ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκοτώθηκε πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Ουκρανίας

Σωροί πτωμάτων στην Μπούχα κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία | 6 Απριλίου 2022
Σωροί πτωμάτων στην Μπούχα κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία | 6 Απριλίου 2022 @2022 RODRIGO ABD/AP IMAGES

Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται με γεωμετρική ακριβεία στην Ουκρανία μέσα από τις σφοδρές συγκρούσεις, με έναν από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους να είναι ο πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας ράγκμπι της Ουκρανίας, Ολέκτσι Τσίμπκο.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και είναι σκληρός και αδυσώπητος, αφήνοντας του πίσω του εκατοντάδες άψυχα σώματα στο φινάλε κάθε ημέρας εχθροπραξιών και θηριωδιών.

Ένα από τα θύματά του ήταν και ο Ολέκτσι Τσίμπκο όπως επιβεβαιώθηκε από τα πλέον επίσημα χείλη, με τον άλλοτε κάπτεν της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας στο ράγκμπι να χάνει τη ζωή του πολεμώντας απέναντι στα ρωσικά στρατεύματα στις 31 Μαρτίου, κοντά στην πόλη της Μπούχα.

Η είδηση του θανάτου του επαληθεύτηκε και δόθηκε στη δημοσιότητα από τον νυν πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ράγκμπι και μέλος της διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Οκτάβιαν Μοράριου, ο οποίος έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter:

"Αν και ήλπιζα ότι αυτές οι ειδήσεις δεν θα επιβεβαιωθούν, δυστυχώς, τώρα με λύπη μπορώ να πω ότι ο Ολέκτσι Τσίμπκο, πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας, πρώην πρόεδρος της Ουκρανικής Ένωσης Ράγκμπι και επίσης δήμαρχος της πόλης Σμέλα, πέθανε υπερασπιζόμενος την πόλη του και τη χώρα του".

Σημειώνεται πως ο Τσίμπκο άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 55 ετών, με το εκλιπόντα να υπηρετεί ως πρόεδρος της ουκρανικής ομοσπονδίας ράγκμπι από το 2003 μέχρι το 2005 και να είναι δήμαρχος της Σμέλα από το 2015 ως το 2018.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ