ξεσπάσει αμέσως πυρκαγιά στις μηχανές και στα δύο πρώτα βαγόνια, στα συντρίμμια των οποίων εγκλωβίστηκαν πολλοί άνθρωποι και βρήκαν τραγικό θάνατο.

Οι πρώτοι αστυνομικοί και πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο, έβρισκαν δεκάδες τραυματίες ακόμα και ακρωτηριασμένους που είχαν εκσφενδονιστεί στα χωράφια, ενώ όσοι είχαν χτυπήσει ελαφρά ή καθόλου σε κατάσταση σοκ και εκείνοι προσπαθούσαν να απομακρυνθούν μέσα από τους καπνούς, τις φλόγες και το σκοτάδι και να προσπαθήσουν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον, σπάζοντας τα παράθυρα και τις πόρτες για να βγουν από τα γερμένα βαγόνια.

Ο απολογισμός είναι τραγικός με 38 νεκρούς έως τώρα, 85 είναι ο συνολικός αριθμός των τραυματιών εκ των οποίων 66 βρίσκονται στα νοσοκομεία και 6 είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι προσπάθειες εντοπισμού και απεγκλωβισμού και άλλων ανθρώπων ανάμεσα στα συντρίμμια συνεχίζονται. Στην Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκαν με λεωφορεία 194 επιβάτες που δεν τραυματίστηκαν.

Αμέσως μετά το δυστύχημα ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός τέθηκε σε συναγερμό. Τα πρώτα θύματα υποδέχτηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας που εφημέρευε και λόγω των συνθηκών αποφασίστηκε να λειτουργήσει εκτάκτως και το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας και της Κατερίνης, όπως επίσης τέθηκαν σε ετοιμότητα για την υποδοχή βαρέων περιστατικών και εγκαυματιών τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Γεννηματά της Θεσσαλονίκης και τα νοσοκομεία της Αττικής, όπως επίσης τέθηκε σε συναγερμό η 1η Στρατιά και τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Στην Λάρισα μεταβαίνουν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πηγή: NEWS247

TAGS ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ