ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στους 40 οι νεκροί, συνεχίζονται οι έρευνες στα συντρίμμια

Το ένα από τα δύο τρένα μετά τη σύγκρουση στα Τέμπη
Το ένα από τα δύο τρένα μετά τη σύγκρουση στα Τέμπη INTIME

Σύμφωνα με την νέα ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι νεκροί από την σφοδρή σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη ανέρχονται μέχρι στιγμής στους 40, ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες σε νοσοκομεία και ΜΕΘ. Συνεχίζονται οι έρευνες για εγκλωβισμένους στα βαγόνια.

Η Ελλάδα πενθεί. Η τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής αναφέρει ότι οι νεκροί από την σύγκρουση δύο τρένων στα Τέμπη ανέρχονται μέχρι στιγμής στα 40 ενώ υπάρχουν και τουλάχιστον 85 τραυματίες, με τις έρευνες να συνεχίζονται, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, τον πύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Επί ποδός βρίσκονται ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, ΕΜΑΚ, Αστυνομία, Στρατός. Ψάχνουν εγκλωβισμένους στα βαγόνια. Όλες οι ενέργειες των πυροσβεστών που επιχειρούν στο σημείο επικεντρώνονται στα τρία πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, όπως συμπλήρωσε ο κ. Βαθρακογιάννης, σημειώνοντας επίσης ότι τα γερανοφόρα οχήματα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για πρόσβαση και πλήρη έλεγχο στο εσωτερικό των βαγονιών.

Παράλληλα σημείωσε ότι στο σημείο του δυστυχήματος επιχειρούν 150 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων στελεχών της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, με 17 οχήματα και 4 γερανοφόρα, ενώ το ΕΚΑΒ συνεχίζει να συνδράμει με 30 ασθενοφόρα.

Εν τω μεταξύ, έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης στο Γενικό νοσοκομείο Λάρισας όπου μεταφέρονται οι σοροί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train, στο τρένο βρίσκονταν 350 επιβάτες, ενώ υπάρχει καταγγελία επιβάτη πως άκουσε στον ασύρματο να αναφέρεται "πάμε και όπου βγει".

Δείτε την στιγμή που τα βαγόνια τυλίχθηκαν στις φλόγες μετά την σύγκρουση.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με τα αίτια του πολύνεκρου δυστυχήματος, που προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί, το επιβατικό τρένο φεύγοντας από τη Λάρισα έπρεπε να παραμείνει στην άνοδο ωστόσο είχε διακλαδωθεί και βρισκόταν στην κάθοδο προς Αθήνα όπου κινούταν η εμπορική αμαξοστοιχία. Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος των Μηχανοδηγών ΟΣΕ δήλωσε ότι τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια.

Διαβάστε εδώ για τα τηλέφωνα στα οποία μπορούν να επικοινωνούν οι συγγενείς των επιβατών.

Πηγή: NEWS247

TAGS ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ